lørdag 31. juli 2010

Kjøkken: Gammelt nytt...

Jeg synes det er superspennende å gå i bruktbutikker og lete etter skatter. Riktignok har det blitt noen helt nye kjøp til kjøkkenet i sommer- og jeg setter stor pris på de også- men det er noe eget med det som er gammelt. Denne herlige lille muggen er fra Rørstrand, og jeg begynner faktisk å få en bitteliten samling med mugger nå- og flere blir det helt sikkert. Bakebollen var et funn synes jeg- vakker å se på- og veldig god til baking. Det føles faktisk veldig fint å sette en brøddeig i denne bollen. Den er glasert innvendig- men ikke utvendig- dyp og god er den også. Man kan jo selvfølgelig bruke den til mer enn bare baking- den er kjempefin til å ha salat i også. Jeg har ingen barndomsminner der jeg kan huske at en slik bakebolle ble brukt- men det er det mange andre som har- og de historiene synes jeg er flotte å høre! Jeg er ferdig med å male kjøkkenbenken- så snart kommer det nye kjøkkenbilder- det har jo blitt noen små forandringer der inne nå. Men først må ting ryddes på plass- og det bør vel vaskes litt også. Jeg vet ikke hvordan det er med dere- men man kan jo få inntrykk av at interiørbloggere har det rent og pent til enhver tid....hahaha..det stemmer ikke for meg..her har hushjelpen definitivt tatt ferie. Hvis noen har litt rydde og vaskeinspirasjon må de gjerne sende den over;) Ønsker alle en fortsatt fin lørdagskveld -med eller uten et ryddig og rent hjem;)

fredag 30. juli 2010

Hageglede...

Å ha en hage er herlig synes jeg;) I år har vi prøvd oss på en liten kjøkkenhage, og i dag har jeg og storebror tynnet ut gulrøttene. Disse små gulerøttene var ordentlig søte synes jeg- og de smaker godt i tillegg. En annen hageglede er roser synes jeg - for noen år siden plantet jeg disse historiske rosene (tror de heter J. Cartier eller noe i den retningen)- heldigvis overlevde de vinteren! De dufter herlig og er noe av det siste som blomstrer i hagen når høsten kommer. Snart kommer det en ny runde med sjarmerende sommer- har fått inn mange fine bidrag- koselig;) Ønsker alle en riktig sjarmerende helg- håper dere får gjort noe bare for dere selv;)

onsdag 28. juli 2010

Sommergalskap....

Advarsel: Sarte og lettpåvirkelige sjeler bør ikke lese dette innlegget!!!
Av og til så kan jeg bli litt stum og målløs- over meg selv! Jeg har jo sett at stadig flere her i blogglandia har fått en kjøkkenhjelp av det litt dyrere slaget. Jeg leste om Emmeline som slet med å bestemme seg for farge- hjertet sa isblå, men fornuften sa hvit. Jeg bestemte meg for om jeg noen gang skulle investere i en slik kjøkkendame- så skulle hun ihvertfall være blå- og ikke en vanlig hvit en liksom....og jeg har jo en kjøkkenmaskin fra før- så hva skulle jeg egentlig med en til? Kanskje hvis den jeg har engang skulle forlise...ja- kanskje skulle jeg da kjøpe meg en sånn der kjøkkendame- men bare kanskje... I sommer var jeg også så heldig å komme over en sånn gammel bakebolle- damene på bruktbutikken lurte fælt på hva jeg skulle bruke den til- og jeg var helt ærlig og sa at jeg skulle bruke den til å sette brøddeig og andre deiger!
En kveld kom jeg inn på denne bloggen. Nok en som har blitt overfalt av denne kjøkkenmaskingalskapen tenkte jeg...Hun var sååååå fornøyd med sitt kjøp og hadde bakt både det ene og det andre...og ikke hadde hun betalt all verdens heller(kampanjetilbud!!-løp og kjøp!!!)...Noen svært impulsive klikk senere var jeg eier av en ny kjøkkenmaskin...at jeg ikke skulle ha en hvit det hadde jeg glatt oversett- for veggene på kjøkkenet er jo vitterlig blå- og da blir det jo bare heelt tullete med en isblå KA!! Alle må jo skjønne det...og for å gjøre denne sommergalskapen komplett har jeg begynt å male kjøkkenbenken med bengalakk, slik at dama virkelig skal ta seg best mulig ut-så nå råder kaoset på kjøkkenet, og det tar nok en stund før jeg i det hele tatt kan prøve den nye kjøkkenhjelpen! Hvis noen skulle lure så bestilte jeg på komplett.no, det gikk fort og greit.

lørdag 17. juli 2010

Hjemme...

Vi er kommet hjem til sommer og sol. Herlig! Her er det rydding og vasking som står på planen- men man må jo nyte godværet også;) Tusen for alle hyggelige kommentarer dere har lagt igjen mens jeg har vært borte- det varmer;) Bildene er tatt i leiligheten- som ble solgt etter første visning. Nå må tingene ut-og vaskekosten frem- det skal bli godt å bli ferdig med det. Så har mannen min kjøpt et veldig fint gammelt skap til meg- det skal vi hente i neste uke...gleder meg til å vise dere det! Håper dere nyter sommeren.