søndag 30. august 2009

Pausebilder

Hei alle sammen;) Her kommer noen pausebilder fra meg. Vi er fortsatt på sykehus, men jeg er ute på prøve - og besøker storebror som er hos foreldrene mine. I dag har vi plukket litt blåbær, sammen med en god venn av oss på ni år. Etterpå ble det blåbærmuffins. Jeg håper vi kommer oss hjem i løpet av uken. Tusen takk for hyggelige hilsner, og koselig award med utfordring fra Vibeke i duften av erteblomster, skal komme tilbake til det og alt annet etterhvert håper jeg;) Det er i alle fall herlig å være ute med to så flotte turkamerater!

fredag 21. august 2009

Hallooo


Ja, jeg vet jeg skulle hatt trekning i konkurransen min i går...meen nå er det slik at vi ikke har vært hjemme på noen uker (selv om jeg hadde en minipermisjon i helga...) Ting ser imidlertid bedre ut nå, så jeg håper vi snart kan reise hjem igjen;) Dermed så utsetter jeg trekningen til onsdag 26 august!! Det er derfor ikke forsent å melde seg på;) Det er veldig ustabil nett-tilgang her vi er, så jeg sliter litt med blogger;) Håper på å komme sterkere tilbake etterhvert.

mandag 17. august 2009

Bæ,bæ, lille lam...

....har du noe ull? Jeg er en nybegynner når det gjelder strikking. Dette er den første genseren og buksen jeg har strikket. Det tok sin tid før jeg orket å feste alle trådene på buksen, men nå er det altså gjort. Det er herlig å bli ferdig med prosjekter. Jeg har det i alle fall slik at alt det jeg ikke får gjort ferdig ligger og gnager- helt til jeg bare må gjøre det ferdig;) Ellers så har jeg funnet ut at det er umulig for en toåring å sitte stille, særlig når mamma skal ta bilde;)
Ønsker alle en fortsatt fin dag! Minner om konkurransen min som varer til 20.august. Det ser ut til at det blir en eller to trøstepremier også, så det er bare å bli med;)

søndag 16. august 2009

Nydelige smykker fra Monome

Jeg har kjøpt noen nydelige øreringer hos Monome. Jeg gleder meg til å bruke dem! Det er så flott med alle de kreative kvinnene som lager de vakreste kreasjoner.

Jeg synes det er fint å ha noe som ikke alle andre har, og disse smykkene er virkelig enestående. Monome har salg akkurat nå;) Ta en titt her, kanskje du også finner noe fint?

lørdag 15. august 2009

Livsglede

Jeg fant en fin konkurranse inne hos tankespinn og fargeklatter som heter livsglede. Her skal man ha et innlegg om dette på bloggen. For meg ligger den beste definisjonen på livsglede i selve ordet, nemlig glede over livet. Da kan det skrives slik; Livsglede: Å kunne glede seg over livet under alle omstendigheter. Selv om livet kan legge små eller store begrensninger på oss, trenger det ikke nødvendigvis begrense den gleden vi føler over livet slik det nå engang ble. Det å ha evnen til både å kunne le og gråte er viktig. En annen ting er evnen til å kunne leke ( selv om man har noen år på baken). Se bare på storebror og Ralfefarfara, det skal ikke mye til for å glede dem. En haug med pappbegre holder lenge- og varer lengre enn mange plastbiler. De kan også brukes til haugevis med ting; kaffedrikking, oppbevaring, katteleke, byggeklosser, og rydde-opp-for-mamma-leke.
Tusen takk for hyggelige og oppmuntrende kommentarer på forrige innlegg. Jeg har vært forhindret fra blogging i det siste, men håper at alt skal komme tilbake til normalen i løpet av uken. I dag skinner solen, og jeg velger å glede meg over at det fortsatt er sommer;)

onsdag 5. august 2009

Tusen takk, kjære Nostalgia!!

I går fikk jeg en veldig koselig pakke i posten, nemlig den herlige boken "ljust och lantligt" av Anna Ørnberg. Etter å ha bladd gjennom den, kan jeg konstatere at det er en flott bok som ikke bare er full av vakre bilder, men som også viser hvordan man selv kan lage vakre ting.

Sammen med boken hadde Nostalgia lagt ved dette nydelige kortet/bokmerket med en hyggelig hilsen på baksiden. Tusen takk Nostalgia, dette varmet virkelig;) Her er noen bilder fra boken;

Et herlig rustikt bord, og en nydelig tallerkenhylle som du kan lage selv;) Dette bordet hadde vært supert som plantebord!

Nydelig lappeteppe og puter. Oppskriften finnes i boken.

Boken har bilde av mange fine stoltrekk, og dette står det forklaring til hvordan man kan sy, så kanskje det ender opp på mine kjøkkenstoler?

Det er også et kapittel med kreative papirarbeider.

Denne boken skal jeg studere i detalj, for den er proppfull med gode ideer!!
Siden sist så har jeg vært utsatt for sabotasje...kveld etter kveld, dag etter dag har jeg strikket på kjøkkenhåndkleet som skal være premie i konkurransen min. I går satt jeg med en gråtende lillebror i fanget og prøvde å trøste han etter beste evne, mannen min var på kjøkkenet og kokte rabarbragrøt, og storebror satt framfor dataen og så på gamle mikke mus tegnefilmer...Det vil si at det var det jeg trodde han gjorde. I virkeligheten gikk han beserk med sprittusj. Hele dataskjermen var tagget, det samme var skrivebordet, et nummer av Rom123, hans egen mage, hals og ansikt- og altså- strikketøyet mitt! Selv etter flere runder i klorin er flekkene fortsatt der. Dermed så må jeg gi bort mitt eget håndkle, og heller beholde det som er blitt "tagget". For å toppe det hele er jeg fri for garn til babysettet, lue og en sokk er jo ikke noe å gi bort. Nå har jeg kjøpt nytt syrinlilla garn. Jeg kommer ikke til å strikke settet før vinneren er trukket. Da kan den som vinner selv bestemme størrelsen (1/3 , 6/9 eller 12 måneder). I dag har storebror knust en av mine favorittpotter også, så livet er herlig dere! Takk for hyggelige kommentarer, det er virkelig en stor oppmuntring for tiden;)

Kattehale

Fagerfredløs

tirsdag 4. august 2009

Kjøkkenglamour...

Jeg kan vel ikke skryte av å ha et liv fylt med glitter og glamour, ikke kan jeg trøste meg med noen episoder av glamuuuR som Linda Johansen gjør, heller. Derimot så har jeg glamour så det rekker på kjøkkenet:

Mitt siste møbelkjøp er disse "gull" møblene. Jeg har lenge ønsket meg slike møbler, men ikke i gull..det blir litt for mye glamour. Derfor er planen at de etterhvert skal bli hvitmalte. Tror stolene blir fine med sånne gammeldagse stolputer med rysjekant på;) Vi får se hvor langt mine syferdigheter strekker seg;)

Den fine duken som ligger på bordet har jeg fått hos mamma. Synes den er veldig nostalgisk og landlig i stilen. Jeg liker at det er påsydd en blonde nederst på duken. Etter at jeg begynte å blogge har mamma fått endel telefoner med spørsmål om jeg kan få både det ene og det andre. Det kommer vel på bloggen etterhvert;)

Siden sist har jeg hatt enda mere vinnerlykke;) Inne hos Monas lykkebo vant jeg trøstpremie i hennes sommertrekning. Så herlig at hun har en snill og grei treåring som liker å trekke lodd;) Ikke glem konkurransen jeg har heller. Trykk her for å bli med;)

mandag 3. august 2009

Min pasjonsblomst...

Disse blomstene er bare så nydelige! De varer ikke lenge, men heldigvis kommer det stadig nye.
Jeg er veldig glad i potteskjuleren den står i også. Den har løveføtter og et herlig mønster med fugler og sommerfugler i skjønn forening.

lørdag 1. august 2009

Konkurranse!!

For en stund siden nådde telleren 5000 besøk;) Det må selvfølgelig markeres med en liten konkurranse! På bildet under ser du noe av det som du kan vinne; nemlig en hjemmestrikket vaskeklut/oppvaskfille i "sjakkrute"mønster, og en babylue. Jeg holder på med resten av premien; et par babysokker med samme mønster som luen, og et kjøkkenhåndkle/gjestehåndkle a la dette her.Kluten og håndkleet er strikket i tynt bomullsgarn, mens babyluen og sokkene er strikket i merinoull. I tillegg slenger jeg med en velduftende såpe og en pakke servietter..og sikkert litt sjokolade også ( har skjønt at sjokkis er en "guilty pleasure" for mange her inne;)
Trekning blir 20. august. Reglene for å delta er som følger; legg igjen en kommentar under dette innlegget = 1 lodd. Legg igjen en kommentar og link til konkurransen på din blogg = 2 lodd. Skriv hva dere gjør, så blir det enklere for meg å holde oversikten. Konkurransen er åpen for alle - også dere uten egen blogg;)
Siden sist har jeg også vært så heldig å vinne en konkurranse;) Har vunnet denne fine interiørboken hos koselige & kunnskapsrike Nostalgia!

Passer perfekt for meg som bare blir mer og mer glad i nettopp det lyse og landlige.
Anbefaler alle som er glad i den landlige stilen og bruktfunn en titt på hennes fine blogg;)

Over kan dere se mitt siste pai eksperiment; mini-ripspai. Brukte oppskriften til Cecilie og fordelte alt i et muffinsbrett (12 stk) fra ikea. Vips - så hadde mannen min fortært seks av paiene, samtidig som han påpekte at den første paien jeg lagde hadde smakt best- for der var det solbær sammen med ripsen..javel...Kirsebærne begynner å bli modne, det er surkirsebær tror jeg. De skal få prøve seg i en pai de også etterhvert;)