onsdag 22. september 2010

I morgen...

...skal vi ut på tur med denne båten!!! Jeg håper det blir bra- og at værgudene er med oss!!

onsdag 15. september 2010

Inne og ute....

Inne så har jeg kjøpt ett nytt Jesusbilde på qxl. Det viste seg å være ganske stort- rett og slett en plansje- selv om opphenget mangler. Jeg tror den er ganske gammel også- sikkert over hundre år. Jeg synes den var utrolig vakker. Ute så regner og blåser det- og jeg skjønner at det er høst. Solsikken har vi i kjøkkenhagen vår- et fargerikt innslag. Rognebær er jo også flotte- tror jeg må plukke inn noen etterhvert. Nå skal jeg male litt tenkte jeg- det går i bengalack;) Dere skal få se resultatet etterhvert! Håper dere har en fin høstkveld!

mandag 13. september 2010

Av og til...

.....er jeg så heldig at jeg vinner noe! Dette sjarmerende nettet har jeg vunnet inne hos Sukkertøy for øyet. Ta en titt inne hos henne for flere sukkertøy. Har utvidet Greengate samlingen min med denne søte bollen- mønstret har store likheter med gryteklutene fra Åhlens. En gammel krukke tar vare på noen av kjøkkenredskapene mine. Her er mannen vendt tilbake igjen- og godt er det! Ønsker dere en fin mandagskveld!

søndag 12. september 2010

Stille søndag...

I dag har det vært en stille søndag. Fint å tusle rundt og bare ta dagen som den faller. Storebror og jeg fikk hyggelig besøk på formiddagen. Vært litt ute og litt inne. Laget god middag bare til oss to- siden pappaen er borte i helga (han har tatt det blå flyet sier storebror). Trillet en fin tur i den stille og vakre kvelden. Sett en ørn sveve like over oss. Tent lys på graven til den lille vennen. Håper dere har hatt en fin søndag! Takk for synspunkter på stolen min- den skal få være slik den er;) Rosene heter Coral Dawn-plantet i år. Vasen er et bruktfunn.

lørdag 11. september 2010

Soverom: Bruktfunn og klesskapfornyelse.

Her er flere bilder fra soverommet. For noen dager siden kjøpte jeg en gammel pinnestol i en bruktbutikk. Jeg fikk den ikke til å passe helt inn på kjøkkenet (da måtte jeg ha malt den i så fall). Tilslutt endte den som nattbord på soverommet. Damen på butikken mente at den kanskje kunne bli fin hvis jeg malte den- men jeg tror den skal få være slik den er - hva synes dere? Lampen i taket er også ny- den kjøpte jeg i sommer på Habitat i Edinburgh. Det er jo egentlig ingen lampe- men laserskåret folie til å vikle rundt en lyspære. Jesusbildet er et bruktkjøp fra i sommer- jeg liker veldig godt motivet og fargene på det. Jeg har jo trodd at det i dag ikke er så mange som har Jesusbilder på soverommet- men etter å ha tittet inne på NIB på alle de fine soveromsbidragene- så har jeg oppdaget at det faktisk er ganske mange!! Vi har skap fra ikea med frostet glass i dørene- de erget meg i lengre tid- for rotet vises jo gjennom dørene. Etter å ha festet blondegardiner og satt på noen nye knotter ble det litt mer harmoni. Håper dere har en fin lørdag. Her er det skikkelig indian summer;)

mandag 6. september 2010

Soverommet...

 Siden sist har det skjedd noen fornyelser på soverommet. Vi har byttet ut malmsengen fra ikea med Victor fra Grindberg...Det tok både tid og stunder før vi fikk senga- da den ble hard rammet av transportstreiken. Over senga er det forskjellige blomsterbilder- kjøpt på frou-frou. Jeg mangler nattbord- så i påvente av det gjør en stol og en krakk nytten. Jeg drømmer selvfølgelig om å finne noen herlige gamle nattbord;)

torsdag 2. september 2010

Det var en gang...

....en gang som så slik ut. Men etter litt bengalack-terapi og to strøk med gulvmaling ble den som ny. Innen feng-shui har jeg skjønt at det er svært viktig med en ryddig gang, så da håper jeg at det er i orden at det er kaos innforbi neste dør;) I morgen kjører vi til Røros- har aldri vært der- så det ser jeg frem til;) Ønsker dere alle en fin helg!!

onsdag 1. september 2010

Focaccia og trekning av sjarmerende sommer-utfordring!

Da har jeg trukket en verdig vinner av min lille sjarmerende sommer-utfordring;) Den heldige ble Shabby Charm!! Gratulerer så mye- og tusen takk til alle som viste meg hva sjarmerende sommer er ;)

I dag har jeg laget focaccia- enkelt og veldig godt! oppskriften fant jeg i interiør magasinet.
Focaccia
1 l hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1ss honning
3 1/2 dl lunka vann
1/2 dl olivenolje
oliven
Bland gjær,salt og mel. Ha i vannet og oljen- arbeid deigen sammen med hendene. Dekk til bollen og la deigen heve på et lunt sted ca 1 time. Hell deigen på en smurt plate og bruk fingrene til å trykke den ut til en rund leiv. Dekk med plast og la den etterheve ca 30 minutter. Trykk oliven ned i deigen ( jeg brukte økologiske oliven med stein fra ICA- synes de smaker mye bedre enn de vanlige uten stein i ) og dryss over litt havsalt tilslutt (jeg drysset på oregano også- det er godt med soltørkede tomater- fetaost-basilikum m.m i deigen) Stek focacciaen midt i ovnen ved 180 grader i ca 20-30 minutter.

Bildet under viser blomstene til rosegeranium. Jeg har to slike- jeg var så heldig å få en avlegger- og i tillegg kjøpte jeg en på mester grønn. Det er kommet blomster på begge- de er ganske små -men vakre synes jeg;) trykk her hvis du vil lese mer om rosegeranium.