søndag 31. oktober 2010

Det er på kjøkkenet det skjer.....




...det er her jeg forandrer mest på ting. Av og til så lurer jeg på hvordan kjøkkenet hadde sett ut- hadde jeg ikke oppdaget interiørbloggene. Sikkert ingen kitchenaid,pukka og kusmi te, plastmatte fra housedoctor, vippspann, klintlampe, kopper og kar fra Greengate, pelliser i vinduet, gamle porselensboller og fat, puter fra pip- og sikkert ingen brukte møbler heller. Det hadde nok stått et stusselig bord fra ikea her- med hvite ikeastoler rundt.....Ok- så hadde jeg sikkert hatt noen kroner på bok til alderdommen....men- huff så kjedelig det hadde vært! Og noen ting har jeg faktisk fått heelt gratis. De nye trekkene til stolene er kjøkkenhåndklær fra Cath Kidston-som jeg i sin tid var så heldig å vinne inne hos herlige Lotta;) De er festet med tegnestifter, og blir de skitne er det bare å hive dem i vaskemaskina. Takk for innspill fra dere, det var noen som lurte på om trekket med blomster på var fra Greengate- og det kunne det sikkert vært- men det var altså et kjøkkenhåndkle fra Åhlens- så kan man jo diskutere hvem som kopierer hvem...

søndag 24. oktober 2010

Pip-eller Green gate, eller begge deler?




Av og til kan man virkelig lide valgets kval. Jeg har jo(som så mange andre) begynt å samle på greengate, nå er samlingen oppe i syv lattekopper, en mugge, fire tallerkener, og syv skåler i ymse størrelser. Da har jeg sett bort fra muffinsformer,servietter,oppvaskmiddel(som bare er til pynt- jeg bruker fortsatt zalo) og kjøkkenhånduker- selv om jeg har det også- og bakepapir. Så var det dette med PIP da...skal jeg virkelig begynne å kjøpe inn kopper og kar herfra også? Nei- sier fornuften hardt til meg- det kan du ikke. Du har jo evig nok som det er - og litt til!! Og jeg er helt enig- jeg har tittet på PIP i flere butikker- men motstått. Helt til jeg var i Sverige...da sa plutselig fornuften min til meg: "Ok- så lenge du ikke kjøper kopper eller fat- så kan du kjøpe litt PIP. En rød bolle er jo praktisk- det er jo snart jul...og en liten pute må jo være helt greit det også...og noen bittesmå håndduker- det trenger man jo alltids...kjøkkenhåndklær også...ikke sant?? " og jeg er såååå enig- det ville jo egentlig ha vært helt tullete av meg å ikke kjøpe noe(også er det jo dette med kronekursen også..). Ok- så kan man bare vaske kjøkkenhåndklærne på 30 grader- men de er jo så fine at jeg kan bruke dem som putetrekk. Som ferdige puter måtte jeg ha betalt tilsvarende mere- og dermed har jeg jo faktisk spart penger!! Ellers er det noen små forandringer på kjøkkenet;den siste "gullstolen" er blitt malt med bengalack i fargen isvann, en benk fra Jula er malt lysegrønn og får holde seg på kjøkkenet så lenge.

fredag 22. oktober 2010

Vinnerkrakk.....



Jeg har vært heldig igjen- denne gangen vant jeg inne hos  Lykke og lykkeliten- kvinnen bak den flotte nettbutikken Nettpynt.. En kjempetøff krakk fra House Doctor. Den står som et smykke i gangen nå. Bollene fra Rice har jeg kjøpt inne hos Nettpynt. De har jeg hatt lyst på lenge- og vips- så hadde jeg begått litt nettshopping atter engang!! Tusen takk for alle gode ord fra dere- det varmer virkelig. Jeg håper jeg får tatt turen innom dere alle. Formen er ikke helt på topp- her har influensaen festet grepet. Ønsker dere alle en forkjølelsesfri helg;)

søndag 17. oktober 2010

Slumreteppe




Jeg synes ordet slumreteppe høres så beroligende ut. Mitt slumreteppe begynte jeg på i sommer, så har jeg latt det ligge en lang periode nå. Jeg har det ofte slik med noen prosjekter- jeg setter i gang- og så er det stopp en laang stund. Men nå nærmere dette teppet seg slutten, alle lappene er på plass. Det skal hekles kant rundt, også er det mange løse tråder som skal festet. Tusen takk for gode ord på mitt forrige innlegg- det varmer. Man blir fryktelig sliten av sorg- mye mer enn jeg kunne ha forestilt meg, så derfor prøver jeg å fokusere på positive ting som håndarbeid- det gjør godt å se at man faktisk har klart å lage noe helt selv. For noen dager siden så jeg en dokumentar om den blinde sangerinnen Anne Margrethe Lund som virkelig berørte meg. Her handlet det om værekraft- ett nytt begrep for meg. Klikk her for å komme til dokumentaren. Anbefales!

fredag 15. oktober 2010

løvehjerte






Ett helt år har kommet og gått siden den lille vennen vår kjempet så tappert og tapte kampen mot døden. Vi kommer jo alle til å kjempe den kampen, men jeg tror det er noe vi skyver fra oss så lenge som mulig. Lille venn- du hadde et løvehjerte, det har jeg tenkt så mange ganger. Da jeg kjøpte den lille løvebamsen til deg- var det nettopp fordi jeg tenkte på deg som en liten løve. Du var sterkere og mer livsglad enn de fleste andre jeg har møtt. Takk for at du kjempet så lenge- slik at vi fikk lov til å bli bedre kjent med deg. Selvfølgelig skulle jeg ønske du hadde vært her nå, at vi hadde fått se deg vokse opp sammen med storebroren din. Men livet tar veier man ikke ante var der, veier man helst vil slippe å gå, men man må gå dem. Det ble fryktelig tomt da du dro- og det ble tungt å leve. Jeg vet at løvehjertet ditt hvisker til meg at vi må fortsette å gå- selv om vi knapt nok kan se veien vi går på, så hvisker løvehjertet ditt til meg at den er der. Lille venn- du lærte meg å se på livet med helt andre øyne. Du viste meg at livet er en gave, jeg takker deg for det.

tirsdag 5. oktober 2010

Lopper i blodet....

Et lite bilderas fra meg i dag! Jeg har ikke hatt lopper i blodet, men de har til gjengjeld sugd blod fra meg. I vår kom det noen blodtørstige fuglelopper inn på besøk. Det varer nok lenge før vi igjen kommer til å henge dyner ut til lufting her hjemme. Skulle du være så "heldig" å være mann- så kan du bare ta det med ro- de foretrekker kvinner og barn- feige som de jo er. Når det blir lyst så springer de nemlig og gjemmer seg. Nå er de heldigvis historie for lenge siden- jeg fant nemlig synderen til slutt- trengt opp i et hjørne- bokstavelig talt. Men dette ble jo en avsporing fra temaet;) Jeg har plukket frem noen av mine favoritt-bruktkjøp. Det meste har jeg vist før- med unntak av damen i hvit. Hun kostet 15 kroner på et loppemarked. Det står Stavanger flint på henne- kanskje noen der ute vet litt mer om henne? Rosen er kanskje ikke et bruktfunn- men den måtte med- Den var Sigrid Undset sin favoritt (tror jeg..) Louise Odier heter den. Den dufter akkurat slik man forestiller seg at roser skal dufte!
Tusen takk for alle hyggelige kommentarer- vi hadde en veldig fin reise- men det er godt å komme hjem også.