lørdag 31. juli 2010

Kjøkken: Gammelt nytt...

Jeg synes det er superspennende å gå i bruktbutikker og lete etter skatter. Riktignok har det blitt noen helt nye kjøp til kjøkkenet i sommer- og jeg setter stor pris på de også- men det er noe eget med det som er gammelt. Denne herlige lille muggen er fra Rørstrand, og jeg begynner faktisk å få en bitteliten samling med mugger nå- og flere blir det helt sikkert. Bakebollen var et funn synes jeg- vakker å se på- og veldig god til baking. Det føles faktisk veldig fint å sette en brøddeig i denne bollen. Den er glasert innvendig- men ikke utvendig- dyp og god er den også. Man kan jo selvfølgelig bruke den til mer enn bare baking- den er kjempefin til å ha salat i også. Jeg har ingen barndomsminner der jeg kan huske at en slik bakebolle ble brukt- men det er det mange andre som har- og de historiene synes jeg er flotte å høre! Jeg er ferdig med å male kjøkkenbenken- så snart kommer det nye kjøkkenbilder- det har jo blitt noen små forandringer der inne nå. Men først må ting ryddes på plass- og det bør vel vaskes litt også. Jeg vet ikke hvordan det er med dere- men man kan jo få inntrykk av at interiørbloggere har det rent og pent til enhver tid....hahaha..det stemmer ikke for meg..her har hushjelpen definitivt tatt ferie. Hvis noen har litt rydde og vaskeinspirasjon må de gjerne sende den over;) Ønsker alle en fortsatt fin lørdagskveld -med eller uten et ryddig og rent hjem;)

12 kommentarer:

 1. Vi er gode på panikkrydding her i huset, slik at det ikke ser så aller værst ut når vi får besøk... :-) Nydelig mugge!

  SvarSlett
 2. Søt mugge. Jeg har også en slik bolle av keramikk. Den har min mor kjøpt i Spania til meg. Veldig fin å servere salat i.

  Her har også vasking blitt nedprioritert i sommer. Vinduene ser vi nesten ikke ut av lenger...eh...kanskje ikke så ille da men....

  Vasket gulvet i går. Ikke rent lite gress som ble vasket bort.

  Fortsatt god lørdagskveld.

  SvarSlett
 3. Min mormor hadde en slik bolle som hun satte brøddeig i. Heldig var jeg da jeg arvet den!! Pleier å ha potetesalat i den. Den er veldig dekorativ på bordet.
  Klem Igi

  SvarSlett
 4. Nydelege bilete som gjev meg gode minner...
  Ha ei vakker helg!

  SvarSlett
 5. Herlige bruktfunn :-)
  Jeg har også en slik bakebolle, perfekt til å sette deig i og spesielt skillingsbolledeig, hi-hi

  Ønsker deg en fortsatt fin helg !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 6. Så herlige bruktfunn, ja så flott å kunne sette deig i en så flott bolle, det skal jeg titte etter neste gang jeg er på brukten....
  Nei her er det ikke strøkent hele tiden, men hjepler på rotet at alt har en fast plass, og om det er litt støvete og sånt stresser jeg ikke med, har jo en liten frøken så litt blir det alltid....
  klem victoria

  SvarSlett
 7. Enig, dette var flott! Så nydelig den muggen var, søtt med små blomster i også. Likte også veldig godt bakebollen. Gode bilder du tar. Blir alltid inspirert her.

  SvarSlett
 8. Å..sånne bakeboller er så flotte. Har ikkje minner om sånne frå barndomen eg heller, men kan liksom sjå det for meg når dei vart brukt i gamal tid... Ser for meg gamle arbeidsneva som står og eltar deig i ei sånn... Herlege bruktfunn!
  Ja, vi er flinke til å visa fram den ryddige delen av huset her i bloggeland. Rotet skjular vi godt, men det er der... i alle fall her... :-)
  Ha ein flotte laurdagskveld vidare.
  Klems

  SvarSlett
 9. Enig med deg i at det er noe spesielt med gamle ting. Blir alltid oppspilt av å gå i bruktbutikker. Det er jo så spennende å se om man finner noen skatter. Du hadde jo funnet skjønne ting!

  SvarSlett
 10. Kommer fra bruktbutikk i dag, vi og ;O)
  Ungene fant noe, men ikke jeg...
  Morsomt hvis man finner noe som kan brukes ;O)

  Jeg skal vise deg noen bilder som er før og etter her... Ryddig..det er et "fremmed ord". Men ...jeg må innrømme at jeg drømmer om et ryddig og og striglett hjem..faktisk ganske ofte.. *smiler*

  Trodde den nye maskinen din skulle bake for deg nå *ler*
  Jeg har lånt en brød bakemaskin jeg..... hadde aldrig trodd den ville komme inn i mitt hus...
  men nå..er jeg overbegeistret.
  Har lånt den i en uke, og bakt brød vær dag;O)))))
  UTROLIG!!!
  Jeg har så mye jeg skulle ha vist deg.. men rekker ikke annet en å RYDDE om dagen. Nå må jeg ta meg en pause med en kopp te, og sette meg ned i den nye stuen ;O)
  Joda, du skal få se... må bare få ALLE mine fine bilder på plass på veggen først *smiler*
  Ha en fin kveld.
  Vi snakkes
  B

  SvarSlett
 11. Heeeei ! :-)

  Selvfølgelig har interiørbloggere det alltid rent og ryddig ! Der har du helt rett, unge dame :-)

  Herlig mugge du har fått deg og kjempekoselige bilder !

  SvarSlett
 12. hei hei!
  å så søt en mugge...så gøy og finne slike små skatter..og jättegrattis med KA`en din!
  de er bare så finfine...
  ..vaske-/rydde.... sukk-sukk!
  ..jeg vasker klær til den store gullmedaljen, hjelpes meg hvor mye det hoper seg opp i løpet av 2 uker...
  ha en fin søndag - moaklem

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.