fredag 27. juli 2012

Fredag...

 .....lekehytta er oppe...men fortsatt underveis. Gul agurkblomst. Varm sommerdag og blomstrende pelliser. I morgen kommer regnet tilbake....god fredag!

tirsdag 24. juli 2012

Lekehytte underveis....

 Denne sommeren skal storebror få lekehytte. Han har gledet seg leenge til det, for da skal han flytte dit og bare komme innom sin gamle foreldre når han er sulten, skal vaske klær- eller trenger penger....Vi har kjøpt lekehytta på maxbo og modellen heter Poppe. Det skal bli spennende å se hvordan den blir seende ut til slutt- ikke minst innvendig;)


lørdag 21. juli 2012

Kjøkken: Tapet.

 Vi har fått opp tapet på kjøkkenet. Det er selvfølgelig over ett år siden jeg kjøpte den, og jeg har gledet meg veldig til å få den opp. Det jeg ikke har tenkt over før, men som jeg ser nå, er at den nesten har samme mønster som gulvflisene. Tapeten fins i flere farger, den heter Edvin og mønsteret er fra 1880-årene, produsenten er Sandberg. Kaffemaskinen er tilbake på kjøkkenet igjen, etter en måned i eksil på soverommet. Ute skinner sola-og i går haglet det. Livet er fullt av kontraster. Håper sola skinner for dere også;)

fredag 20. juli 2012

Vann....

 ....i kjøkkenkrana. For en luksus sier jeg bare. Kjennes faktisk litt uvant ut å skulle hente vann på kjøkkenet igjen, rart hva man venner seg til etter en stund. Vi lever fortsatt uten stekeovn og platetopp, men nå kan vi i allefall ta halve kjøkkenet i bruk. Blandebatteriet er fra crolla, og det har jeg hatt liggende i over et år i påvente av nytt kjøkken. Nye roser er plukket inn fra hagen, det hjelper alltid med litt blomster -selv om det er kaos og rot overalt ellers. Her skal fredagen brukes til rydding og vasking;) Ønsker dere alle ei riktig fin helg!

mandag 16. juli 2012

Kjøkkenvask


 Det er kanskje ingen stor overraskelse at jeg har valgt en kjøkkenvask i porselen-det har jeg alltid ønsket meg, og til helgen kan vi kanskje ta vasken i bruk. Det skal bli en stor glede å ta oppvasken mens jeg kikker ut av vinduet, og ikke inn i veggen (selv om mannen kommer til å bruke dette mot meg for alt det er verdt- skulle jeg glemme det...)Det gjenstår fortsatt mye på kjøkkenet- men det går fremover, nå er benkeskapene kommet på plass- og da har vi jo kommet et stort skritt nærmere et ferdig kjøkken!

torsdag 12. juli 2012

Roser på en regnfylt dag.

 Rosene mine har ikke hatt det så lett i sommer, for det første har jeg brukt minimalt med tid på å stelle dem, regnet har flommet ned- og bladlusen har gått til angrep på dem. Etter noen runder med grønnsåpevann, ser det ut til at de har kommet seg litt til hektene igjen- bortsett fra regnet og manko på sol...I går plukket jeg inn new dawn, j. cartier, lady emma hamilton og louis odier. Lampen skal opp et sted på kjøkkenet- ser det er mange som har den her i bloggeland (Tove Adman- Edison lampe) Min spanske "venn" trives derimot utrolig godt i det regnfulle været vi har nå...den er virkelig overalt- en kveld gjorde min mann meg oppmerksom på at den bokstavelig talt stod med nesen mot vinduet og glodde inn....det neste var at vi fant en kompis på kjøkkenbordet (som for tiden står i stuen) denne hadde nok gjemt seg i en bukett med peoner...men hva blir det neste tenker jeg...engang fant vi tre stykker i joggeskoene til storebror...Takk for fine kommentarer på flisene- de er fra historiske fliser.
 Close-ups av min spanske venn...lovely....urk...

fredag 6. juli 2012

God helg!

 Endelig helg, og huset er nyvasket fra loft til kjeller, vinduene er skinnende blanke, hagen er fri for ugress,brunsneglene har meldt flytting tilbake til Spania og mannen kom hjem med en helt fantastisk blomsterbukett, det er nesten så jeg tror at jeg drømmer- og det gjør jeg jo også;) Uansett så er jeg veldig,veldig glad- for ENDELIG har flisene som jeg kjøpte for godt over ett år siden blitt til kjøkkengulv! Kjøkkentaket er blitt malt med fire strøk, og noe av helga skal brukes til å behandle gulvet med klinkerolje. Ønsker dere ei riktig god helg;)



torsdag 5. juli 2012

Leselampe....

 ...i matt sort, er kommet opp over kiviksofaen.Synes den er såå fin- og praktisk. Det var en som ønsket å se hele sofaen- så her er den. Det er klart man trenger leselampe når man får så mange gode tips om hva som egner seg som sommerlektyre. Her kommer sommerens lesetips fra dere: "Huset ved moskeen", "Morgen i Jenin". Krimbøkene til Jo Nesbø. "Tysteren" av Jan-Erik Fjell.Krimbøkene til Lars Kepler (Hypnotisøren). Mengele Zoo. Lionel Shrivers We Need To Talk About Kevin.Cecilia Samartins bøker. Kate Morton:" Den glemte hagen". Bumerang, Saras nøkkel, Idas dans, Hotellet på hjørnet av bitter og søt. Krimbøker av Johan Theorin. Den siste boka til Linn Ullman.Bøkene til Suzanne Collins eller Anthony Horowits.
 Leselampa er designet av Jac Jacobsen, kjøpt hos pur norsk, og akkurat nå er det tilbud på den.

tirsdag 3. juli 2012

Kivik.....

 ..treseter med sjeselong og hvitt (!!!) trekk, ble montert sammen i går. Den står i den delen av stua som jeg aldri pleier å ta bilder fra, her har det stått en lav sort bokhylle fylt med masse bøker,rot og støv.Mesteparten av hylla er fjernet, men den delen som fungerer som trappegelender( som vi fjernet da vi la gulvet...forøvrig har vi en forferdelig stygg trapp..)må vi beholde inntil videre. Nå satser jeg på en avslappet loungefølelse i denne delen av stuen. Jeg har en lampe som skal opp på veggen...og da blir det fint å slappe av med en god bok her. Noen som har en god bok å anbefale? Jeg leste masse bøker før- men det har blitt mindre og mindre de siste årene.