mandag 25. mars 2013

Små prosjekter...

 ...noen ganger er det deilig med små prosjekter- som brødbaking og et (forhåpentligvis) overkommelig strikketøy....som riktignok ble påbegynt i fjor;)

torsdag 21. mars 2013

Kjøkkenhekling

 ...for en stund siden hadde jeg et innlegg om et nytt lite hekleprosjekt. Det ferdige resultatet ble altså dette "trekket" til kjøkkenkrakken. Hekling er gøy, men nå bør jeg vel satse på å gjøre ferdig ting før jeg kaster meg over noe nytt? Tiden vil vise hvordan det kommer til å gå;)

onsdag 20. mars 2013

Bursdagskake nr 2, og slektsgransking

Mandag fylte storebror A seks år- jeg kan ikke fatte og begripe at han er blitt så stor...og selv om jeg er blitt grepet av influensa- så ble det kake. Barneselskapet var heldigvis gjennomført før helga, og der var det Toro som var kokken. Jeg hadde til og med kjøpt inn fancy muffinsformer og sånne papirsugerør- men det glemte jeg helt å bruke, i tillegg hadde jeg lovet at jeg skulle fikse en fantastisk dinosaurkake...fagre løfter sier jeg bare. Men gulrotkake med blåbær på ble absolutt ikke feil, og her er oppskriften: Visp eggedosis av 3 dl brunt sukker og fire store egg- visp lenge. Skrell og rasp gulerøtter- du skal ha nok til fem dl (kan godt ha litt mer også). Sikt 3dl hvetemel, 2 ts bakepulver, 1 ss kanel, 1 ts vaniljesukker og 1 ts salt i eggedosisen, bland inn revet gulrot og 5 ss olje (nøytral smak- f.esk solsikkeolje). Stek i rund smurt form nederst i  ovnen på 180 grader ca 45- 55 min. Glasur: 250 gr. smøreost (philadelfia), 1 ts vaniljesukker, 3 ss smeltet smør, 300 gr melis. Jeg visper glasuren i kjøkkenmaskinen, den blir luftig og fin da synes jeg. I tillegg hadde jeg i en liten dråpe farge. Når det gjelder slektsgransking så fikk jeg nettopp vite fra min søster at vi er tremenning med denne bakeglade damen. Og ellers så er jeg (nokså langt ute) i slekt med denne karen- hvis noen husker han da...er jo en stund siden de sendte Falcon Crest nå;) Er du interessert i slektsgransking?

mandag 18. mars 2013

Yttergang: før og etter

 Yttergangen er temmelig ferdig, et skoskap og noen små detaljer skal inn, og dører skal males hvite- - en gang til våren. Etter en dvaleperiode på tre!!! år har endelig hang it all knaggen fått se dagens lys igjen. Benken  har jeg flyttet ned fra soverommet, det ble akkurat plass til tre kurver under den. Så da burde det ikke være noen kunst å holde sirlig oversikt over votter og luer- det er lov å håpe i alle fall;)


fredag 15. mars 2013

Bad: Litt fornyelse....

 I dag har badet fått en svært etterlengtet vask, og da passet det jo fint å ta noen bilder i samme slengen.For en stund siden malte jeg veggene på badet oppe- i en lys grønnfarge. Hvite vegger er ikke helt meg har jeg funnet ut. Jeg har lenge lett etter nye knagger til badet, de som var der fra før var i børstet stål- stramme i formen- og med et monteringssystem som gjorde at det var en ganske stor skrue i veggen- bak knaggen. Derfor måtte jeg ha noe som var litt større og da passet disse spurveknaggene perfekt. Jeg har kjøpt to til i en annen farge- og de skal få flytte inn i yttergangen (som er neeesten ferdig...) Ute snør det- og det ser ut til at våren er avlyst- så noen sangfugler på badet er ikke å forakte da;) Fin fredag til dere.
....og slik var badet før....

onsdag 13. mars 2013

Spisestue...

 ...som svært sjelden ser slik ut. Jeg har to cafestoler til som mangler sete, men det er alltid gøy å se hvordan ting kan bli sånn på sikt. Planen er at de skal få flettede seter etterhvert, men det tar nok laang tid;)

mandag 11. mars 2013

Bursdagskake...

 Begge guttene i huset her har bursdag i mars, fem dager i forskjell bare. I går hadde vi familieselskap, huset var langt fra shinet og middagen var ikke engang påbegynt da gjestene kom. Jeg hadde bestemt meg for å "slenge sammen" noen vegetariske våruller også- og dermed knakk tidsrammen- som var stram nok fra før- ettertrykkelig. Men kaken hadde jeg laget kvelden før- så den var heldigvis i boks. Den fant jeg i et matblad fra Spar- og den ble så god at jeg nok lager den flere ganger.
 Marmorerte brownies med blåbær. Ca 25 biter.
300 g mørk sjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
200 g kremost
1/2 dl sukker
1 egg
1 ss hvetemel
Ca 2 dl blåbær.
1. Smelt sjokolade og smør på svak varme -avkjøles litt.
2. Visp eggedosis av fire egg og 2 dl sukker, vend inn sjokosmøret. Sikt i mel og vaniljesukker.
3. Visp kremost,sukker (1/2 dl) et egg, og 1 ss hvetemel i egen bolle.
4. Hell sjokoladerøren i smurt form først, og ha kremostrøren over. Bruk en kniv eller gaffel til å dra gjennom de to lagene noen ganger (marmorering). Dryss over blåbær og trykk dem litt ned i røren.
5. Stek ved 175 grader i ca 30 min.
Jeg brukte ikke blåbær, og jeg hadde røren i en rund form- dermed ble det lengre steketid. Jeg hadde også i litt bakepulver. Jeg laget i tillegg ostekrem til toppen: ca 100 g kremost + passe mengde melis + sitronsaft + konditorfarge ( av den sorten som man bare trenger en liten dråpe av for fin farge).
Neste gang skal jeg følge oppskriften til punkt og prikke og se hvordan det blir.

fredag 8. mars 2013

Fin fredag og gangen vår nå...


 Endelig fredag, og ute skinner sola. Det går langsomt fremover med yttergangen vår- som vanlig nær sagt. Men- taket er malt fire ganger, ytterdøren er malt tre ganger- og skal få i alle fall et strøk til. Tapeten er kommet på plass, og den er fin og vårlig synes jeg. Så mangler det lister både her og der, og de to andre dørene skal også males- men det tar jeg til våren. Gangen er ikke stor- så jeg sliter litt med å bestemme meg for hva som skal inn her, men jeg finner vel ut av det med tid og stunder.
Tilslutt et lite rosetips: Rosene jeg kjøpte for nesten en uke siden begynte å bli ganske slappe. Jeg la dem en stund i oppvaskkummen i kaldt vann. Så vasket jeg vasen og fylte den med varmt vann. Snittet rosene på nytt og satte dem i vasen igjen. De hang fortsatt med nebbet- men etter en stund var de like fine som før;) Ønsker dere alle en riktig fin helg!Tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen- setter stor pris på det;)



lørdag 2. mars 2013

Plutselig....


 ....ble det mye roser her hjemme. Jeg fant nydelige roser på Rema1000- av alle steder, og vi er akkurat ferdig med å tapetsere yttergangen med en tapet full av roser...en kopp kaffe smaker ekstra godt når koppen er dekorert med vakre roser. I tillegg har et nytt teppe kommet på plass- med noen roser der også.  Tilslutt så kunne kanskje alle disse rosene inspirere både meg og andre til å være flinkere til å gi ros og ikke ris til hverandre? Bare en tanke sånn på tampen av kvelden her;)