tirsdag 8. september 2009

Tallerkenhylle trylleri

Tallerkenhyller er flotte greier;) Jeg har skrevet om min tallerkenhylle tidligere, trykk her hvis du vil les om det. Nå har altså tallerkenhyllen min tryllet frem et helt nytt innhold. Jeg er bare så fornøyd med trylleriet;) Nederst i hyllen står tallerkener fra Greengate i høstens nye rosemønster. Dette mønsteret er virkelig nydelig, og jeg synes faktisk at det er enda finere på lattekoppene. Det er vel ikke lenger noen tvil om at jeg er tatt av GG-bølgen...

Resten av innholdet er av eldre dato, litt fra mamma og resten fra bruktbutikker som jeg frekventerte mens vi var innlagt på sykehuset med den lille vennen vår. Jeg har lenge ønsket meg et fat med tekst fra fadervåret på. Da jeg oppdaget dette sjarmerende fatet på Fretex kjente jeg bare hvordan hjertet hoppet over et par slag. Det er dekorert med en nydelig rose, og det er tydelig at det er et fat som har levd en stund. Det er et lite kakk i det- og det var vel derfor det var så billig- jeg betalte 10 kroner for det!! Forøvrig så er det merket med figgjo flint.

Øverst til høyre står to asjetter fra porsgrund porselen, de er også fra Fretex. I det ene mønstret fant jeg flere asjetter. Ved siden av står en suppetallerken (egersund) som egentlig er mamma sin, men hun får den nok ikke tilbake;)

Det gammelrosa fatet med gulldekor og roser på har jeg fått hos mamma;) Er det ikke søtt? Dette er også fra Figgjo Flint.
De to fatene med grønt rosemønster er fra egersund , sjarmerende slitte de også. Jeg er blitt en skikkelig bruktkjøp entusiast i det siste, det er så gøy å gå på skattejakt. Jeg endte jo opp med et lite stykke norgeshistorie i min tallerkenhylle;)
22 kommentarer:

 1. Fatet med Fader Vår på var jo bare nydelig! Lekre de andre også, og det GGserviset sikler jeg litt etter, altså :) Lekkert!

  Koselig tallerkenhylle!

  Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 2. Så utrolig nydelig tallerkenhylle og nydelige tallerkener.. Kjempe fint :)

  Klem fra meg..

  SvarSlett
 3. Så mange vakre ting fortjener en tallerkenhylle! Ha en fin kveld !

  SvarSlett
 4. For en nydelig tallerkenhylle!

  Skal ikke stikke under en stol at jeg har tallerkenhylle høyt på ønskelisten!

  Ditt innhold var jo fantastisk! :)

  Ha ei fin uke!

  Klem, cecilie

  SvarSlett
 5. Der var mange flotte ting, tallerkenhylla inkludert;o)
  Jeg finner ingen tallerkenhylle jeg, iallefall ingen jeg kunne tenke meg å kjøpe. Enten er de for små, ellers er de for dyre;o(
  Ender vel opp med å lage en;o)
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 6. Maange nydelige tallerkener og hyllen kan du bare kjøre hjem til meg, fniis!
  Ha en fin kveld, klem Hege.

  SvarSlett
 7. Å den tallerkenhyllen din er såå flott...elsker den fargen!! Skal si du har mange flotte og nostalgiske fat i den også:))

  Ha en fin kveld, stor klem

  SvarSlett
 8. Tallerkenhylle er et must altså....
  Klem:)

  SvarSlett
 9. Kjempefin tallerkenhylle.Jeg elsker slike,har en hjemme og en på hytta.min her hjemme er ikke ulik din,og jeg har faktisk det samme rosa fatet.Jeg har også et fat i samme fasong med teksten "gi oss idag vårt daglige brød" ,men med litt annen blomsterdekor.Noen av mine er fra Fretex,noen fra mitt barndomshjem.

  SvarSlett
 10. Så flott det ble. Jammen mange skatter.
  Jeg elsker også det nye Green Gate mønsteret og tror noen deler må få flytte inn her også;-)

  Klem

  SvarSlett
 11. Ååh så pent alt ble!!! Virkelig flott. Alt ble så pent og sjarmerende sammen, passet så bra!

  SvarSlett
 12. Ååå, så fin tallerkenhylle og mange fine tallerkener. Jeg er på jakt etter sånn hylle selv faktisk, men ser nå at jeg godt kan vente litt til - jeg har jo ikke i nærheten av så mange fine fat som du har :)

  SvarSlett
 13. Så mange flotte tallerkener! Hilsen en som er kjempe missunnelig og ønsker seg akkurat det samme;)

  SvarSlett
 14. Så masse fint du har skaffet deg i din tallerkenhylle! Veldig fint å blande gammelt og nytt!
  Ha en fortsatt fin kveld!
  Klem Anita

  SvarSlett
 15. Dette var gøy å se.. jeg har nemlig akkurat kjøpt meg en tallerken hylle! Men ikke hengt den opp ennå.. rett og slett fordi jeg ikke vet sikkert hvor den skal henge eller hva jeg skal fylle den med..
  Jeg visste igrunnen bare at jeg ville ha en slik hylle ;o), haha!
  Takk for inspirasjon!
  Klem J.

  SvarSlett
 16. Å, så fint!! Ønsker meg en sånn hylle, men må nok ha litt mer plass først. Jeg har en liten en som har hengt oppe tidligere og som kommer opp igjen i løpet av uka. Det blir gøy! Ha en fin uke videre!

  Sol

  SvarSlett
 17. Aldeles NYDELIG!!!
  Leste kommentaren din hos Irina. Enig med deg i alt. Jeg vil ha bloggingen for meg selv, men litt forklaringsproblemer har jeg fått i forhold til å vinne en dyr premie. Har du SETT lampen jeg vant hos Bo Nordisk? Så kom den i posten på bursdagen min og alt, har ikke hatt tid til å hente den i dag....jeg er litt uttafor, vet ikke om jeg mister jobben...får vite det i morgen..tror jeg..

  Men LAMPE fra Bo Nordisk, DET har jeg!! Jeg ble så glad for at jeg vant at jeg til og med gråt litt.
  ;D
  Hvor iallverden skal jeg si den kom fra da? Hmmmm...det har blitt en del småpakker i posten, ting som har sneket seg innimellom, men denne er jo litt stor, da....
  (Fortsettelse følger...?)
  Ha en FLOTT dag i morgen! Vil du forresten bli med på bloggedamer40+ som "venner av"?
  Litt mer enn sliten klem,M

  SvarSlett
 18. Ohh så mye flott det er i tallerkenhyllen din! Forresten en veldig flott tallerkenhylle og! Stor og plass til mange godbiter :) Ser du har fått tak i det rosa fatet fra figgio flint og, de er så søte!

  SvarSlett
 19. veldig fint....) sambo min fant to på fretex, som vi malte hvit...en henger i stuen som æ ha satt bøker i, og en på jr sitt rom, som spillenen hans er i

  SvarSlett
 20. hei,hei..
  DU! dette er den vakreste tallerkenhyllen jeg har sett!!!..med så mange skjønne fat og tallerkener, både av ny og eldre dato.mmmmmm, sier jeg bare..
  ha en fin kveld -
  moaklem

  SvarSlett
 21. Enig med alle sammen ! Kjempekoselig !

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.