mandag 28. mai 2012

Dette har jeg drømt om:

 ....å kunne plukke inn syriner fra hagen. Vi har ikke mengder med syriner- men nok til en stor, duftende bukett- det har vi heldigvis;) Nå skal jeg gjøre noe jeg ikke har drømt om; vaske opp! Håper dere har hatt en fin pinse;)


fredag 25. mai 2012

Det gjelder...

 ....å nyte øyeblikket! For noen herlige dager vi har hatt nå! Når jeg har muligheten til det sniker jeg til meg noen øyeblikk i favorittstolen min sammen med hekletøyet. Glassene er et bruktfunn som minner meg om sommer. Håper dere nyter solen- fredag allerede og helg;)

mandag 21. mai 2012

Lilly of the valley....

 ....liljekonvall, litt beskjeden, men løfter du på bladene finner du en ydmyk skjønnhet. Tror dette må være min favorittblomst hvis jeg skulle velge en, jeg hadde liljekonvall i brudebuketten min også;) Siste bilde viser mitt nyeste hekleprosjekt- stripeteppe i restegarn....

søndag 20. mai 2012

Tea for two....

....eller kanskje heller saft til to...Storebror har hatt en venninne på besøk. Solen skinner her, så nå blir det vel litt sommer snart også...god søndag til deg;)

torsdag 17. mai 2012

17.maibolero...

...på under en uke. Jeg bruker vanligvis ikke strikke noe til meg selv- men dette var faktisk ganske gøy- og litt bekymret var jeg jo for om det kom til å bli bra. Oppskriften er fra dropsdesign: DROPS 119-27. Vi har hatt en rolig 17.mai. Vi dro til Villa Malla og spiste for første gang- og storebror testet badevannet. Utrolig flott sted og nydelig mat- så vi skal helt sikkert tilbake dit igjen.


onsdag 16. mai 2012

Snart.....

...17. mai. Og mye å rope hurra for!! Jeg har kommet til finalen inne hos Nib- også har jeg fått lov til å laget litt 17.mai inspirasjon på samme sted. Så får vi se om jeg klarer å inspirere meg selv til å lage pavlova i morgen tidlig. Den siste uken har nemlig ikke vært prioritert til huslige sysler- men til panisk strikking- og etter noen timer med nattestrikking er jeg nå blitt ferdig med boleroen min- hurra;) Bilder kommer. Håper dere får en flott 17.mai!

onsdag 9. mai 2012

Babyblanket.....

 ...nr 2. Dette ble jeg ferdig med ett par dager etter at lille A var født. Oppskriften fant jeg i boken "helt enkel hekling" av Tove Fevang, jeg har heklet det i litt andre farger og brukt litt forskjellig garn med omtrent samme tykkelse(jeg brukte heklenål nr 3) . I boken er det brukt babysilk fra Du store Alpakka- men det ble litt for dyrt for meg- så jeg brukte det bare på en av fargene- og selv om jeg kjøpte inne rett antall nøster i denne fargen- gikk jeg tom flere ganger- så jeg lurer på om den garnmengden som står i boken stemmer helt. Teppet ble i alle fall mykt og godt og brukes hver dag. Tusen takk for alle hyggelige kommtarer fra dere -det varmer,)

søndag 6. mai 2012

Gammelt og nytt i skjønn forening...

 Det sorte bordet fikk jeg til jul av min mann for noen år siden, jeg malte det etterhvert med sort bengalack. En gammel plansje har også funnet veien til oss- og den har kanskje vært brukt på en søndagsskole en gang i tiden. Det sorte treskrinet kjøpte min manns bestefar i utlandet på 1930-tallet. Gammelt porselen i blått og hvitt er mange glad i- og jeg også. Den nederste tallerkenen er fra egersund fajanse- og det er litt moro å tenke på at min manns mormor jobbet der som porselensmaler i sin ungdom. Ny tapet i en gammel ramme, og  ny vase fra tine-k, ny stol og ny puff og pute. Nytt og gammelt i skjønn forening!

onsdag 2. mai 2012

Babyblanket....

 ....eller babyteppe på norsk da. Strikket av meg etter denne oppskriften fra Pickles. Teppet er ikke til lille A- men en gave til ei lita babyjente som vi skal besøke for første gang i morgen.