mandag 29. november 2010

Advent...Nå er det blitt advent- ventetiden før jul. Selv om julerushet er godt i gang rundt omkring, slik at det vel egentlig er snakk om en hektisk oppladning. Jeg er i alle fall ikke ajour med alt som burde vært gjort. Nå er det dessuten så kaldt ute- at man helst vil krype godt opp i sofaen og bli der. Enda har jeg ikke fått hengt oppe all adventspynten, men noe har jeg fått gjort. En veldig enkel advents"stake"- med gjenbruk av hvite lys, med granbar og noen dyr som får bo i nærheten av "skogen", nye kranser er kommet opp på ytterdøren (granbarimitasjon fra ikea- som ser veldig ekte ut!!), lyskuler i gangen og adventstjerne i kjøkkenvinduet. Jeg minner om min lille gi-vekk under her- det er enda ikke for sent å bli med der;) Så håper jeg at dere har mere kontroll på julestria enn det jeg har;)

tirsdag 16. november 2010

Sakral stemning....


 Her i blogglandia er julestria allerede godt i gang. Jeg har i alle fall ordnet et sakralt hjørne med julens hovedperson som blikkfang. Forleden var jeg innom en bruktbutikk- og der hang det et Jesusbilde. Det ble med meg hjem. For en stund siden fikk jeg for meg at jeg hadde stort behov for en kirkelysestake- eller en kopi fra House Doctor. Etter at jeg fikk den i hus lurte jeg litt på hva jeg hadde gjort nå, men nå ser jeg at den bidrar til en ekte sakral stemning. Vi hadde hyggelig besøk på lørdag som var- og da fikk jeg disse vakre tulipanene. SÅ var det å hive seg over nærmeste grantre- og dermed har jeg fått en vintervakker bukett.

Gutteklær

 Når storebror skal få nye klær så tenker jeg ofte praktisk, snarere enn hva som er fint...og ofte er det jo slik at utvalget av jenteklær er mye større enn utvalget av gutteklær. Sist jeg var på Kappahl kom jeg over dette antrekket i ekte vintagestil. Masse herlige detaljer på disse klærne her synes jeg;) Nå er det korøvelse for min del- ønsker dere alle en fin kveld!

søndag 14. november 2010

Votter

 Jeg strikker votter for harde livet. Planen er jo at dette skal bli julegaver, og foreløpig har jeg strikket tre par votter. Jeg bruker garnet nepal fra drops- og pinner nr 5. Oppskriften fant jeg her. Så har jeg heklet på en liten kant med museører (hekle tre luftmasker- en kjedemaske i første luftmaske- hekle fast med en fastmaske) og en ganske stor blomst ( hekle syv luftmasker, fest til en ring med en kjedemaske, hekle tre luftmasker+ 17 staver- fest med en kjedemaske i 3. luftmaske, fem luftmasker- hopp over to masker -fest i tredje med en kjm- gjenta ut omgang. 1 kjm, 1 fm, 2 st, 1 dst, 2 st, 1 fm, 1 kjm i luftmaskebue- gjenta ut omgang). Konglehjertet fant jeg på kid- det kostet 39 kroner-så jeg kjøpte noen flere i samme slengen. Jeg har tenkt å begynne julepyntingen litt tidligere i år- og da skal jeg begynne forsiktig med ting i naturmaterialer først. Jeg har sett så masse svibler og andre juleblomster her i blogglandia- så behovet har begynt å melde seg her også. Ha en fin søndag- og farsdag;)

onsdag 10. november 2010

Kan du ikke snakke?


Mitt siste bruktkjøp er denne figuren med hund og barn. Bilde av samme figur henger på rommet til storebror. Her er det vinter, minusgrader og vind. Meiseboller er hengt ut til spurvene- men jeg ser at kråka tar dem- er det noen som har noen tips til hva man kan gjøre for å unngå det? Jeg innbiller meg at småspurvene trenger maten mer enn kråka. Ønsker alle som er innom en fin kveld;)

søndag 7. november 2010

Stuen just nu...
Sofaen har fått besøk av slumreteppet som er ferdig (hvis man overser alle løse tråder som jeg fester sakte men sikkert). Putene er også hjemmelaget. Den ene heklet jeg i sommer og den andre laget jeg til storebror sitt rom for en god stund siden. Strikketøy og en kopp kaffe må man ha. Jeg har tenkt å lage noen julegaver selv- nemlig hjemmstrikkede votter. Jeg var ganske ivrig for noen år siden, men iveren dabbet fort av- jeg oppdaget at jeg bare hadde strikket votter til  venstrehånden;) Skal prøve å skjerpe meg denne gangen. Her har det kommet et vakkert snev av snø ute.

tirsdag 2. november 2010

November: tid for bevingede ord....

I min spede ungdom var jeg medlem av lyrikkboklubben. Den ble lagt ned etterhvert, og etter det har jeg vel heller ikke lest så mye lyrikk. Jeg husker at medlemsbladene var laget at resirkulert papir, de var faktisk som små bøker å regne. Nå har vi interiørbloggere (og andre bloggere selvfølgelig..) mulighet til å vise at vi ikke bare tenker på tekopper og tallerkenhyller, men at vi har indre dyp som nærmest er bunnløse. Sigrid med denne bloggen har en fin utfordring- skriv et dikt om november. Det er til og med mulighet for en liten premie!! Her er mitt lett redigerte bidrag:
November
 Trærne må gi slipp på sine blader,
avkledde står de igjen.
Hvem venter vel noe av oss i november?
Øynene lukkes for alt som kommer,
novembermørket skjuler oss i kappen sin.
Vi trenger ikke le i november,
det holder med et skjevt smil
ut i natten.