torsdag 30. juli 2009

husmorferie

I går var jeg så heldig at jeg fikk en kjærkommen husmorferie, i min egen hage;) Nå har jeg endelig funnet en fin plass til hagemøblene, og en fin plass for å tilbringe små, men veldig hyggelige husmorferier. Fint reisefølge hadde jeg også; Storebror og Ralfefarfara. De satte også umåtelig pris på en aldri så liten ferietur utenfor huset.

Nykokt kaffe og nybakt bringebær-ripspai med vaniljeis stod på feriemenyen. Fuglesang og barnelatter i skjønn forening akkompagnerte måltidet. En herlig kombinasjon;) Ralfefarfara slappet av i godstolen mellom slagene...

Storebror løp og løp og løp..så fri og glad...

Mildt og fint, nesten ikke et vindpust var det, selv om stenene på duken forteller at vind kan det være nok av i bøtter og spann..men ikke når man har husmorferie...

Litt håndarbeid hører med, det er mange tråder som skal festes på buksen til storebror.

Kanskje blir det tid og vær til flere husmorferier? Det håper jeg det blir - snart;)

tirsdag 28. juli 2009

Nettet fanger....

Da vi skulle flytte hit vi bor nå, husker jeg at svigermor sa; "Ja, så kan dere jo legge dere opp penger når dere bor der, siden det ikke er butikker (bortsett fra matbutikk) der..." Ja- hva skal jeg si til det? Alt er jo mulig i teorien, men så var det dette besnærende stedet der du kan handle når du vil, og hvor du vil, og hvor mye du vil....nettet!! Som dere skjønner så har jeg atter engang begått litt nettshopping. Denne gangen på Fryd for øyet (men ikke for lommeboka), og på H & M Home...ja fristelsene står i kø, og nå har jeg i tillegg kommet over et sted der de selger durance mye rimeligere enn jeg ellers har sett...På bildet over er det tre ting fra Fryd for øyet. (Ja- jeg trenger virkelig flere telysholdere..og to av dem var på tilbud!!)
Fra H&M, en artig liten badematte- perfekt på toalettet. En sort og hvit matte- perfekt på gjesterommet. Kjøkkenhåndklær - perfekt på kjøkkenet (men litt større enn det jeg hadde trodd..)
Økologiske håndduker- perfekt for miljøet (smårutet på den ene siden, glatt på den andre..veldig fine!)Så litt til fra Fryd for øyet; kjøpte to kjøkkenhåndklær, det ene skal bli en forsinket bursdagsgave sammen med såpestykket. Urteskilt til urtehaven som jeg enda ikke har, kjøpte jeg også. Det gjelder å være godt forberedt på det som kanskje kan komme...og selvfølgelig en telysholder til- så søt med den lille hanken;)Hvor lurt dette er kan diskuteres..men denne duken kan vaskes på 60 grader- så da tar jeg sjansen...
Noen ting er faktisk hjemmelaget også; nylaget solbærsaft! Min mann har laget fem liter saft i dag;)

mandag 27. juli 2009

Nytt feiesett til kjøkkenet..

Jeg har vært på jakt etter et nytt feiesett en god stund nå. Som leser av interiørblogger har jeg sett at det meste kan dukke opp. En dag var jeg tilfeldigvis innom denne bloggen. Her var det bilde av et nydelig feiesett, men det stod ingenting om merke, eller hvor det var kjøpt. En stund etterpå tittet jeg innom denne bloggen. Her var det samme feiesettet satt opp på ønskelisten med spørsmål til leserne om de visste hvor man kunne få tak i slike. En svarte at hun hadde sett dem på Cornelias hus i Trondheim. Så lykken var stor da jeg kom meg dit forrige uke. Feiesettet er fra Iris hantverk, en bedrift der blinde og synshemmede jobber. Du kan lese mer om Iris her.

Jeg var som sagt ganske varm og under tidspress mens jeg var inne på butikken..og da hun som solgte settet til meg spurte om jeg visste at det var produsert av blinde og svaksynte, svarte jeg "Ja- det er derfor jeg kjøper det.." Sannheten er vel at svaret skulle vært "Ja, jeg har lest om det på en interiørblogg, og det er dødslekkert..og nå kan jeg kjøpe det med ekstra god samvittighet selv om det koster over tre ganger så mye som et vanlig feiesett..." Iris hantverk har masse forskjellige ting, og jeg kunne tenkt meg flere børster. De har nydelige børster til badet:

Foto: Carl Bengtsson

Søt neglebørste:

Foto: Carl Bengtsson

Fargerike oppvaskfiller:

Foto: Iris Hantverk

Oppvaskfiller strikket i lingarn:

Foto: Iris Hantverk

Flotte oppvaskbørster:

Foto: Iris Hantverk
De har mye fra Iris hantverk på blindesprodukter.no , de har feiesettet i sort og grønt der, endel billigere enn det jeg betalte, men med porto går det nesten opp i opp. Fant ikke oppvaskfillene i lingarn der, men de har de andre ser jeg. Nå titter solen såvidt frem her, etter dager med regn. Kanskje sommeren kommer tilbake? Ha en fin dag alle sammen;)

søndag 26. juli 2009

Du vet du er interiørblogger når...

Du foretrekker oppskrifter fra andre blogger fremfor oppskrifter fra kokeboken til Ingrid Espelid;) Du kan også være rimelig sikker på at du er interiørblogger når du smiler ved tanken på å lage pai, fordi du har en paiform som du synes er lekker. Når mannen din spør om du har tatt bilde av kaka før den skal inn i ovnen - ja da kan du også være rimelig sikker på at du er interiørblogger. Og slik kunne jeg ha fortsatt og fortsatt;) Noen ganger lurer jeg på om jeg begynner å miste grepet helt ;) Da jeg var på den før omtalte hurtigshoppingen i Trondheim, grep jeg meg i å se på damemennesker mens jeg tenkte," skal tro om hun har blogg?" ja alle vi damene her inne, vi må jo være et sted der ute også? Tenker dere slik? Lurer dere på om naboen har interiørblogg? Lurer dere på om naboen vet at du har interiørblogg?

Denne ripsbærpaien som hos meg har fått noen innslag av solbær fant jeg oppskriften på inne hos Cecilie som har den fine bloggen Den blå halvkule. Dette må være den perfekte kake for den sesongen vi er inne i nå. Den smakte utrolig godt og er allerede en saga blott- og vi har ikke hatt besøk i dag, for å si det sånn;) I bakgrunnen på bildet over kan dere også se mitt forsøk på ripsgele. Den måtte omdøpes til ripssaus- passet perfekt til paien med andre ord. Oppskriften på paien finner du her. Jeg stekte min midt i ovnen på 200 grader. Tro meg, denne kaken bør du lage!! Mannen min lurte seriøst på hva jeg hadde gjort for å få den såå god...
Så er jeg så kjempeheldig at jeg har fått hele tre awarder (rødme..)
Tusen takk til M i et glimt av M som har gitt meg disse to;

Og tusen takk til snille Solrosa som har gitt meg denne;

Siden ripspaien ble nydelig god velger jeg å sende alle tre til Den blå halvkule;)
Jeg anbefaler absolutt alle som leser dette å lage denne kaken, den er ikke vanskelig å få til, og smaker veldig,veldig godt!

lørdag 25. juli 2009

Bitt av basillen..

For noen dager siden fikk jeg endelig anledning til litt hurtigshopping i Trondheim. Jeg hadde hørt om Cornelias hus, og også om Giving og living. Sistnevnte viste seg å ha opphørssalg, der var det helt utarmet i hyller og på bord. På Cornelias hus hadde de mye fint. Det var en varm dag og da er det egentlig ganske ubehagelig å gå i butikker. Butikken er full av varer, og i to etasjer. Turen opp i andre etasje ble rimelig kort, for der var det utrolig varmt! Jeg gikk ut derfra med to ting, og her er altså en av dem: En mugge fra Greengate.

Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er blitt hjernevasket! Det går nesten ikke an å være interiørblogger og ikke eie noe fra Greengate. Eller hva mener dere? Er det flere enn meg der ute som er blitt påvirket til å kjøpe Greengate etter å ha lest interiørblogger a la Emmelines ? Foreløpig har jeg altså bare denne ene muggen, men jeg har en meget sterk fornemmelse av at det på ingen måte kommer til å ende med den..

Nå har det seg jo slik at jeg faktisk trengte en mugge, eller en vase også for den saks skyld. Muggen er jo nydelig med en sommerlig blomsterbukett oppi også...

Jeg liker formen på denne muggen, den oser bare av ekte nostalgi. Nydelig til blomster, eller fylt med deilig limonade en varm sommerdag. Oppskrift finner du her.

Det er flere nettbutikker som selger Greengate; LandRomAntikk, Romantiske hjem,
Linneas hage, og New England Style og kanskje noen av dere vet om flere? De har salg på Linneas hage, ellers så ser jeg at endel er utsolgt, men jeg regner med at det snart kommer påfyll av høstens varer. De har fått inn et nytt rosemønster som er nydelig. Trykk her for å bla i høstens katalog.

Nå står muggen med blomster inne på kjøkkenet. Jeg kjøpte for en stund siden et gammelt rundt bord og fire stoler. De var sprayet med gullmaling, og planen er å male dem hvite etterhvert.
Tusen takk til M i et glimt av M og Solrosa for hyggelige awarder- det skal jeg komme tilbake til senere;) Dere er bare så søte! Tusen, tusen takk for hyggelige kommentarer;) Jeg ser at telleren nærmer seg 5000 tusen besøk, og det har jeg tenkt å markere med en liten give away. Det er jo så koselig med alle disse konkurransene her inne. Ønsker alle en herlig helg!

tirsdag 21. juli 2009

Ripstyv


Nå er ripsen snart moden, og da kan det jo dukke opp frekke ripstyver!! Sannelig har vi også fått besøk av en liten ripstyv. Modent eller ei spiller ingen rolle...så får vi se om vi får besøk av noen andre ripstyver etterhvert, med eller uten vinger. Skal man lage gele av rips er det best å plukke før den er helt moden, slik at geleen blir stiv. Denne lille tyven er ikke kresen, solbærbuskene får også besøk. I fjor laget vi (det vil si mannen min..) masse solbærsyltetøy, i år kunne jeg tenkt å prøve meg på solbærsaft.

Her er min aller første hagehortensia. Fikk den for hundre kroner, siden den var litt shabby, men nå kommer det nye blomster på den. Liker fargen på den;) Takk for hyggelige kommentarer på innlegget mitt under. Dere er nå bare kjempesøte;)
Ønsker alle som er innom en koselig sommerkveld!

mandag 20. juli 2009

Marimekko makeover på gjesterommet

Ting tar tid, det skal være sikkert og visst. Underveis kan det også skje at de ender opp på et helt annet sted enn der de først skulle. Dette Unikkostoffet fra Marimekko har jeg hatt liggende i over to år. Da jeg kjøpte det, så jeg klart for meg hvordan det skulle bli til fancy kjøkkengardiner, og kanskje en stilig duk.

Etter å ha gått til innkjøp av dette stoffet, lånte jeg symaskinen til søsteren min lenge og vel. Siden jeg ikke hadde sydd noe før, bestemte jeg meg for å sy prøvegardiner i et rimeligere stoff, bare for å være på den sikre siden. Kjedelig å ødelegge et såpass dyrt stoff;) Jeg fant et fint stoff på tilbud og sydde to par prøvegardiner -inkludert en kappe. Det ble også nok stoff til to duker og to puter til stua. Etter å ha sydd såpass mye var tanken på å sy mer ikke så veldig fristende. I tillegg ville min søster gjerne ha tilbake symaskinen sin;)


Slik gikk nå dagene, og prøvegardinene fikk henge i fred (og det gjør de fortsatt). For et år siden omtrent, fant jeg ut at tiden var moden for min egen symaskin. I samme slengen som jeg kjøpte den bestilte jeg stoff til de før omtalte gardinene til rommet til storebror, i tillegg oppdaget jeg et veldig fint lyseblått toilestoff. Det kan jo være noe på kjøkkenet tenkte jeg... Dermed ble dette også bestilt. Altså for over et år siden. Jeg hadde forandret smak underveis, nå ville jeg ha nostalgien inn på kjøkkenet. Så får tiden vise når kjøkkenet får nye gardiner...


Tiden gikk, og plutselig hadde jeg oppdaget en ny verden; interiørblogger. Nå skjønte jeg at alt var mulig, det var bare å sette kontakten i den litt skumle symaskinen og sette i gang. Etter å ha sett hjemmekontoret til My home ble jeg inspirert til å kombinere unikkostoffet med sort og hvitt. Gjesterommet pekte seg ut som ett naturlig offer.


Her var det bare å sette igang!! På dette rommet har vi hatt to brunbeisede Hemnes senger -som egentlig er en køyeseng. Disse malte jeg hvite. Litt av en jobb med et strøk grunning og tre strøk egghvit. Jeg synes den nye malingen dekker mindre, slik at det blir nødvendig med flere strøk. Men på den annen side, er det jo lettvint med vannbasert maling- luktsvak er den også.


Mitt forhold til konditorfarge har jeg skrevet om før. Ribbarammen var i eik -og ble grunnet og malt med en svak blåfarge. Bildet i rammen har jeg tatt selv og fått fremkalt på Fujidirekte. For en forstørring på 30 # 45 koster det 29 kr- pluss porto.

Over sengene har jeg funnet frem det jeg har av sorte rammer. I den ene rammen har jeg satt inn en bit med Unikkostoff. Et sort speil som egentlig hang på toalettet der vi bodde før henger i midten. Ved siden av henger en samling med fine kattebilder i sort-hvitt. Helt i Ralfefarfaras ånd! Sengeteppet jeg kjøpte på Sparkjøp kommer virkelig til sin rett nå. På bloggen til Moderne retro fant jeg fine tips for hvordan man kunne re opp sengen. Det kan du lese om her.

Nye nattbord fra ikea. Hadde tenkt å male de hvite, men det var før jeg fant ut at jeg skulle satse på sort og hvitt;) Liker disse bordene veldig godt, de har noe nostalgisk over seg.

Putene i senga er mitt siste syprosjekt. Gardinene ble jeg ferdige med for en stund siden. Jeg er litt stolt av meg selv siden jeg faktisk har sydd putetrekk. For å lukke dem har jeg sydd smale bånd som kan knytes sammen. Litt pirkarbeid, men artig å se det ferdige resultatet.

Den gamle etasjeovnen som står her inne trenger en liten oppfriskning, det samme gjør rundovnen som står i naborommet. Ellers så er desverre alle gamle ovner fjernet. Det er trist, for de er veldig dekorative selv om de ikke er i bruk. Har kjøpt inn grafittikrem og stålbørste;)


Tilslutt et bilde av et nytt bekjentskap; nemlig Constance spray. Denne rosen var et impulskjøp. Siden jeg ikke har peiling på roser spurte jeg snille Margrethe med denne nydelige bloggen om hjelp. Hun kunne fortelle at den var kåret til årets vakreste rose i "hagen for alle". Jeg håper den vil trives her hos meg, for den er virkelig nydelig. Nå er det bare denne rosen igjen på den, de andre har blomstret av. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen, det varmer virkelig!!