torsdag 31. desember 2009

På årets siste dag...

...kan jeg se tilbake på et år som jeg aldri kan glemme. Et år der vi fikk bli kjent med et stort, lite menneske, og et år der vi fikk en liten grav å gå til. I kveld er det minnegudstjeneste her vi bor, og snart skal jeg høre navnet til den lille vennen vår bli lest opp i kirken.
Takk for alle gode ord fra dere skjønne bloggedamer, jeg er så glad for at jeg fant denne hobbyen- og dette fellesskapet.
Ønsker dere alle en fin nyttårsfeiring!

torsdag 24. desember 2009

Adventskalender:Gledelig jul!

Nissen har det nok travelt i dag tenker jeg, for det er jo mange barn rundt omkring som venter på besøk;) Denne karen skal nok holde seg hjemme i kjente omgivelser. Her blir det pinnekjøtt til middag nemlig;) Hva skal du ha til middag? Ønsker alle en best mulig jul!







lørdag 19. desember 2009

Adventskalender: I dag....

...har vi tatt julen litt på forskudd og pyntet juletreet! Vi reiser bort selve juledagene, derfor ble det til at vi pyntet treet nå og ikke på lillejulaften som vi ellers pleier. Jeg må ha norske flagg på treet, og litt sukkertøy synes jeg også at et juletre kan inneholde. Her er det faktisk hvitt på bakken, men det uler rundt hushjørnene- så det er best å holde seg innendørs. Ønsker alle en fin lørdagskveld;)

fredag 18. desember 2009

Adventskalender: Et lite glimt ..

..fra rommet til storebror. I dag ble siste strøk malt på veggene! Vi har hatt besøk i hele dag og venter helgebesøk i dette øyeblikk, så jeg er i tvil om jeg vil bli ferdig med gulvet før etter helgen. Det blir i alle fall ferdig til slutt;) Fargen på veggen heter Risør, veldig fin synes jeg da...og gulvet blir grått. Stolen er selvfølgelig en klassiker fra ikea som jeg har malt med mine konditorfarger, så den er ikke helt hvit altså. Et lite glansbilde er festet i det ene hjørnet.

De små julekulene har jeg kjøpt for å ha på mitt lille minijuletre som jeg ser på alle blogger, det eneste problemet er at jeg enda ikke har rukket å lete etter noe minitre. I dag var det faktisk hvit jul her i noen timer- før regnet kom og tok den stemningen med seg;) Ønsker dere en fin kveld!

onsdag 16. desember 2009

Adventskalender: Den hellige familie

Julen handler ikke bare om pepperkaker og julegaver. Denne vakre julekrybben er med på å minne meg om nettopp dèt. Det lille barnet skaper håp og gir liv. I år vil det lille barnet nok lede tankene hen på mitt eget lille barn som døde. I fjor på denne tiden bar jeg han tett ved mitt hjerte og ventet på at jeg skulle få bli kjent med han. Når jeg ser på julekrybben nå, så tenker jeg på det sårbare barnet, det barnet som er helt avhengig av mor og far for å beholde livet. I det hele tatt så tenker jeg på hvor sårbart livet er og hvor fort det kan ta slutt, noen ganger før det engang fikk lov til å begynne.
Jeg ønsker alle en fin førjulskveld!

mandag 14. desember 2009

Adventskalender: En engel ved min side...

Dette vakre englebildet fant jeg da jeg tilfeldigvis var innom Fretex. Jeg har lenge ønsket meg et slikt bilde til storebror. Bildet er merket av tidens tann, men sjarmen er der fremdeles. På baksiden er det stempel fra et rammeverksted i Kristiania, det må derfor være fra før 1924, da ble Kristiania til Oslo! I påvente av at rommet til storebror skal bli ferdig, står det på et gammelt bord i stua og pynter opp. Nå skal jeg opp på rommet til storebror og vaske vegger og gulv- og i morgen kommer kanskje malerkosten frem? Ønsker alle som er innom en fortsatt fin adventstid.

søndag 13. desember 2009

Adventskalender: Adventskalendere

Vi har to adventskalendere i år. Den ene har jeg faktisk sydd selv for to år siden. Når jeg tenker på det nå, skjønner jeg ikke at jeg klarte det, for jeg er ingen fan av symaskinen. Jeg kan kjenne hvordan pulsen stiger bare ved tanken på den...jeg synes rett og slett at det er skummelt å sy. Den andre kalenderen har storebror fått av den ene fadderen sin. Hun er så snill at hun sender han slike kalendere hver advent. Jeg synes de er så vakre og nostalgiske. Storebror har ikke helt forstått poenget med adventskalender- så lukene er stort sett allerede åpnet;)
Dere ser kanskje at det er litt tynt med pakker på hjertekalenderen? Jeg har ikke ordnet med gaver i år, så pakkene som henger der er bare til pynt. Men innholdet i dem er veldig nyttig å ha i huset året rundt, det er nemlig assorterte lyspærer;) Håper alle har hatt en fin søndag og luciafeiring! Tusen takk for alle hyggelige kommentarer fra dere- jeg blir så glad;)

lørdag 12. desember 2009

Adventskalender: Tallerkenhylle

Jeg er tilbake etter noen uker på et stille sted. Det blir en annerledes jul i år, men noen forberedelser til jul blir det her også. Det er mange bloggere som har adventskalender med ett nytt innlegg om dagen, og det har jeg også tenkt å prøve meg på- sånn i siste liten;)

Svibler er mine julefavoritter. Jeg blir aldri lei av dem, og jeg elsker lukten som kommer når de blomstrer. I år har jeg gått til innkjøp av hvite og blå svibler på ikea. I fjor holdt jeg meg til hvite og rosa. Jeg har merket meg at de hvite blomstrer senere enn de andre, og det kan jo være greit å vite hvis man skal kjøpe de en stund før jul. Det gjorde jeg, og selv om de har stått i kjelleren og ventet, har de blå begynt å blomstre for fullt. Jeg setter de kjølig om natten og satser på at jeg får nyte synet og duften av dem enda en stund;)

Tallerkenhyllen min har jeg skrevet om før; her og her, nå har jeg fylt den med vakre tallerkener i blått og hvitt. Det er mine siste bruktkjøp funnet på litt forskjellige bruktbutikker.

To hjerter i porselen er enkel julepynt. De er fra Mariannes makeri og har avtrykk av forskjellige blondeduker. Jeg synes disse hjertene er utrolig vakre- også er de alle forskjellige;)



Vasene har jeg skrevet om før, og jeg har nå fått tak i enda flere......kan man for mye av en god ting? Tusen takk for alle kommentarer fra dere, jeg skal titte inn til dere snart! Ønsker alle en god lørdagskveld;)