torsdag 31. desember 2009

På årets siste dag...

...kan jeg se tilbake på et år som jeg aldri kan glemme. Et år der vi fikk bli kjent med et stort, lite menneske, og et år der vi fikk en liten grav å gå til. I kveld er det minnegudstjeneste her vi bor, og snart skal jeg høre navnet til den lille vennen vår bli lest opp i kirken.
Takk for alle gode ord fra dere skjønne bloggedamer, jeg er så glad for at jeg fant denne hobbyen- og dette fellesskapet.
Ønsker dere alle en fin nyttårsfeiring!

torsdag 24. desember 2009

Adventskalender:Gledelig jul!

Nissen har det nok travelt i dag tenker jeg, for det er jo mange barn rundt omkring som venter på besøk;) Denne karen skal nok holde seg hjemme i kjente omgivelser. Her blir det pinnekjøtt til middag nemlig;) Hva skal du ha til middag? Ønsker alle en best mulig jul!onsdag 23. desember 2009

Adventskalender: Drøm...

Nå er snart julen her. Julen er en tid for drømmer, en tid hvor vi så gjerne vil oppfylle alle ønsker. Så er det de drømmene som ble knust. De skal vi også ta med oss videre. Jeg var inne på den fine bloggen drømmer på landet for noen dager siden, og hun forteller om en slik vakker drøm som nå er knust. Jeg har tenkt masse på deg I...jeg skulle så gjerne ønsket at du fikk en annen jul enn den du får nå! Selv om drømmer knuses, er det viktig at håpet forblir tent. Julen handler jo om et håp som tennes for hele verden. Diktet til Olav H. Hauge er et av de vakreste dikt jeg kjenner, jeg føler at det ber oss innstendig om å holde ut, selv om livet og drømmene våre ikke ble slik vi hadde ønsket...

Det er den draumen
Det er den draumen me ber på


at noko vidunderlig skal skje,


at det må skje-


at tidi skal opna seg,


at dører skal opna seg,


at kjeldor skal springa-


at draumen skal opna seg,


at me ei morgonstund skal glida inn


på ein våg me ikkje har visst um.
mandag 21. desember 2009

Adventskalender: Tid for oppvask..

Desember er vel en måned med mer oppvask enn ellers i året. Kanskje blir det litt oppvask på kammerset også, hvem vet? Jeg har en sterk mistanke om at det er vi damer som vasker mest opp. Da gjelder det å gjøre oppvaskstunden så hyggelig som mulig;) En liten kanin må vel hjelpe på humøret, og litt blomster må man jo alltid ha. Skulle oppvasken være i største laget, kan det være godt med en liten pust i bakken og noen klementiner innen rekkevidde;) Lykke til med julens oppvask!

søndag 20. desember 2009

Adventskalender: Mini-tre

Endelig ble det et mini-tre her også. Det var slett ikke lett å finne her på kysten, men etter en strabasiøs ferd kom det da i hus. Det er ikke lett å finne tid til blogging når man har besøk, og jeg har en mistanke om at julestresset begynner å senke seg over de tusen hjem... Jeg har brukt stener for å holde treet på plass- og pynten er enkel- men vakker;) Nå kommer det ikke til å pynte på rommet til storebror som jeg jo hadde håpet, men det pynter fint opp på spisestuebordet. Lykke til med resten av julestria;)

lørdag 19. desember 2009

Adventskalender: I dag....

...har vi tatt julen litt på forskudd og pyntet juletreet! Vi reiser bort selve juledagene, derfor ble det til at vi pyntet treet nå og ikke på lillejulaften som vi ellers pleier. Jeg må ha norske flagg på treet, og litt sukkertøy synes jeg også at et juletre kan inneholde. Her er det faktisk hvitt på bakken, men det uler rundt hushjørnene- så det er best å holde seg innendørs. Ønsker alle en fin lørdagskveld;)

fredag 18. desember 2009

Adventskalender: Et lite glimt ..

..fra rommet til storebror. I dag ble siste strøk malt på veggene! Vi har hatt besøk i hele dag og venter helgebesøk i dette øyeblikk, så jeg er i tvil om jeg vil bli ferdig med gulvet før etter helgen. Det blir i alle fall ferdig til slutt;) Fargen på veggen heter Risør, veldig fin synes jeg da...og gulvet blir grått. Stolen er selvfølgelig en klassiker fra ikea som jeg har malt med mine konditorfarger, så den er ikke helt hvit altså. Et lite glansbilde er festet i det ene hjørnet.

De små julekulene har jeg kjøpt for å ha på mitt lille minijuletre som jeg ser på alle blogger, det eneste problemet er at jeg enda ikke har rukket å lete etter noe minitre. I dag var det faktisk hvit jul her i noen timer- før regnet kom og tok den stemningen med seg;) Ønsker dere en fin kveld!

torsdag 17. desember 2009

Adventskalender: Hvit jul...

Hvis det ikke skulle bli en hvit jul i år, så får jeg trøste meg med denne hvite lampen fra kartell;) Vi har vært på farten i dag, og ny maling er kjøpt inn til storebror sitt rom etter at vi gikk tom i går. Denne lampen kjøpte jeg fra Villaeuropa. De sender fraktfritt over hele landet, og hver gang du handler noe får du bonuspoeng som du kan bruke ved neste kjøp.. Bourgie, som lampen heter fåes i mange farger og prisen varierer etter hvilken du velger. Egentlig hadde jeg tenkt meg den rimeligste i pleksiglass, men da jeg så at de hadde fått den i hvitt med gull inne i skjermen, gikk jeg for den;) Jeg leste nemlig en gang en boligreportasje i Hjemmet der en dame hadde fått hjelp av interiørkonsulent til å fornye huset....det som jeg husker var at alle lampene hadde fått skjermer med gull inni- fordi det skulle gi et vakkert og varmt lys. Det viste seg å stemme, for det blir et veldig vakkert lys. Dessuten er det dimmer på bryteren- og man kan regulere skjermen slik at lampen får tre ulike høyder!
Tusen takk for gode ord på mitt forrige innlegg, det setter jeg stor pris på! Ønsker alle en fin kveld!

onsdag 16. desember 2009

Adventskalender: Den hellige familie

Julen handler ikke bare om pepperkaker og julegaver. Denne vakre julekrybben er med på å minne meg om nettopp dèt. Det lille barnet skaper håp og gir liv. I år vil det lille barnet nok lede tankene hen på mitt eget lille barn som døde. I fjor på denne tiden bar jeg han tett ved mitt hjerte og ventet på at jeg skulle få bli kjent med han. Når jeg ser på julekrybben nå, så tenker jeg på det sårbare barnet, det barnet som er helt avhengig av mor og far for å beholde livet. I det hele tatt så tenker jeg på hvor sårbart livet er og hvor fort det kan ta slutt, noen ganger før det engang fikk lov til å begynne.
Jeg ønsker alle en fin førjulskveld!

tirsdag 15. desember 2009

Se min kjole....

Det går litt fort i svingene idag. Første strøk er malt på rommet til storebror- blått, selvfølgelig!
Her er min julekjole, blå den også. Jeg liker ikke å kjøpe klær- i motsetning til å kjøpe ting til huset...Men i år fant jeg ut at jeg skulle bruke litt penger på en kjole som er anvendelig i flere sammenhenger. Så da fant jeg denne på design forum. Jeg håper jeg kan bruke den i mange år fremover. I kveld skal vi ha julebord her hjemme for vårt lille kor, og dermed har jeg tenkt å ha på meg kjolen for første gang;) Takk for alle hyggelige kommentarer fra dere, det setter jeg stor pris på! Ønsker alle en fin førjulskveld.

mandag 14. desember 2009

Adventskalender: En engel ved min side...

Dette vakre englebildet fant jeg da jeg tilfeldigvis var innom Fretex. Jeg har lenge ønsket meg et slikt bilde til storebror. Bildet er merket av tidens tann, men sjarmen er der fremdeles. På baksiden er det stempel fra et rammeverksted i Kristiania, det må derfor være fra før 1924, da ble Kristiania til Oslo! I påvente av at rommet til storebror skal bli ferdig, står det på et gammelt bord i stua og pynter opp. Nå skal jeg opp på rommet til storebror og vaske vegger og gulv- og i morgen kommer kanskje malerkosten frem? Ønsker alle som er innom en fortsatt fin adventstid.

søndag 13. desember 2009

Adventskalender: Adventskalendere

Vi har to adventskalendere i år. Den ene har jeg faktisk sydd selv for to år siden. Når jeg tenker på det nå, skjønner jeg ikke at jeg klarte det, for jeg er ingen fan av symaskinen. Jeg kan kjenne hvordan pulsen stiger bare ved tanken på den...jeg synes rett og slett at det er skummelt å sy. Den andre kalenderen har storebror fått av den ene fadderen sin. Hun er så snill at hun sender han slike kalendere hver advent. Jeg synes de er så vakre og nostalgiske. Storebror har ikke helt forstått poenget med adventskalender- så lukene er stort sett allerede åpnet;)
Dere ser kanskje at det er litt tynt med pakker på hjertekalenderen? Jeg har ikke ordnet med gaver i år, så pakkene som henger der er bare til pynt. Men innholdet i dem er veldig nyttig å ha i huset året rundt, det er nemlig assorterte lyspærer;) Håper alle har hatt en fin søndag og luciafeiring! Tusen takk for alle hyggelige kommentarer fra dere- jeg blir så glad;)

lørdag 12. desember 2009

Adventskalender: Tallerkenhylle

Jeg er tilbake etter noen uker på et stille sted. Det blir en annerledes jul i år, men noen forberedelser til jul blir det her også. Det er mange bloggere som har adventskalender med ett nytt innlegg om dagen, og det har jeg også tenkt å prøve meg på- sånn i siste liten;)

Svibler er mine julefavoritter. Jeg blir aldri lei av dem, og jeg elsker lukten som kommer når de blomstrer. I år har jeg gått til innkjøp av hvite og blå svibler på ikea. I fjor holdt jeg meg til hvite og rosa. Jeg har merket meg at de hvite blomstrer senere enn de andre, og det kan jo være greit å vite hvis man skal kjøpe de en stund før jul. Det gjorde jeg, og selv om de har stått i kjelleren og ventet, har de blå begynt å blomstre for fullt. Jeg setter de kjølig om natten og satser på at jeg får nyte synet og duften av dem enda en stund;)

Tallerkenhyllen min har jeg skrevet om før; her og her, nå har jeg fylt den med vakre tallerkener i blått og hvitt. Det er mine siste bruktkjøp funnet på litt forskjellige bruktbutikker.

To hjerter i porselen er enkel julepynt. De er fra Mariannes makeri og har avtrykk av forskjellige blondeduker. Jeg synes disse hjertene er utrolig vakre- også er de alle forskjellige;)Vasene har jeg skrevet om før, og jeg har nå fått tak i enda flere......kan man for mye av en god ting? Tusen takk for alle kommentarer fra dere, jeg skal titte inn til dere snart! Ønsker alle en god lørdagskveld;)