fredag 25. juni 2010

Sommerregn....

Sommeren sålangt har vært preget av regn og atter regn...Disse nydelige smykkene bestilte jeg hos Mono-me, for å bruke på en aldri så liten hagefest. Hagefesten ble holdt innendørs- men kanskje vi er heldigere med været til neste sommer. Nå tar jeg en aldri så liten sommerferie her på bloggen. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer, jeg håper jeg får tid til en bloggerunde hos dere- før vi reiser på ferie. Peonene mine står fortsatt i knopp- og det er ærlig talt litt kjedelig å måtte reise fra dem nå...Heggen blomstrer og det samme gjør epletreet. Ønsker alle en fortsatt fin sommer;)

onsdag 23. juni 2010

Mitt liv som oppussingsfantom.....med frynsegoder.

I den siste tiden har jeg malt mer enn jeg noengang har gjort i hele mitt liv- sammenlagt! Kjøkkenet var et skikkelig ekkelt rom i leiligheten-ingenting var blitt malt der de siste tjue år.Vi har malt gulv,vegger,tak, vinduer,dører, fliser og kjøkkeninnredningen. Resultatet ble et mye lysere rom- og det ser rent ut. Fra å være det styggeste rommet i leiligheten, så har det blitt det fineste. Forferdelig mye jobb- men noen frynsegoder har det blitt- et vippspann, kafe-møbler og en le klint lampe som ikke følger med leiligheten;) Så får jeg håpe at den blir solgt snart- slik at jeg får tingene mine tilbake. Stuen har et flott karnappvindu- og en orginal rundbrenner intakt. Det gjenstår litt maling på et soverom (leiligheten har to soverom, to stuer, og er litt over 90 kvadratmeter stor) før visning i neste uke.

onsdag 16. juni 2010

Cute...

Denne søte-søte kurven ble med hjem sist jeg var på Fretex. Akeleier er nydelige blomster. De vokser helt av seg selv i hagen- og det er jeg glad for. Her er det litt mye som skjer for tiden- jeg hjelper til med litt maling og diverse i en leilighet som skal selges. Kanskje kommer det noen bilder hvis jeg blir fornøyd med resultatet. Håper dere nyter sommeren- her skal det males bord og krakker med benglakk- men først må de vaskes og pusses;)  Tusen takk for hyggelige ord om stolleken- de står slik fortsatt;)

fredag 11. juni 2010

Stolleken..



I dag har jeg vasket gulv og tørket støv- og da flyr jo tankene både hit og dit. Det endte med en aldri så liten stollek i spisestua- og kaos i området rundt. Min kjære er ikke like begeistret for stolleken som meg- så stolene må vel tilbake der de kom fra.. Ønsker alle en riktig fin helg- og tusen takk for hyggelige kommentarer om hagen;)

onsdag 9. juni 2010

Hageliv

Vi har jobbet litt i hagen i år. Syriner er blitt plantet- og mannen min har laget kjøkkenhage. I den har jeg sådd gulrot,spinat, sukkererter, salat, rødbeter,persille og gressløk. Spinaten og rødbetene har begynt å spire- og i dag har jeg sett de første tegnene til gulrøtter. Vi fikk noen jordbærplanter i går av en hyggelig mann- så i dag har mannen min laget et bed til dem også- ved siden av kjøkkenhagen.
Vi må ha netting over på grunn av vår kjære katt, den tror dette er en kjempestor kattedo med flere avlukker.. Adirondack-stolen er en historie for seg selv. Da jeg kjøpte den trodde jeg at den skulle være enkel å sette sammen. Men når bruksanvisningen begynte med " mist ikke motet..."gav jeg litt opp. Takket være min supersnille mann- som brukte to timer på å sette den sammen ( og han brukte drill..)- så står den nå på plass i hagen. Jeg har beiset den i samme farge som sandkassa, men den er laget av kjerneved fra furu og skal kunne stå ute hele året- ubehandlet får den en fin gråfarge etterhvert. Vi har også laget et nytt blomsterbed- her har jeg sådd frø i halve og plantet stauder på andre halvdelen. Katten har selvfølgelig valgt den halvparten med frø som sin nye utedo..jaja.  Jeg har i alle fall plantet løytnantshjerter,blå valmuesøster, lavendel, rosen maiden blush og flyttet over noen stauder fra andre steder i hagen. På trappen er det kommet en potetblomst- den kan jeg overvintre i kjelleren.

Peonene har mange knopper- gleder meg så til å se den første blomsten. I år har jeg plantet to peoner, så nå har jeg fire. Oliventreet kjøpte jeg på mester Grønn- de skal visst ha mye vann. Jeg får håpe den kommer til å overleve til neste år også;)
  I fjor kjøpte jeg to klematis svært rimelig på nærbutikken (de kostet 10 kroner per stykk..), de var nok visnet da jeg plantet de..men jeg hadde knapt nok hørt om klematis i fjor. I år er jeg bedre forberedt. Jeg har plantet en sammen med rosen constance spry- roser og klematis skal trives godt sammen har jeg skjønt. Denne skal blomstre to ganger i løpet av sommeren, så det er bare å glede seg.  Håper dere nyter sommeren!

torsdag 3. juni 2010

Oppskrift på oldemor-rute med blomst.

Jeg har fått spørsmål om hvordan jeg heklet rutene til en pute jeg laget for en stund tilbake til storebror sitt rom. Klikk her hvis du vil se flere bilder av puten. Vi har regn og gråvær i dag- så det ble ikke noe innlegg fra hagen. Jeg håper på bedre vær neste uke;) Ønsker alle en riktig fin helg, vi skal bort en liten tur og gleder oss til det.

Hekle 7 luftmasker, og sett sammen til en ring med en kjedemaske i den 1. luftmasken.
1. omgang: Hekle 3 luftmasker (= 1 stav), 15 staver til i ringen.
2. omgang: (skift evt. farge): Hekle 1 fastmaske i 1. stav, * 3 luftmasker, hopp over en stav, 1 fastmaske i neste stav*, gjenta fra *-* ut omgangen = 8 luftmaskebuer, erstatt siste fastmaske med 1 kjedemaske i 1.fastmaske.
3. omgang: 1 kjedemaske i første luftmaskebue, 3 luftmasker (= 1 stav), i samme luftmaskebue hekles 2 staver + 2 luftmasker + 3 staver, 1 luftmaske, 3 staver i neste lutmaskebue, 1 luftmaske,* 3 staver + 2 luftmasker + 3 staver i neste luftmaskebue, 1 luftmaske, 3 staver  i neste luftmaskebue, 1 luftmaske*, gjenta fra *-* 2 ganger til, avslutt med en kjedemaske i første stav.
4. omgang: Kjedemaske frem til 1. luftmaskebue, 3 luftmasker (= 1 stav), i samme luftmaskebue hekles 2 staver + 2 luftmasker + 3 staver, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske, *3 staver + 2 luftmasker + 3 staver i neste luftmaskebue, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske*, gjenta fra *-* 2 ganger til, avslutt med en kjedemaske i første stav.
5. omgang: Kjedemaske frem til 1.luftmaskebue, 3 luftmasker (= 1 stav), i samme luftmaskebue hekles 2 staver + 2 luftmasker + 3 staver, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske, * 3 staver + 2 luftmasker + 3 staver i neste luftmaskebue, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske, 3 staver i neste luftmaske, 1 luftmaske,* gjenta fra *-* 2 ganger til, avslutt med en kjedemaske i første stav.
Blomst:
1. omgang: Hekle med ønsket  farge 1 fastmaske i andre stav på første omgang, 3 luftmasker, * hopp over 1 stav, 1 kjedemaske i neste stav, 3 luftmasker*, gjenta fra *-* ut omgang = 8 luftmaskebuer, avslutt med en kjedemaske i fastmaske.
2. omgang: Hekle i hver luftmaskebue 1 fastmaske+ 1 luftmaske+ 2 staver+ 1 luftmaske+ en fastmaske.

tirsdag 1. juni 2010

Spisestue og stilleben...

Her er mitt bidrag til Nib sin utfordring om stilleben. Sjenken i spisestuen har fått litt forskjellig til pynt. Endelig har kirsebærtrærne begynt å blomstre her- så de fikk illudere skogen som porselensfuglene bor i ;) Plukket litt liljekonvall i går- for en herlig duft! Det mangler fortsatt bilder på veggene- og jeg drømmer selvfølgelig om et fantastisk flott vitrineskap her inne...det er lov å drømme- ikke sant;) Ønsker alle en fortsatt fin uke. Tusen takk for hyggelige kommentarer. Snart kommer det nok et lite hageinnlegg fra meg også- det er jo rette tiden for det nå!