mandag 31. mai 2010

Spisestue: Nymalt!

Spisestuen har fått en aldri så liten make-over. Veggene er malt med to strøk lysgrønn farge. Det er samme farge som jeg har brukt på flere ting tidligere- sist brukte jeg den på skrivebordet. Den delen av veggen som har panel er malt med tre strøk bengalakk, nå ville jeg kanskje brukt maling med glansgrad 80- innbiller meg at det går mindre maling da. Tilslutt så har vinduskarmer og lister fått to strøk med egghvit- glansgrad 40. Foreløpig har jeg ikke hengt opp bilder- men det kommer etterhvert. Synes fargen harmonerte veldig godt med fargen på kjøkkenet (isvann). For å se flere bilder av hvordan spisestuen var før- klikk her. Ønsker alle en fortsatt fin uke!

onsdag 26. mai 2010

Sandkasse!

Storebror har endelig fått sandkasse. Det ble litt jobb for oss voksne med beising av kassen- for ikke å snakke om monteringen. Hva skulle man gjort uten drill? Jeg har kjøpt en hagestol som jeg tenkte jeg kunne beise i samme farge. Stolen må monteres først da- og siden bruksanvisningen begynner slik: "mist ikke motet selv om.."så har jeg beholdt stolen slik som den kom i posten- som en haug med pinner. Så får vi se om den ender opp som dyr ved- eller som trivselspunkt i hagen. Tusen takk for hyggelige kommentarer på mitt forrige innlegg- jeg setter stor pris på hver eneste en!

mandag 24. mai 2010

Arbeidshjørne: Ny stol!

En ny stol ble med hjem fra byturen på fredag. Jeg hadde tenkt å kjøpe en annen stol, men her var det lang leveringstid og høy pris. I stedet ble det altså denne som jeg kunne ta med meg rett hjem fra butikken. Jeg var litt spent på hvordan den ville passe inn med resten, men nå smiler jeg hver gang jeg ser den;)

lørdag 22. mai 2010

Gang: Jeg ser sort på det;)

Det er blitt noen forandringer i innergangen. Et hjørne av den er blitt bloggifiserbart. Bengalakk er kommet for å bli i dette huset, jeg synes bare det blir så stilig! Jeg har malt en av gullstolene med sort bengalakk. Over stolen henger et nøkkelskap og et gammelt bilde. Nøkkelskapet er en av to ting som ble med hjem fra Riveria Maison i Bergen. Nå skal jeg slippe å lete frenetisk etter nøklene mine. Jeg har skrevet om yttergangen min tidligere- klikk her hvis du har lyst til å se den også. Takk for kommentarer om sengevalget mitt- ny seng er bestilt! Den skulle komme i løpet av noen uker- og jeg gleder meg kjempemasse til endelig å få en ny seng.
 Ønsker alle en flott helg, her regner det- så jeg håper dere er heldigere med været enn meg;)

Oppdatering: Teppet er fra House Doctor- kjøpt hos nettpynt , stolen er som sagt malt med blank bengalakk.


 

søndag 16. mai 2010

Nymalt skrivebord...


Endelig fikk jeg malt skrivebordet Matteus fra ikea (det tok nesten tre år...). Det var i beiset furu og passet egentlig ikke til noe. Det er ikke så lett å se- men nå er det malt i en sart grønnfarge. Bordplaten er malt med hvit bengalakk. Det ser veldig blankt og fint ut, men hvor lurt det var gjenstår enda å se. Jeg må vel kalle dette et arbeidshjørne,og jeg kan trygt si at det aldri har fremstått så ryddig som nå. Egentlig skal det ligge en haug med ledninger på gulvet, men jeg har tapet dem fast bak på skrivebordet! Globusen tilhører jo storebror- det samme gjør stolen. Globusen blir nok stående en stund, men stolen skal byttes ut med en annen. Lampa er bursdagsgave fra mannen min til meg. Jeg bare bestilte den og informerte han deretter om at han nå ikke trengte å lure på hva jeg ønsket meg til bursdagen min;) Bugsbildene er fra hagendornhagen, det er kanskje ikke alle som orker å ha slikt krypende på veggene sine, men jeg synes virkelig de er med på å bringe naturen inn i stua;) Bildet til venstre hadde en umalt fururamme fra ikea- den fikk to strøk med bengalakk. Det er en plakat med et av de eldste ikonene vi kjenner- kjøpt i Frankrike. Fuglen er fra Bergen og det samme er GG-koppen. Gardinene er sydd i hvitt linstoff fra ikea, de har vært halvferdige en god stund nå- men endelig fikk jeg satt på maljer og sydd de to siste sømmene;) Her har det vært 20 plussgrader i dag, helt utrolig! Holder det til i morgen mon tro? Ønsker alle en riktig fin 17.mai.

torsdag 13. mai 2010

Tid for hage...

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg tenker ganske mye på hagen for tiden. Det har jo vært ganske surt og kaldt så langt i mai, men jeg håper på bedre tider. Disse gule tulipanene er fra hagen, og på trappen står enda påskeliljene ganske så fine. Ellers så er det ikke så mye som blomstrer her, men jeg har da planer i massevis. Jeg har en plankehaug på vaskerommet som dufter friskt av furu...den skal monteres sammen til en stol..en vakker dag;) Så er det hagemøblene som skal opp fra kjelleren. Vi har kjøpt sandkasse til storebror og den må beises, det samme bør vel altanen oppe. I garasjen står tre syriner og to peoner klare til å plantes ut. Kanskje skal vi forsøke oss på en liten kjøkkenhage også. Inne i spisestue står et brett med erteblomster og venter på å bli plantet ut, og jeg har lyst til å anlegge et nytt bed- i tillegg til å utvide de som allerede er her. Vi har også et gammelt epletre som jeg har lyst å plante en klatrerose under, og kanskje hadde det vært fint med et nytt epletre som bærer frukt? Om alt blir gjennomført- det er en annen i historie;) Hvilke hageplaner har du?

mandag 10. mai 2010

Blomstrende poesi

Jeg trenger blomstrende poesi for å leve. Det som er vakkert og levende å se på, det som står i knopp en dag- for så å folde seg ut den neste. En liten blomst kan inneholde stor poesi og stor skjønnhet!

lørdag 8. mai 2010

Kjøkken: Gule impulser..




 

Kjøkkenet mitt har fått noen gule impulser i det siste. Først kom teppet under bordet, så fikk jeg en skjønn boks med nydelig te ifra en like skjønn bloggvenninne! Dette herlige mennesket gav meg også et kjøkkenhåndkle med gule impulser på. For å fylle på med mer gult har jeg funnet frem en av mine vakreste kopper- og bakt nydelige boller med gul vaniljekrem! Oppskriften på bollene fant jeg på denne koselige bloggen. Vaniljekremen laget jeg av ekte vaniljestang, eggeplommer, sukker, fløte og litt maizenna. Det ble en helt annen vaniljesmak enn den som kommer fra pose.Det flettede brettet er en av tingene som ble med hjem fra Bergen. Så har jeg somlet meg til å male en av gullstolene, nå gjenstår det "bare" tre.Ønsker alle en fortsatt fin lørdagskveld!

onsdag 5. mai 2010

Kjøkken: Tallerkenhylle med blå fasan



 
Det har vært stille fra meg en stund nå. Takk for alle gode ord på siste innlegg- jeg skjønner godt at man kanskje ikke alltid vet hva man skal si. Jeg prøver meg med litt blogging igjen nå- så får vi se hvordan det går. Siden sist har vi vært ute og reist litt- og det ble også en tur til Bergen. Jeg har jo skjønt at dette er en by med mange interiørfrelste. Det ble noen turer på fretex- og det er tydeligvis et populært sted! Jeg fant også litt der- det kommer nok på bloggen etterhvert. Ellers så fikk jeg handlet litt på Riveria Maison. Får vel være glad for at jeg til vanlig bor kjempelangt fra nærmeste butikk- for det var mye som kunne friste der. Og hyggelig betjening var det også, mannen satte i alle fall stor pris på å få en kopp nybrygget kaffe;) Jeg må vel konkludere med at Bergen er en veldig flott by- kanskje den vakreste i landet? Så var vi jo heldige med været også- null regn og mye sol;) Tilbake til mitt eget kjøkken; tallerkenhyllen har igjen skiftet karakter. Jeg har vært så heldig å få kjøpt ni tallerkener med mønsteret blå fasan. Så har jeg begynt å tiltrekke meg fugler, det blir stadig flere i heimen. Denne raringen er kjøpt på Qxl. Jeg har også fått en forkjærlighet for gamle bilder- og dette syntes jeg var riktig søtt.
Ønsker alle en fortsatt fin uke- her er det meldt sol fra skyfri himmel i morgen;)