onsdag 9. juni 2010

Hageliv

Vi har jobbet litt i hagen i år. Syriner er blitt plantet- og mannen min har laget kjøkkenhage. I den har jeg sådd gulrot,spinat, sukkererter, salat, rødbeter,persille og gressløk. Spinaten og rødbetene har begynt å spire- og i dag har jeg sett de første tegnene til gulrøtter. Vi fikk noen jordbærplanter i går av en hyggelig mann- så i dag har mannen min laget et bed til dem også- ved siden av kjøkkenhagen.
Vi må ha netting over på grunn av vår kjære katt, den tror dette er en kjempestor kattedo med flere avlukker.. Adirondack-stolen er en historie for seg selv. Da jeg kjøpte den trodde jeg at den skulle være enkel å sette sammen. Men når bruksanvisningen begynte med " mist ikke motet..."gav jeg litt opp. Takket være min supersnille mann- som brukte to timer på å sette den sammen ( og han brukte drill..)- så står den nå på plass i hagen. Jeg har beiset den i samme farge som sandkassa, men den er laget av kjerneved fra furu og skal kunne stå ute hele året- ubehandlet får den en fin gråfarge etterhvert. Vi har også laget et nytt blomsterbed- her har jeg sådd frø i halve og plantet stauder på andre halvdelen. Katten har selvfølgelig valgt den halvparten med frø som sin nye utedo..jaja.  Jeg har i alle fall plantet løytnantshjerter,blå valmuesøster, lavendel, rosen maiden blush og flyttet over noen stauder fra andre steder i hagen. På trappen er det kommet en potetblomst- den kan jeg overvintre i kjelleren.

Peonene har mange knopper- gleder meg så til å se den første blomsten. I år har jeg plantet to peoner, så nå har jeg fire. Oliventreet kjøpte jeg på mester Grønn- de skal visst ha mye vann. Jeg får håpe den kommer til å overleve til neste år også;)
  I fjor kjøpte jeg to klematis svært rimelig på nærbutikken (de kostet 10 kroner per stykk..), de var nok visnet da jeg plantet de..men jeg hadde knapt nok hørt om klematis i fjor. I år er jeg bedre forberedt. Jeg har plantet en sammen med rosen constance spry- roser og klematis skal trives godt sammen har jeg skjønt. Denne skal blomstre to ganger i løpet av sommeren, så det er bare å glede seg.  Håper dere nyter sommeren!

16 kommentarer:

 1. Deilige bilder som vitner om sommer. Her skal det bli 22 grader i morgen. Det lover bra!!

  SvarSlett
 2. Så flott dere har gjort det! Flotte bilder.
  Klem igi

  SvarSlett
 3. Så skjønt dere har det - rene ferie-paradiset:-)
  - og du tar utrolig fine bilder!
  Ha en fin kveld snuppa,
  klem Hege.

  SvarSlett
 4. Så utrolig flott dere har det ute, masse deilig inspirasjon med disse bildene, selv er uteplassen og hagen et trist syn, men håper å få gjort litt i ferien, men ha jo også et tak som skal skiftes så det spørs, men har store planer klare i hodet allikevel.....
  klem victoria

  SvarSlett
 5. Heisan..

  Gratulerer med ny stol...den var flott!
  Så kjekt å se bilder fra hagen din, den ser så fin ut. Liker godt store marker/plener..

  Skal si dere har jobbet og plantet mye fint. Det er jo så gøy når det bugner i løpet av sommeren.

  Når jeg ser disse bildene minner de meg om min bestemors hage. Hun hadde ikke hagemøbler. Når vi satt ute å spiste, satt vi på pledd rundt om på plenen...sååå koselig:)

  Men den spiseplassen din er bare så skjønn. Må være en drøm å sitte der sommersdagen...

  Klem fra meg

  SvarSlett
 6. Med denne introen... ja så må vi jo bare få en fantastisk sommer.!!!
  Utroligt nydeligt du har gjort det her..Dere er flinke.!

  Ha en god Natt :o)
  Klem fra B
  :O)

  SvarSlett
 7. Det er en fryd å se bilder fra hagen din!! Virkelig fint :o)
  Nå må vi følge med syrinbuskene våre ;o) Tviler på mine blomstrer i år... men følger med!
  Klem J.

  SvarSlett
 8. Eg nyt verkeleg bileta frå hagen din! Den ser heilt herleg ut! :)

  SvarSlett
 9. dere har en innholdsrik hage med masse spennende interiør...
  utrolig koselig...
  så heldig som fikk så rimelig klematis!!
  og du i innlegget mitt skriver eg om ksrysantimum, det sod det på skiltet i butikken også på pottene, den er visst bare kanske make til margerittene, eller er det kjært barn har mange navn...

  vi er utrolig mange som steller med pelliser i stuene og tar stiklinger av dem, vi er heller nostalgiske mer enn gamle damer, hi-hi...
  kose deg masse i dette deilige hagemiljøet..
  klem¨¨*

  SvarSlett
 10. Nydelig hage! Dere er så flinke! Det er en deilig tid dette. Håper det blir en god sommer, så vi kan få nyte hagelivet til det fulle.

  Klem!

  SvarSlett
 11. hei hei...
  oj for en drømmehage du har...
  masse fine blomster og vekster...
  og en nydelig ny stol, som du har fått..(de er visst kjent for og ikke være de enkleste og montere sammen, hihi..)men fine er de!
  kos deg i hagen - og en riktig god helg, sånn litt i forkant!
  moaklem

  SvarSlett
 12. Åååå så mange deilige bilder fra hagen din!! Vet ikke hvor jeg skal begynne skryterunden, jeg likte alt sammen!! Både den landlige hagestilen og alle detaljene.
  Jeg har også plantet Constanse Spry og forskjellige peoner i år. Det er liksom blirr kjekkere med hage etter jeg begynte å blogge, men så flinke som dere har vi nok ikke vært!

  Kanskje det kommer etterhvert, planene er i alle fall i orden!

  Ønsker deg en nydelig kveld og en flott morgendag, vennen:o))

  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 13. Så mange fine bilder !!

  Ja, våren og sommeren er en herlig tid :)
  NYT ♥

  Klem fra Ida

  SvarSlett
 14. Så NYDELIG hage dere har, helt fantastisk og så masse spennende !

  SvarSlett
 15. For en fantastisk hage du har. Stor og herlig plass med masser av nydelige blomster...

  Grønnsakshage drømmer jeg om - når jeg får større plass skal jeg ha en slik en!

  Klem,I

  SvarSlett
 16. For et herlig hageinnlegg. Hagen din er innholdsrik. Jeg merker at jeg blir mer og mer opptatt av hage. Jeg bor i dette huset på femte året nå, og bruker mer og mer tid i hagen i forhold til før. Jeg har tilogmed et drivhus som bare blir brukt til oppbevaring nå, men etterhvet vil jeg dyrke litt jeg også.

  Jeg har nettopp pottet om et oliventre, og jeg har sanket masse råd og tips om oliventrær i det siste. Det er jo trist hvis det dør, for de koster jo litt. Jeg blandet vanlig plantejord med 1/3 sand fra stranden. Og ja, mye vann skal det ha. Når vinteren kommer bør du ta det inn i et kjølig/lyst rom og femdeles holde jorden fuktig. Det er litt jobb, men så gøy da.

  Klematis har jeg også hatt. Den overlevde ikke vinteren i hagen, så jeg byttet ut med kaprifol som visstnok tåler mer. Men blomstene på kaprifoler er jo mye finere synes jeg.

  Kos deg videre du flinke dame med grønne fingre. Klemmer fra Minmill som prøver å få grønnere fingre.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.