fredag 31. august 2012

Stue: "nytt" bord...

 ....eller egentlig en gammel benk. Siden kiviken kom i hus har jeg fundert på om jeg skulle kjøpe et nytt bord til den, men ikke helt klart å bestemt meg for ett. Her en dag kom jeg på at jeg kunne prøve med den gamle benken som jeg vanligvis har blomster på ute...og det ble da ikke så verst? Noen synes kanskje dette blir litt vel shabby- men det får være sånn enn så lenge. Å bruke det man har fra før er jo både økonomisk og veldig miljøvennlig. Fin fredag til dere;)

onsdag 29. august 2012

Hjemme hos Ida. Del tre: Kjøkken



 Her kommer de siste bildene fra mitt besøk hos Ida. Kjøkkenet er fra Sigdal (tror jeg), det er åpen løsning, så her er det både stue,spisestue og kjøkken. Jeg rakk ikke å ta bilder av stue og spisestuedelen- men det kommer vel en anledning igjen senere. En hel vegg med skap og integrerte hvitevarer gir masse oppbevaringsplass, og den spennende kjøkkenviften gir rommet det lille ekstra synes jeg. Det er mange vinduer i dette store rommet- så lysforholdene er veldig gode. Mannen til Ida er forresten utrolig god til å lage pai! Takk til deg Ida som åpnet hjemmet ditt- alltid spennende å ta bilder hjemme hos andre. Her skinner sola (utrolig nok)-Storebror er hjemme med forkjølelse og jeg har lovet å steke sveler til han- så må vel holde det løftet. Håper dere nyter de siste dagen av august.

tirsdag 28. august 2012

Hjemme hos Ida.Del 2: barnerom og bad.

 Det ble en ufrivillig pause her på grunn av datatrøbbel, men nå skulle det være i orden igjen. Vi fortsetter rundturen hjemme hos Ida.Denne gangen er det bilder fra barnerommet som har samme tapet som foreldresoverommet- men i en annen farge. Barpapappa koser seg også her inne- i en riktig fin gammel stol. Badet er stort og har både dusjnisje og innebygd badekar. Fargene er rolige og avstemte- et riktig harmonisk rom. Et vakkert gammelt nattbord utgjør en spennende kontrast her inne. I morgen kommer siste del- da viser jeg bilder fra kjøkkenet!

torsdag 23. august 2012

Hjemme hos Ida: Del 1

 I dag har jeg vært på et hyggelig besøk hos Ida. Hun bor i et ganske nytt hus- og det er deilig å komme hjem til noen som har det meste på stell. Mannen til Ida er en racer til å tapetsere- og det har gitt resultater både her og der. Soverommet har fått den herlige tapeten Falsterbo fra Borås på to vegger, -det blir nesten som å sove under åpen himmel dette;) I den lille loftstua utenfor kan man slappe av under blomstrende grener, tapeten her har en fløyelsaktig overflate- den er fra Borge. To takvinduer skaper luft og slipper inn deilig lys. Fortsettelse følger....
Tusen takk for hyggelige kommentarer på lekehytta-setter stor pris på det;)




onsdag 22. august 2012

Lekehytte: Velkommen inn...

For noen dager siden gjorde vi lekehytta klar for bruk. Fortsatt gjenstår det noen småting- men det tar vi heller til neste år. Utvendig er hytta grå og hvit- med grønn dør(som er malt gul på innsiden) og vindu. Solcellelys fra ikea tennes når det mørknes- stemningsfullt og fint lys.  Soppkrakk fra åhlens kjøpte jeg i fjor- og det samme med postkassen- som jo hører med på et lekehus. Hjortehodet på døra er egentlig en knagg som jeg fikk i velkomstgave da jeg begynte å abonnere på elle interiør.
 
Innvendig er det lagt plater på to vegger- og panel på to. Panelet har fått to strøk med interiørbeis. De andre veggene har fått tapet. Jeg kjøpte en rull med tapet fra fermliving, den rakk nesten- heldigvis hadde jeg igjen en rest med hestetapet fra rommet til storebror- så fikk den også være med inn i lekehytta.
 
 
 Et lekekjøkken hører også med i en lekehytte. Komfyren fikk storebror til bursdagen i mars, hyllene er kasser kjøpt på mester grønn. Inne i ovnen har storebror lagret alle skattene sine. Vimplene har jeg kjøpt  i eplabutikken til budeiesøm.
 Lekemøblene som stod på storebror sitt rom har fått litt ny maling på seg og ny tilværelse i lekehytta.
 På en gammel hylle står det diverse rådyr til pynt. De nederste er egentlig salt og pepperbøsser.

 Et gammelt bilde kjøpt på qxl henger på den ene veggen.
 ....ikke bare bare å skulle være husmor nei;)

søndag 19. august 2012

Sommerfuglbusk...

 
 og maling av hus...busken plantet jeg i fjor- og i dag oppdaget jeg den første sommerfuglen på den!!

lørdag 18. august 2012

Babyblanket 3 & 4

 Godt med alt som er ferdig...nå er det genser og bukse til storebror som står for tur...Mønstret til babyteppene fant jeg inne på pickles.

fredag 17. august 2012

Fredag....

 ....og helg. Solen skinner....hva mer kan man ønske seg da?