mandag 19. september 2011

Mange lapper små...

 ....skal bli til et eller annet, bare jeg får bestemt meg for hva. Jeg har tenkt på skjerf, puter- og selvfølgelig et teppe....For noen uker siden var jeg innom en garnbutikk og kjøpte med meg noen nøster med alpakkagarn..Å hekle lapper er takknemlig håndarbeid synes jeg, så får tiden vise hva de ender opp som;)

lørdag 17. september 2011

"Minnie"

 I våres kjøpte jeg noen stiklinger av ulike typer pelargonium. I dag oppdaget jeg at Minnie hadde begynt å blomstre. Hun er ganske rufsete og sjarmerende synes jeg. Nå er høsten virkelig her, og det begynner å bli ganske kjølig om nettene. Snart må vel pellisene inn- skal de overleve vinteren. I hagen begynner trærne å få fine farger. Inne skjer det ikke så veldig mye, jeg har store planer om å male ferdig et gammelt skap-som skal stå på kjøkkenet. Ønsker dere alle en fortsatt fin helg;)

lørdag 10. september 2011

Tomathøst....

 ...for første gang i mitt liv kan jeg høste mine egne tomater. Det er riktignok ikke snakk om de store mengdene, men til neste år blir det flere planter. Storebror var ute i dag og plukket en blomst til meg, der har pappaen hans noe å lære;) Som regel kjøper jeg blomster til meg selv, og slik er det kanskje for flere? Vi har hatt en flott høstdag her, og jeg har benyttet anledningen til å pusse vinduer. Det gjør jeg ikke akkurat for ofte. Håper dere nyter høsten.

søndag 4. september 2011

Når høsten kommer....

 For meg er høstfølelsen det at lyset skifter og sakte men sikkert blir dunklere. Jeg vet at det er høst når jeg tar frem igjen gammelt strikketøy og faktisk gjør det helt ferdig, og når jeg begynner på noe nytt og ikke gjør det ferdig....Det er høst når jeg kjøper en bok og leser den fra perm til perm (Tilbake til Riverton, og nå må jeg få tak i oppfølgeren: Den glemte hagen) Når de andre rosene har gitt tapt for regnet og den eneste rosen som fortsatt blomstrer heter J. Cartier, da vet jeg at høsten er her. Når tanken på noe kaldt å drikke får meg til å hutre og jeg foretrekker te med melk og honning (pukka har nydelig chai te)- da er høsten her-selv om vi såvidt har bikket september. Det blir neppe noen indian summer denne høsten, men desto større grunn til å nyte høsten innendørs;) God søndag til dere alle.
 P.S.: skulle noen få lyst til å strikke seg et sikksakk teppe har jeg skrevet ned oppskriften her.