torsdag 27. september 2012

Høstsol på kjøkkenet...

 hva skulle vi vel gjort uten sola? På denne tiden av året kjennes hver solstråle ekstra dyrebar ut. Nytt interiørblad studeres ved kjøkkenbordet, og jeg har rørt sammen en svelerøre (surprise!!) siden vi får besøk i ettermiddag. I morgen håper jeg å kunne sette min fot innenfor døra til Norges fineste interiørbutikk. Regner med at jeg blir så handlingslammet når jeg kommer dit at jeg nesten ikke klarer å kjøpe noe..ok-regner med jeg klarer å overvinne den lammelsen ganske så fort;) Jeg har i alle fall drømt om å besøke den butikken i flere år- men siden den ligger laangt borte fra der jeg ferdes til vanlig så har det bare blitt med tanken. Men nå skal vi besøke noen som bor i riktig landsdel;) Satser på at mann og barn blir like bergtatt av butikken som meg og gir meg god tid til å titte og spekulere;)
Tusen takk for fine kommentarer på flisene mine- nå gleder jeg meg til neste uke- da kommer elektrikeren! Ønsker dere alle ei fin helg- sånn litt på forskudd.


tirsdag 25. september 2012

Kjøkken: Fliser over benk.

 Det tok bare tre måneder- men nå har flisene kommet opp over kjøkkenbenken. Det kjennes faktisk litt uvirkelig ut!! Å legge fliser i "metromønster" er vel kanskje ikke så veldig orginalt, men dette er de eneste flisene jeg har klart å forestille meg kunne passe inn i helheten på kjøkkenet. Nå skal jeg bare nyte synet av dem- også regner jeg med at resten av det som mangler på kjøkkenet er på plass i løpet av noen uker;) Gleder meg masse til å bake brød, kaker og boller- og masse annen god mat som man trenger stekeovn for å lage;)

lørdag 22. september 2012

Gyldne tomater og finaleplass...



 Jeg har skjønt at høsten er kommet, det er tid for å høste(og for å sette ned blomsterløk- det må jeg ikke glemme i år). Her er det ikke så mye å høste- etter en sommer der hagen har måttet klart det meste selv. To tomatplanter har takket for seg med mange små tomater...en gylden liten skatt. Mokkakoppen er del av et servise som jeg kjøpte i min ungdom (må vel nesten kunne si det når det er over ti år siden?) Tusen takk til dere som har stemt på meg inne hos Nib, stas å komme til finalen med svelene mine. Vi hadde hyggelig middagsbesøk i går- og dere kan vel gjette hva som ble servert til kaffen (eller te i dette tilfellet)? Egentlig hadde jeg håpet å kunne vise dere hvordan flisene ble på kjøkkenet- to ganger denne uka har jeg fått løfte om at flislegger skulle komme- så får vi se om alle gode ting er tre, og at han kommer på mandag. Tålmodighet er en dyd. Håper dere alle har en fin høsthelg og nyter den skarpe fine lufta som er kommet;)


tirsdag 18. september 2012

En titt inn på barnerommet.

 Vanligvis er det langt fra ryddig der inne, men i dag ble det tid for litt rydding og en runde med støvsugeren. Inne på pinterest er det mange som har pinned(eller hva det heter) bilder fra rommet til storebror. Hestetapeten er det visst mange som liker- og jeg har fått mail både fra London og New York med spørsmål om hvor tapeten er fra. Hvis noen skulle lure så er den altså fra Sandberg og heter Collette.




fredag 14. september 2012

Klar for høsten...

 ...i nystrikket genser og bukse. Oppskriften og garnet er fra pickles. Utrolig mykt garn, strikket med dobbel tråd- det lønner seg å passe på at trådene ikke tvinner seg inn i hverandre(ble litt frustert over det underveis..). Genseren var veldig grei å strikke- eneste monteringen var  å sy sammen hullene under armene.  Lekehytta har dukket opp på bloggen til ferm living -morsomt;) Denne helga satser jeg sterkt på å få skrapt vekk gammel veggfornyer og tapet på soverommet- slik at veggene er klar for ny veggfornyer og ny tapet... I morgen skal mannen hente noe (og betale for det- tusen, tusen takk kjære;)) som jeg har ønsket meg lenge...Fredag- og helg allerede- lurer på hvor tiden egentlig blir av?





torsdag 13. september 2012

Den som venter....

 ...på noe godt, venter ikke forgjeves heter det. Etter å ha ventet en liten evighet på flisene som skal være over en del av kjøkkenbenken....så hadde jeg begynt å lure på om de virkelig kom til å dukke opp.Kanskje måtte jeg bite i det sure eple- og kjøpe noen andre i stede? Men siden det var akkurat disse flisene jeg ville ha-så smurte jeg meg inne med tålmodighet fra topp til tå..og i dag kunne jeg endelig hente dem. Nå håper jeg det ikke drøyer så lenge før de er oppe;) Da får jeg kanskje den inspirasjonen jeg trenger for å male lister, vinduskarmer og alt annet småplukk som fortsatt gjenstår.




onsdag 12. september 2012

pip-pip....

 på soverommet til min svigerinne. Vi hjalp henne med å henge opp tapeten i fjor- og hver gang vi er på besøk må jeg inn og ta en titt- for den tapeten er bare så fin. Det må være herlig å våkne til fuglekvitter hver dag- året rundt;)



søndag 9. september 2012

Kjøkken: Lampe kvaler...

 
 ....jeg liker lamper- de er liksom prikken over ien- hvis dere skjønner. Det finnes såå utrolig mange vakre,stilige,herlige o.s.v lamper der ute. Noen er desverre alt for dyre, mens mange er oppnåelige med litt sparing. På kjøkkenet skal det være fem lamper. To av dem kom på plass for flere uker siden- og de hadde jeg kjøpt inn for over ett år siden-helt sikre på at de kom til å passe godt inn på kjøkkenet. Så var det noen andre lamper som jeg også hadde kjøpt inn i god tid-med papirskjerm og tekstilledning...men så var det disse betonglampene fra Tove Adman...jeg hadde i grunnen fryktelig lyst på dem også- og vips- en dag lå det hentelapp i postkassa. Så går nå dagene uten at noen lamper kommer opp- og da får man jo veldig god tid til å tenke- skulle jeg avskrive de første lampene jeg hadde kjøpt...Nå har jeg hengt opp en av hver sort for å se...og problemet er at jeg liker begge- på hver sin måte...nå har ikke jeg gardiner på kjøkkenet..og vanligvis så henger man opp nye gardiner til jul, eller til våren. Så kanskje enden på visen blir at jeg gjør det samme med lampene...betong om vinteren- og farger om våren? Og imens oppdager jeg stadig nye, fiiine lamper;) God søndag til dere!



fredag 7. september 2012

Velkommen på besøk...

 ...hos meg. For tiden har jeg litt dilla på å steke sveler så faren stor for at du blir servert sveler og en kopp kaffe eller tre. Enkelt og greit;) God fredag og helg til dere som titter innom her!





tirsdag 4. september 2012

Tid for strikkepinner...

 Jeg vet ikke hvordan det er for dere- men når høsten kommer føler jeg at det virkelig er på tide å finne frem strikkepinnene. Denne høsten kommer mange til å strikke den etterhvert så berømte Skappelen-genseren. Jeg kjenner ei som har bestilt strikke-kit og alt- og jeg har tenkt å følge nøye med på hvordan hennes genser blir- før jeg hiver meg på den trenden. Denne høsten har jeg tenkt å strikke genser og bukse til storebror (genseren er faktisk ferdig-hurra- og nå har jeg begynt på buksen), jeg vil strikke noe til meg selv- og noe til mannen...og en liten kjole til en babyjente har jeg også planer om å få strikket ferdig. Så regner jeg med at noen ufoer også vil bli ferdigstilt (f.eks en jakke til storebror i str. 4 år...påbegynt da han var tre- og nå er han fem og et halvt..) Dessuten kommer jeg sikkert til å begynne på noe som helt sikkert ikke blir gjort ferdig før neste høst- sånn er det bestandig. Hvilke strikkeplaner har dere for høsten?




søndag 2. september 2012

Heklet skjerf....


 ...i alpakka. En forsinket bursdagsgave til en venninne.