torsdag 1. august 2013

Roser....

 ...fra hagen. Selv om vinteren og vårtørken, eller hva det nå var, tok knekken på alle Austin rosene mine-  så var det noen hardhauser som klarte seg. Her har jeg tatt bilder av Louise Odier- også kjent som Sigrid Undset rosen- da denne var hennes favorittrose. Dette er en gammel rose (1851) og den blomstrer en gang. Den andre er Jacques Cartier (1868), den blomstrer til langt utpå høsten. Her hos meg er den desverre blitt angrepet av bladlus- så jeg må passe på å spraye den med grønnsåpevann ganske ofte. Andre roser jeg har er Hurdalsrosen og New Dawn, og det kommer nok flere etterhvert- men de må være hardføre- det har jeg lært nå;) Kanskje du har noen tips til gode roser? Og hvilke roser er dine favoritter i hagen?

10 kommentarer:

 1. Nydelige roser! Jeg har hatt Louise Odier, men hos meg fikk den så mye sopp at jeg ga opp. Her er det ikke spesielt godt klima for roser, kaldt og lange vintre, men Bonica og Viking har klart seg i flere år. Viking har små litt skarpt rosa blomster, og Bonica har store klaser med lysere rosa blomster. De falmer etterhvert. Begge remonterer. Vær obs på at det finnes flere Bonica-varianter. Jeg har prøvd lengst med den som bare heter Bonica. Mvh Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for rosetips- så kjedelig at du fikk sopp på louise odier:(

   Slett
 2. Nydelig:-) Jeg også elsker roser:-) klem Siv

  SvarSlett
 3. Så utrulig vakre roser og så nydelige bilder❤
  Ønsker deg ein fin augustkveld!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Herlige bilder!! :) så heldig du er som har en hage full i roser! Jeg drømmer om en stor hage full av blomster, men desverre har jeg ikke grønne fingrer så vi får se om drømmen blir oppfylt! ;)
  fin kveld til deg!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bella- kan ikke si at jeg har en hage full av roser, kan bare tipse deg om hurdalsrosa- den klarer seg ganske godt på egenhånd;)

   Slett
 5. Så herlige bilder! Har desverre ingen tips å komme med, sjølv er eg i planleggingsfasen av en frodig rosehage. I juni/Juli utgaven av interiør magasinet var det forresten et veldig fint hagebilag om roser og peoner, men det er kanskje for seint å kjøpe no når det allerede har blitt august! Lykke til med nye rosesorter!

  SvarSlett
 6. Hei :) Så nydelige rosebilder! Mine har fått mer enn hard medfart i vinter de også. Tror jeg mistet ca 30% av dem. Men hardhausene de har klart seg.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.