fredag 25. april 2014

Blomstringstid..og hvordan går det egentlig med shoppestoppen???

 Da vi flyttet hit oppdaget vi et mystisk tre foran stuevinduene som vi ikke helt skjønte hva var. Det første året vi bodde her vurderte vi om vi skulle sage ned hele treet. Vi tenkte kanskje det var et fruktre som ikke lenger bar frukt..men heldigvis gjorde vi ikke det. For neste vår begynte treet å blomstre..og i år har det mange blomster. Tilfeldighetene skulle ha det til at vi (det vil si undertegnede) fant et tapet til stua som nettopp har kirsebærgreiner på seg- så akkurat nå blomstrer det både inne og ute her.
 Så var det shoppestoppen min..den tar slutt 21.juli..og da vi var i Sverige en tur før påske benyttet jeg meg av shoppeamnestien..kanskje i overkant mye...Jeg ser nå at det er vanskelig å inkludere barna i shoppestoppen. Ikke når det gjelder vanlige klær- men sko og uteklær føler jeg de må få når de trenger det. Men- det som er bra- og som jeg velger å se på som en frukt av shoppestoppen- er at jeg har fått tid og krefter til å begynne renske litt opp i huset. Jeg har begynt å lese min feng shui bok om å rensa i røran på nytt..og jeg merker at det faktisk påvirker omgivelsene mine. Det er mange som kjenner på at de eier for mange ting- og at de holder fast på tingene uten helt å tenke over hvorfor de gjør det . Nå øver jeg meg på å gi slipp på ting- og så håper jeg at visse andre i familien vil klare å gjøre det samme. For man må begynne med seg selv- og man kan inspirere andre- men man kan ikke tvinge andre til å gi slipp på sine ting. Det må komme innenfra. Men ta en runde i huset og kjenn på den følelsen du får i de ulike rommene. Se på tingene du eier med et kritisk blikk- har tingen en funksjon? Gjør den deg glad-betyr den noe spesielt for deg? Vekker den gode eller dårlige følelser? Tar du vare på gaver du har fått- men som du egentlig ikke liker- bare av hensyn til giveren? Tenk over at alt du eier har en energimessig kopling til deg- for mange ting vil binde opp mye krefter..særlig når det er ting du ikke egentlig liker, ting som ikke virker, ting som er uferdige..og som egentlig bare er til irritasjon.
 Jeg har fortsatt en lang vei å gå- men jeg har i alle fall begynt...og jeg har ikke savnet ett plagg- eller en ting som har forlatt dette huset siden da;) Akkurat nå rydder jeg under trappa- et område av huset som ser ut til å ha en magnetisk tiltrekningskraft på rot!

fredag 11. april 2014

Publicity....

 Her om dagen ble jeg gjort oppmerksom på at et bilde fra bloggen var i det danske bladet Bolig Liv. Jeg visste ikke noe om dette, men jeg mistenker at det henger sammen med at samme bilde var i bladet Boligdrøm for en stund siden. Dengang ble jeg spurt om de kunne bruke bildet- noe jeg sa ja til- og til gjengjeld skulle jeg få tilsendt det aktuelle bladet- noe jeg aldri fikk....Inne hos den fine bloggen åpen hus er det også et innlegg med noen bilder fra bloggen min.
Egentlig har jeg et anstrengt forhold til publisitet- da jeg startet å blogge var de fleste anonyme. I dag er det nesten motsatt. Jeg har sagt nei takk (og noen ganger har jeg ikke engang orket å svare på henvendelsene..)til å være på tv, i aviser og interiørblader...jeg synes absolutt det er hyggelig å lese om andre- men når det gjelder meg selv kjenner jeg at angsten tar meg. Jeg savner mange ganger den første bloggetiden- da ingen visste at jeg hadde bloggen. Nå er det mange som vet det, og jeg har brukt mye tid på å venne meg til det. Jeg liker absolutt å inspirere, og jeg liker å ta bilder..og det er hyggelig å kunne dele med andre. Ikke minst er jeg glad for de bekjentskapene og vennene bloggen har gitt meg.

onsdag 9. april 2014

Etterlengtede vårblomster..

 Å finne de første vårblomstene er alltid spesielt synes jeg. Etter en lang vinter er det nesten slik at jeg ikke helt tror at våren virkelig er på vei. Kommer det virkelig grønne blader på trærne i år også? Alt som våkner til liv igjen- det yrende fuglelivet- og fuglesangen som starter tidlig- tidlig på morgenen- og varer langt ut på natten. Alt dette kjennes nesten uvirkelig ut etter en lang vinter. Leter du etter vårtegn?

tirsdag 8. april 2014

Forandringer...

 ...ble det visst på lekerommet også. Dagsengen er tatt fra hverandre- og skal selges for en billig penge på finn.no..den lave bokhylla fra oliver furniture har igjen fått en ny plassering. Den største forandringen er at en gammel sofa som stod nede i gangen nå er kommet opp. Det kjentes litt uvant til å begynne med- men jeg ser allerede at rommet blir mer brukt. Et stort grønt teppe er godt å leke på, dette har vi hatt i mange år, men brukt lite. Planen er at lille A skal sove her etterhvert- derfor har vi tatt opp en liten skuvseng som jeg kjøpte på finn.no mens jeg fortsatt var gravid. Den står ved siden av elefanten- og her må det skapes et hyggelig sovehjørne. Kommer bilder derfra når jeg synes det begynner å ligne på noe...

 

mandag 7. april 2014

Barnerom: Jeg har ommøblert...

 ...igjen. Nå har ungene delt soverom en stund, men nå skal vi prøve å la minstemann sove på lekerommet. Derfor ble senga til storebror igjen satt i det hjørnet der den stod først- men snudd andre veien. Skapet ble også flyttet tilbake der det først stod- men det ble også snudd en annen vei. Denne gangen følte jeg at møbleringen av rommet "landet".