mandag 30. august 2010

Etterlysning!!!

Først av alt- tusen takk for gode ord fra dere!! Det varmer virkelig! Selv om jeg ikke er helt i slaget for tiden- så leser jeg selvfølgelig interiørblader...og noen hjem er jo bare mer inspirerende enn andre. Dama på bildet bor på Nesodden i et gjenvinningshus kan man vel nesten si. Jeg falt pladask for kjøkkenet. Camilla Jensen som hun heter har gitt ut flere kokebøker- og de har jeg tenkt å skaffe meg etterhvert. Men det som gnager meg for tiden er den utrolig nydelige vannkokeren!! Ellers så er jo vannkokere flest noe man vil gjemme innerst i skapet- men denne var et skikkelig smykke. Den ligner jo egentlig mest på en elegant kaffekanne i sølv!! For å muntre meg selv opp så kjøpte jeg siste utgave av interiørmagasinet- fylt med lekre kjøkken. På side 225 får jeg øye på samme vannkoker- men med sort håndtak!!! Så lurer jeg på- er det noen av dere som tilfeldigvis har mastergrad i verdens vannkokere og kan tipse meg om hvor man får tak i disse lekkerbiskene?? Tilslutt noen bilder fra egen stue- ikke så mye spennende som skjer der, men jeg har da fått et skap fra ikea på plass. Kjøpte det i sommer etter å ha blitt medlem i ikeafamiliy. Har litt forskjellig glassting i det- kaffekoppene kjøpte jeg også i sommer for kr 40. En fin pris spør du meg;)Sofaen har fått noen nye puter fra Åhlens. Jeg har faktisk begynt å male igjen- men selvfølgelig ikke på noe av det som allerede er påbegynt. Det gjelder å starte på flest mulig ting- men dette er et overkommelig prosjekt som dere skal få se etterhvert!!

torsdag 26. august 2010

Jeg gir katten....

...for tiden!! Her er det lite overskudd til blogging dessverre...det er full stans i alle maleprosjekter-ting går rett og slett veldig tregt for tiden. Jeg sådde erteblomster i våres- med håp om å plukke inn bugnende buketter..kom nok ikke helt i mål der- men noen få har rukket å blomstre nå på tampen av sommeren. Så en liten minibukett fikk jeg da i tallerkenhylla. Glassvasen kjøpte min mann på loppis i sin spede ungdom;)

lørdag 21. august 2010

Sjarmerende sommerpremie, give-along og pakke i posten!

Denne skjønne lille skålen i keramikk falt jeg helt for- så den blir premien til den som jeg trekker ut blant bidragene til sjarmerende sommer. Det er enda ikke forsent å bli med- utfordringen gjelder ut august- så løp ut og fang et siste glimt av den sjarmerende sommeren;) For litt siden meldte jeg meg på en give-along inne hos hyggelige Nostalgia. I går fikk jeg en nydelig gave i posten; en sommerlig serviettholder,herlige servietter og flotte magneter! Nå er det slik at man skal sende videre tre gaver etter at man selv har mottatt sin gave. Har skjønt det slik at man også må ha blogg for å være med. Så de tre første som legger igjen en kommentar på dette innlegget får snart en liten gave i posten fra meg!

torsdag 19. august 2010

Tusen takk!!

Tusen takk til alle dere som var så snille at dere stemte på meg;) Det setter jeg stor pris på skal dere vite!På bildene er mine siste bruktfunn- små mokkakopper- og to suppetallerkener i blå fasan fra egersund . Her har vi hatt noen flotte sommerdager- og flere av rosene blomstrer i hagen. Jeg har blitt skikkelig begeistret for roser- særlig de fra David Austin.
Flammentanz og Austinrosen: Leonardo da vinci. Flammentanz var i hagen fra før- da vinci har jeg plantet i år.
J. Cartier og New Dawn. J.C plantet jeg for noen år siden- den remonterer og blomstrer veldig sent på høsten. New Dawn er ny av året-nydelig rosafarge synes jeg.
Denne var her fra før- den dufter nydelig- jeg tror det er en historisk rose (den remonterer ikke), den minner meg litt om Maidens blush som jeg også har plantet i år. Jeg håper fortsatt på masse sol, slik at rosene virkelig får kommet til sin rett!
I neste innlegg skal dere få se hva jeg fant som premie til "sjarmerende sommer".

søndag 15. august 2010

Barnerom: Litt forskjellig

Vi er tilbake etter en svipptur til søta bror. Den som fikk mest igjen for turen var nok storebror. Han fikk med seg hjem et piano, en hest, en gravemaskin, en barbafamilie, en bambi, en papegøye og jammen dukket det ikke opp en kurvstol også!! Heldigvis var ingenting av dette i naturlig størrelse- da hadde nok bilen vært for liten...men kurvstolen kunne gjerne ha vært større...Til og med på Sveriges største bruktbutikk hadde de ingen kurvstol i voksenstørrelse!! Lampen i taket er kjøpt på loppemarked her hjemme- den kostet hele fem kroner- og det syntes jeg jammen den var verdt også;) Tusen takk til alle dere som har stemt på meg- dere er bare såå snille!! Hvis noen skulle få lyst på et lignende piano så har de makent inne på Sprell, de har faktisk et lite miniflygel der også for de som ikke liker rødt;)
Til anonym: Teppet er fra ikea- og det heter Tårnby.

torsdag 12. august 2010

En stor dag for Ralfefarfar: Finaleplass hos NIB!!

Jeg har kommet med blant de ti finalistene hos NIB!! For en halvanonym interiørblogger fra landsbygda så er det omtrent som å komme på forsiden av VG;) Klikk her for å se hele bidraget mitt. Det er fra verandaen som fikk en liten makeover. Jeg håper jo at noen av dere er så snille at dere stemmer på mitt bidrag- det kan dere gjøre her! Jeg blir superglad for hver stemme jeg får!! Så må jeg takke for alle fine kommentarer om hekleteppet-det varmer;) Nå reiser vi en liten tur til Sverige- jeg håper selvfølgelig at det skal vrimle av bruktbutikker og loppiser der! Hvis noen har tips til brukbutikker og lignende i Østersundsområdet, så setter jeg stor pris på det! Ønsker alle en nydelig helg;)onsdag 11. august 2010

Hekling: Et nytt hekleteppe er påbegynt.

Mitt nye hekleprosjekt begynner så smått å ta form. Det skal bestå av 128 lapper som skal hekles sammen. Enda mangler jeg nok noen lapper- men jeg har begynt å hekle teppet sammen allikevel. Jeg bruker heklenål nr 5,5 og garnet er fra Drops og heter Nepal (en blanding av ull og alpakka). Det tar nok sin tid før jeg er ferdig -det blir jo endel tråder å feste. Jeg er slik at jeg ikke fester tråder underveis- eller hekler de inn i arbeidet, nei- jeg sparer det "beste" til slutt! Nå trenger jeg bare en fin gammel kurvstol som teppet kan få bo i når det engang blir ferdig.