fredag 23. oktober 2009

Den lille vennen vår


...er borte. Han døde fra oss så alt for tidlig. Denne bloggen har blitt til på grunn av han. Jeg begynte med bloggen ikke lenge etter at vi kom hjem fra sykehuset. Den lille vennen vår hadde flere hjertefeil og vi var lenge på sykehus etter fødselen. Han måtte sondemates, og mye av tiden ved brystpumpen ble brukt til blogging da vi endelig kom hjem. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle bli kjent med så mange hyggelige damer her inne. Det har hjulpet på i en slitsom tid. Den lille vennen vår skulle gjennom flere operasjoner,men vi kom aldri så langt før han brått ble dårlig og døde, bare åtte måneder gammel. Selv om han var syk, kom det som et sjokk. Jeg har fremdeles to barn, men bare ett av dem lever.
Det blir stille på bloggen nå, men plutselig er jeg tilbake. Tusen takk for hyggelige kommentarer, awarder og utfordringer. Jeg har ikke ork til så mye om dagene, men jeg kommer nok tilbake etterhvert.

tirsdag 13. oktober 2009

Og vinneren ble....

Henriette med den fine bloggen; to hus tett i tett. Hvis det er noen som fortjener litt "Love" te, så må det være henne. Les bare dette;) Ofte er det sånn at virkeligheten overgår fantasien...

lørdag 10. oktober 2009

Rosa

Oktober er en rosa måned. Rosa, fordi det handler om brystkreft. Utfordringen om å lage et rosa innlegg har jeg sett på flere blogger. Brystkreft er noe som angår alle kvinner. Det pågår en orginal innsamlingsaksjon i Blogglandia- supersnille Ida syr nydelige hjerter som du og jeg kan bestille. Jeg håper mange tar utfordringen om å lage et rosa innlegg i oktober;)

Jeg har funnet frem rosa bruktfunn, og et lite fat fra Figgjo som engang har tilhørt min bestemor. Hun fikk diagnosen brystkreft da hun var i femtiårene. Det ene brystet ble fjernet og hun ble sendt til Radiumhospitalet for strålebehandling. Hun døde en dag etter at hun fylte 97 år, så hun fikk leve et langt liv.

torsdag 8. oktober 2009

Velkommen til dekket bord;)


Takket være Laila-Karin med den livsbejaende bloggen tankespinn og fargeklatter, kan jeg nå ønske velkommen til dekket bord. Et lite innlegg om livsglede gav sannelig bordekkingen min en piff! Det er ikke hver dag nydelige, gamle og håndmalte kopper flytter inn i mitt hjem. Noen mennesker er bare supersnille!! Tusen takk Laila-Karin!

Et nydelig dekket bord kan gi en ellers grå hverdag et anstrøk av fest. Her i huset har vi mye å gå på når det gjelder bordekking, og da tenker jeg særlig på èn person i husholdningen. Denne personen synes det er helt i orden å ta med seg skjærfjøla inn i spisestuen og bruke den som tallerken...og levende lys...er nå det nødvendig?

Da er det i alle fall veldig koselig å kunne dekke bord for dere der ute, jeg tipper de fleste av dere setter pris på et hyggelig samvær rundt et vakkert dekket bord.

Det er artig å kunne servere gjestene noe man har laget selv. Oppskriften til denne svært lettlagde kaken fant jeg inne hos den nydelige bloggen; Martes Atelie. Jeg hadde i litt hjemmelaget kirsebærsyltetøy for å gi den min egen lille vri. Den smaker nydelig av krydder og rømme.

I bakgrunnen på bildet under skimtes mine nysydde kjøkkengardiner, jeg skal komme tilbake til dem og deres kronglete historie etterhvert. Ikke glem min lille konkurranse, det er kjempehyggelig at så mange av dere har meldt dere på;) Og tusen takk for gode ord om bloggen min- det setter jeg virkelig stor pris på! Så vil jeg oppfordre alle (inkludert meg selv) om å bli flinkere til å dekke vakre bord og tenne levende lys- selv om det bare er en vanlig hverdag!

mandag 5. oktober 2009

Love...

Telleren min viser snart 10 000 besøk, og dette må feires;) Bloggingen har gitt meg så mye. Inne i blogglandia har jeg møtt mye hjertevarme og kjærlighet, jeg har skjønt at det er mange engler der ute, og en lekker kakeoppskrift eller tre har jeg også kommet over. Derfor vil jeg gi litt tilbake på min måte. En stk Love te fra Pukka, en skjønn englesåpe fra Nesti Dante og en bløtkake lipgloss er gevinsten denne gang. Jeg foretar en høytidelig trekning når telleren runder 10 000;) Legger du igjen en kommentar får du et lodd, lager du en link på din blogg- får du to lodd. Ingenting er som deilig kopp te når bladene faller og dagene bare blir kortere og kortere;)

Denne vakre koppen er laget av keramiker Anne Helene Brynildsrud. Jeg kjøpte den som råflott bursdagsgave til meg selv i våres. Hvis jeg er veldig snill får jeg kanskje flere kopper etterhvert;)

fredag 2. oktober 2009

Høstbukett...

I dag plukket jeg inn høstens kanskje siste roser. De er det eneste som fremdeles blomstrer i hagen nå. Ingen tvil om at det er høst, og i dag tenkte jeg bittelitte granne på julen også...alt for tidlig enda... Noen av dere vet kanskje hva slags tre- eller busk de røde bærene stammer fra? Jeg ønsker alle koselige bloggedamer der ute en riktig fin helg! Husk- ingen er som deg;)