søndag 14. november 2010

Votter

 Jeg strikker votter for harde livet. Planen er jo at dette skal bli julegaver, og foreløpig har jeg strikket tre par votter. Jeg bruker garnet nepal fra drops- og pinner nr 5. Oppskriften fant jeg her. Så har jeg heklet på en liten kant med museører (hekle tre luftmasker- en kjedemaske i første luftmaske- hekle fast med en fastmaske) og en ganske stor blomst ( hekle syv luftmasker, fest til en ring med en kjedemaske, hekle tre luftmasker+ 17 staver- fest med en kjedemaske i 3. luftmaske, fem luftmasker- hopp over to masker -fest i tredje med en kjm- gjenta ut omgang. 1 kjm, 1 fm, 2 st, 1 dst, 2 st, 1 fm, 1 kjm i luftmaskebue- gjenta ut omgang). Konglehjertet fant jeg på kid- det kostet 39 kroner-så jeg kjøpte noen flere i samme slengen. Jeg har tenkt å begynne julepyntingen litt tidligere i år- og da skal jeg begynne forsiktig med ting i naturmaterialer først. Jeg har sett så masse svibler og andre juleblomster her i blogglandia- så behovet har begynt å melde seg her også. Ha en fin søndag- og farsdag;)

onsdag 10. november 2010

Kan du ikke snakke?


Mitt siste bruktkjøp er denne figuren med hund og barn. Bilde av samme figur henger på rommet til storebror. Her er det vinter, minusgrader og vind. Meiseboller er hengt ut til spurvene- men jeg ser at kråka tar dem- er det noen som har noen tips til hva man kan gjøre for å unngå det? Jeg innbiller meg at småspurvene trenger maten mer enn kråka. Ønsker alle som er innom en fin kveld;)

søndag 7. november 2010

Stuen just nu...
Sofaen har fått besøk av slumreteppet som er ferdig (hvis man overser alle løse tråder som jeg fester sakte men sikkert). Putene er også hjemmelaget. Den ene heklet jeg i sommer og den andre laget jeg til storebror sitt rom for en god stund siden. Strikketøy og en kopp kaffe må man ha. Jeg har tenkt å lage noen julegaver selv- nemlig hjemmstrikkede votter. Jeg var ganske ivrig for noen år siden, men iveren dabbet fort av- jeg oppdaget at jeg bare hadde strikket votter til  venstrehånden;) Skal prøve å skjerpe meg denne gangen. Her har det kommet et vakkert snev av snø ute.