lørdag 31. desember 2011

Stue: Ny pute og snart nytt år.....

 Puten med snøkrystall fikk jeg i julegave fra min kjære. Jeg synes den passer godt i sofaen på denne tiden av året, særlig når frosten kler trærne hvite utenfor vinduene. Stjerneskudd er kjøpt inn, de får vi teste ut når det har blitt mørkt ute. Ønsker dere alle et riktig godt nytt år!

lørdag 24. desember 2011

GOD JUL

Ønsker alle som er innom ei riktig god jul. I år har vi hugd juletreet selv på en nabogård, pinnekjøttet står på ovnen og storebror koser seg med tegnefilmer. Ute er det flere minusgrader og snø- ekte julestemning med andre ord;)

søndag 18. desember 2011

Endelig......

 .....kom det opp lister i stuetaket. Forrige uke var to flinke snekkere innom og fikk de opp. Noen ganger er det veldig greit å bruke fagfolk. Jeg er litt utslått av influensa, men jeg håper den fordufter i løpet av de nærmeste dagene. Håper dere koser dere med juleforberedelsene, i går kjøpte jeg krumkakejern og har tenkt å prøve meg på litt julebakst snart;)

torsdag 8. desember 2011

Brente mandler....

 ...med smak av kanel og kardemomme. Trykk her for oppskrift. Denne gangen brukte jeg ca 300 gram mandler og ca 120 gram sukker- i tillegg til en god dæsj kanel og en mindre dæsj kardemomme. Dette er en kjempefin gave å gi bort- vel og merke hvis man ikke har en mann som spiser opp alt i løpet av to dager....da er det bare å starte på nytt igjen;)

onsdag 7. desember 2011

Enchanted forest.....

 ....snøen fortryller og forhekser. Det blir vakkert og mykt. Storebror har vært hjemme med feber, det ble en liten tur ut til postkassa, og en liten smak på vinterens første snø.

tirsdag 6. desember 2011

Jul i vårt hus....

 ...heter månedens utfordring inne hos NIB. Der kan du finne julestemning i bøtter og spann- eller legge inn ditt eget bidrag. Jeg er vokst opp med pynting på lille juleaften, men på rommet til storebror synes jeg det er greit å pynte litt før. Treet hentet jeg inn i fra hagen i går, og det er pyntet med hjemmelaget pynt for det meste. Nissen fant jeg på loppemarked tidligere i høst, skikkelig koselig med sånne gamle nisser synes jeg. I kveld kom den første snøen også, så får vi se om den blir liggende eller ikke- det første snefallet gir alltid en helt egen stemning synes jeg.

mandag 5. desember 2011

Pepperkaker.....

 ..hører med til adventstiden. Storebror og jeg bakte pepperkaker i går, deigen er fra ikea. Ser det er mange som lager de nydeligste pepperkakehus, men siden jeg slet med å sette opp et ferdighus i fjor- tror jeg vi får klare oss uten pepperkakehus i år;)

søndag 4. desember 2011

2.søndag i advent....

 ....allerede...jeg har kjøpt ny adventstake i år fra Åhlens. Jeg rakk ikke å kjøpe lys til den før 1.søndag i advent var kommet og gått, men nå skulle vi være i rute. God søndag til dere alle;)

lørdag 3. desember 2011

Nymalt....

 ...gulv på storebror sitt rom. I går fikk vi altså listene på plass, og i dag måtte jeg selvfølgelig flytte litt rundt på ting der inne. Nå har slagbenken byttet plass med skrivepulten, og noen plakater jeg har hatt liggende en stund, er blitt hengt opp. Etter å ha endevent diverse kasser og skapt kaos i store deler av huset, fant jeg endelig adventstjernen til storebror sitt rom.

torsdag 1. desember 2011

1. desember....

 ...og tid for adventskalender. For første gang har storebror fått en pakkekalender. Jeg har brukt tallerkenhyllen på rommet hans til pakkeplassering. Jeg sydde denne kalenderen for noen år siden, men den ligger i en eller annen eske- sikkert sammen med diverse adventstjerner som jeg heller ikke finner. Vi har malt gulvet på storebror sitt rom, og i morgen skal det komme gulvlister på plass der inne.