søndag 31. mai 2009

Stoler fra Slettvoll

Har sett dette bildet fra Slettvoll sin siste katalog på endel blogger. Nydelig bilde, de glassdørene hadde jeg gjerne pakket i sekken!! Har som mange av dere sansen for Slettvoll. Siden jeg har stolene selv, er jeg vel nødt til å kalle de for mine favoritter.
Navnet på stolene er Windemere..

Bilde fra Slettvoll

Sånn ser de ut hjemme hos meg...mye støv i luften her ser jeg...veeldig rart i grunn, siden støvkluten og jeg er bestevenner..

Det hadde seg i alle fall slik at jeg gikk og drømte om disse stolene...men de koster jo litt..En dag jeg var inne i butikken kom jeg over disse to utstillingsmodellene. De var satt ned med 50 %..så da slo jeg til..

Stolene er trukket i et brunt cordfløyelstoff. Det er to brune nyanser i stoffet. Det er greit at de er såpass mørke når det er klissete barnehender i nærheten...


Her sitter jeg og strikker litt, eller leser i interiørblader...skal vise frem strikkeriene når de er vel i havn.. Lampene over stolene er fra Herstal..veldig praktisk med dimmer på bryteren.


Måtte ta med et bilde til fra Slettvoll katalogen..kunne gjerne tenkt meg denne sofaen i samme serien...men det blir vel med drømmen. Har prøvesittet den i butikken..kjempegod..og så nydelig å se på. En sofa til å krype opp i og bli værende!!!

Bildet er fra Slettvoll

Takk for hyggelige kommentarer på bloggen min!! Det setter jeg stor pris på. I det hele tatt synes jeg det er fantastisk at det finnes et land som blogglandia der alle heier på hverandre og ser etter det positive hos hverandre!!

lørdag 30. mai 2009

Smak av sommer


I dag da jeg våknet var det plutselig blitt sommer!! Dagen før hadde vært en typisk sur og kald vårdag...men så over natten har det skjedd; sommeren er kommet..Blå himmel, varm bris, fuglesang og blomster som åpner seg i sommersola.
Hva gjør man da? Jo man prøver å holde fast smaken av sommer i en nybakt muffins pyntet med en duftende fiol..


Jeg skrev i et tidligere innlegg at man kan spise stemorsblomster. Disse har jeg plukket på min trapp, de dufter som parfyme og smaken er faktisk litt søtlig.


Det er så rart når sommeren plutselig er her, alt føles med ett litt bedre. Litt enklere- selv om det kanskje ikke er det. For noen blir alt litt vanskeligere når solen skinner..da skinner liksom de andres lykke så ekstra tydelig. Men ting er aldri slik de ser ut til å være- det har livet lært meg...Alle har sitt, stort eller smått. Men jeg vil gjerne holde fast ved gleden- uansett- og det er enklere når solen skinner!

tirsdag 26. mai 2009

Orkide


Hjemme hos meg er det orkideer som gjelder. Det betyr ikke at jeg ikke elsker andre blomster- for det gjør jeg!! Men det er noe eget med orkideen. Blomstene varer og varer, så begynner de å falle av en etter en..da klipper jeg stengelen ned. Så er det bare å vente, vente og vente. Til man en dag plutselig får øye på en liten knagg..en ny stengel har kommet til!! Så titter man på denne stengelen av og til..Den blir stadig lengre..og kanskje forgrener den seg også..dagene går- inntil man oppdager små knopper..som blir større og større. En morgen når man kommer ned ser man det; knoppen har åpnet seg...
Akkurat nå har jeg 10 orkideer. Av dem er det tre som blomstrer. De liker lunkent vann..aldri kaldt vann. Settes de lyst og litt kjølig stimulerer det veksten...Det fins uendelig mange sorter..men jeg holder meg til den vanligste- phalaenopsis.

mandag 25. mai 2009

From Ralfefarfar with love
Ralfefarfar har det ikke stått mye om på bloggen...enda det er han som har gitt bloggen navn.
Her ser dere noe av grunnen til Ralfefarfars fravær på bloggen..
Han er særdeles lite bloggifiserbar. Det er nesten umulig å få tatt bilde av han siden han hele tiden er i bevegelse mot kameraet.
I tillegg så var jeg redd for at jeg hadde mistet hele katten. For Ralfefarfar var borte i hele to døgn...
Han er ikke kastrert enda, så han kunne jo ha begynt å legge ut på langtur..og siden det er både ørn og gaupe her...kunne noe fælt ha tilstøtt han...Kanskje kunne han være innesperret i en garage...nysgjerrig som han jo er....
Eller kanskje naboen hadde skutt han??(akkurat det var vel litt drøyt men man hører jo så mye rart...)

Jaja..i alle fall fikk jeg til slutt vite at kråka hadde lagt han for hat..(han hadde sikkert tatt egg eller unger..) og jaget han avgårde. Så ble det en gåtur med roping i området der han forsvant..og tror dere ikke at han dukket opp..like hel!!

Mange lurer på hvorfor man kaller en katt for Ralfefarfar... Da vi fikk han hadde vi ikke klart for oss hva han skulle hete...jeg tenkte litt på lurifaks, gråpus,jens petrus.....men for det meste så sa vi bare mjauen- enkelt og greit for en toåring å si...

Men han burde jo få et ordentlig navn..
Men så- en mørk og stormfull natt (kanskje..husker ikke heelt hvordan været var), hadde min mann en merkelig drøm....Oioi...i denne drømmen er katten vår med. Den bor hos en eksentrisk kunstner. Mannen min ser på katten. Katten har et skilt rundt halsen. På skiltet står navnet til katten: Ralfefarfar. Mannen min må se en gang til (i drømmen) for å forsikre seg om at det virkelig står Ralfefarfar på skiltet..men det gjør det jo...Etter dette så heter han Ralfefarfar..navnet skjemmer ingen...hahaha...

Så må jeg tilslutt rette en stor takk til Nanni som viste meg veien til fotomonasje....så gøy og så enkelt...Hurra for Nanni!!!

lørdag 23. mai 2009

En titt inn på kjøkkenet...

For noen uker siden hang jeg opp to porselensfat på kjøkkenet. De tilhører egentlig min mann. Det med tekst på fikk han fra sin mormor. Synes de passer godt sammen. Så er det jo hyggelig at mannen i huset kan komme med noen bidrag til interiøret(etter at jeg har forhåndsgodkjent det..hihi)


Ellers så har jeg lagt merke til at småfugler er populære i blogglandia..så det passer jo fint inn i trenden..Liker at kanten på fatet er gjennombrutt, blir en sånn fin blondeeffekt da.Dette fatet fins sikkert i maaange norske hjem. Har bestandig trodd at damen bærer på et fat eller noe..Men ved nærmere ettersyn ser jeg at hun har armene i kors...Kanskje har hun gått ut i streik. Eller kanskje denne platten er inspirert av Ibsens "et dukkehjem". Den viser rett og slett Nora som forlater Helmer. Stakkars Helmer- han er klar for en av Noras nydelige middagsretter..men jammen har hun ikke fått nok av å stå på pinne for han!! Nå skal hun realisere seg selv...ut i arbeidslivet bærer det med henne. Ikke har hun tid til å lage middag lenger, heretter blir det Fjordland og Grandiosa...

Teksten på platten skulle egentlig ha vært:"Ingen mat i dag kjære. Her kan jeg ikke lenger være" Det ble vel litt for drøy kost- så budskapet måtte skjules i denne ironiske teksten"Kom inn, sitt ned, slapp av, huset ser ikke alltid slik ut, noen ganger er det verre." Alle ser jo at alt er helt strøkent..ikke et støvfnugg i sikte..dermed så må jo teksten være en metafor for noe heeelt annet...Vi ser at kvinnen beveger seg mot en hane- altså lengter hun etter å hyle ut all sin oppdemmede frustrasjon over mannens mangel på forståelse av slitet i heimen. Ved hans side står det en stor blomst..ergo sitter han og blomstrer, og forstår ikke noenting..som vanlig...Hun på sin side har i alle fall vært lenge nok inne i blogglandia til å ha fått med seg at tallerkenhylle er et "must" på kjøkkenet- bra for henne!! Det ser ut til at det er polkadotter på serviset også- så det er heeelt sikkert fra greengate, ikke rart hun holder hodet høyt hevet!! (han på sin side, har helt sikkert aaaldri hørt om greengate engang...)Så noen søte pip-pipper fra Indiska...

Tilslutt et lite utsnitt fra kjøkkenet mitt.

fredag 22. mai 2009

Lidenskapen blomstrerLidenskap som aldri dør- finnes det montro? Pasjonsblomst er en snedig plante synes jeg. Jeg har en slik plante, og den har jeg hatt ganske lenge...Når høsten og vinteren kommer begynner den å sture...mister blader og får meg til å tenke; Er det noen vits i å beholde denne skrantende planten? Men så skjer det, våren kommer- det er lyst lenge- og vips så blomstrer lidenskapen!! Det gjelder å nyte den mens man kan, for hver blomst varer bare ca en dag..så er lidenskapens ild slukket. Slik er det kanskje i livet også?? Den trenger mye vann i vekstperioden- og lys, trives ute på sommeren også..Blomsten lukter nydelig, og pasjonsfrukt smaker nydelig- særlig hvis man får servert det i denne fantastiske kaken fra Pascal!!


torsdag 21. mai 2009

Se Norges blomsterdal

I dag har jeg vært ute en tur i det fine været. Det er en sånn deilig tid vi er inne i nå. Så da måtte jeg jo knipse noen bilder.

Løvetannen blomstrer som aldri før, synes det blir mer og mer av den.Fant liljekonvall ute i skogen og plukket med meg en håndfull hjem.


Så er det nydelig blomstring på et epletre-- det ligger et eldre småbruk ikke så langt herfra og der står disse vakre epletrærne. Kjempekoselig sted er det. Det blir vel brukt som feriested nå.


Måtte ta et bilde av min trapp. De to øverste pottene har jeg kjøpt hos Frk-Doris...Liker veldig godt stemorsblomster..de kan man faktisk spise også. Får lage en liten salat med dryss av stemorsblomst..


Nyt våren!!

tirsdag 12. mai 2009

Babyteppe til den lille vennen vår...

Dette babyteppet ble jeg ferdig med for en stund siden.
Det er strikket på rundpinne nr. seks- frem og tilbake. Teppet er jo egentlig veldig lettstrikket, men det tar laang tid. Brukte ca fem nøster med Dale babyull. Teppet blir luftig, mykt og godt inntil en liten barnekropp.


Tilslutt heklet jeg en tungekant rundt i lilla garn og sydde på noen heklede blommor som prikken over i-en.


Slik hekler du den minste blomsten (jeg brukte heklepinne nr 3):

Hekle fem luftmasker sammen til en ring med en kjedemaske. Hekle tolv fastmasker om ringen. Skift evt. farge.
Hekle 4 luftmasker, 1 stav i 1. luftmaske, hopp over 1 fastmaske og ta en kjedemaske i neste fastmaske. Gjenta til du har fått seks blomsterblad totalt .


Slik hekler du den største blomsten:

Hekle 8 luftmasker,sett sammen til en ring med en kjedemaske. Hekle 6 luftmasker, og hekle en stav rundt ringen(ett blomsterblad), hekle tre luftmasker og 1 stav rundt ringen(blomsterblad nr 2). Lag tre blomsterblad til. Lag det siste bladet slik; hekle tre luftmasker, fest den siste masken i den 1. staven. Det skal være seks blomsterblad i alt rundt ringen.

Hekle 1 fastmaske, 1 halvstav, 3 staver, 1 halvstav, 1 fastmaske rundt alle blomsterbladbuene. Gjør dette på alle seks bladene.

Hekle fem luftmasker, og fest de med 1 kjedemaske midt mellom alle 6 bladene på den "første" blomsten.
Hekle 1 fastmaske, 1 halvstav, 5 staver,1 halvstav, 1 fastmaske rundt alle blomsterbladbuene.


Slik hekler du tungekanten:

Start med en fastmaske. # Hopp over ca. 3 masker i arbeidet, hekle 5 staver i neste maske, hopp over 3 masker, hekle 1 fastmaske. Fortsett fra # raden ut.Oppskrift babyteppe: Legg opp 120 masker på rundpinne nr 6. Strikk rett frem og tilbake så lenge du orker....
Jeg strikker ikke den første masken på pinnen, synes det blir en finere kant.


Tusen takk til snille Herr Bamse som stilte helt gratis opp som modell- det eneste han skulle ha for jobben var en bjørneklem;)

tirsdag 5. mai 2009

Kjære søster:

Da var kjolen til lillejenta di ferdig!!

Tenk, nå har du ei lita prinsesse....når hun blir litt større kan hun danse rundt i denne kjolen....


Jeg kan egentlig ikke strikke, men det skulle man jo ikke tro....Jeg har funnet ut at hvis man virkelig vil lære noe- så får man det til. Før var strikkeoppskrifter underlige greier, men nå tror jeg at jeg skjønner litt mer.


Da jeg begynte å strikke på denne kjolen var jeg selv gravid...så det var flere som spurte om det var dåpskjole jeg strikket på...Det finnes også oppskrift på jakke og lue. Kjolen er strikket i merinoull på pinne 2 og 2,5.


Blomstene er brodert på tilslutt. I dag har jeg ryddet rommet til storebror, det blir kjøpt maling til veggene i morgen- tror det blir en blåfarge som heter Risør. Det er den samme fargen som er på veggen på bildet over.

mandag 4. mai 2009

Huff og huff!!

Slik ser rommet til storebror ut nå....
Ikke så veldig DELIKAT...
Gulvet er et ganske så ekkelt belegg som skal imitere tre...men det lurer ingen for å si det sånn.
Her har det engang stått en sikkert vakker jernovn- som desverre ikke fins mer. Det er slått plater over det orginale tregulvet. Har i min store visdom kommet frem til at det kan være lurt å male veggene- før jeg tar og river opp gulvet...

En nydelig reiseseng drar virkelig opp helhetsinntrykket på dette fantastiske rommet...lekkert sammen med kurvstolen(har tenkt å male den hvit...) Men hvilken farge skal jeg ha på veggene....hadde egentlig sett for meg en lysere grønnfarge, men begynner å helle mot blått. Gulvet vil jeg male i en lysegråfarge.
Skal ta bilder av stoffene jeg har kjøpt inn til gardiner og puter senere....
Nå håper jeg på å komme ordentlig i gang ganske snart...Her stod det noen grusomme skap som ble fjernet....og da viste det seg at det ikke var malt bak dem- ei heller var det samme gulv under dem....er det ikke fint med litt kontraster i interiøret da??!! En ting er sikkert- det kan umulig bli verre, og forhåpentligvis blir det mye,mye bedre!!!