torsdag 13. mai 2010

Tid for hage...

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg tenker ganske mye på hagen for tiden. Det har jo vært ganske surt og kaldt så langt i mai, men jeg håper på bedre tider. Disse gule tulipanene er fra hagen, og på trappen står enda påskeliljene ganske så fine. Ellers så er det ikke så mye som blomstrer her, men jeg har da planer i massevis. Jeg har en plankehaug på vaskerommet som dufter friskt av furu...den skal monteres sammen til en stol..en vakker dag;) Så er det hagemøblene som skal opp fra kjelleren. Vi har kjøpt sandkasse til storebror og den må beises, det samme bør vel altanen oppe. I garasjen står tre syriner og to peoner klare til å plantes ut. Kanskje skal vi forsøke oss på en liten kjøkkenhage også. Inne i spisestue står et brett med erteblomster og venter på å bli plantet ut, og jeg har lyst til å anlegge et nytt bed- i tillegg til å utvide de som allerede er her. Vi har også et gammelt epletre som jeg har lyst å plante en klatrerose under, og kanskje hadde det vært fint med et nytt epletre som bærer frukt? Om alt blir gjennomført- det er en annen i historie;) Hvilke hageplaner har du?

18 kommentarer:

 1. Jeg er bare såååå enig med deg! Mange planer her også, selv om jeg vet at bare et fåtall kommer ut i livet i løpet av sesongen:o))) Har 5 roser som skal i jorden, men er passe forkjølet, så de får vente et par dager. Så skal vi drenere bort noe vann og lage en platting, samt en dør inn til et vakkert eldhus i stein:o))) Og så......skal ikke legge ut om alt her. Vi følger hverandre du og jeg - så vi får vel se noen resultater etterhvert:o)
  Så flott blomstrende treapp du har! Det er så fint når en setter sammen like planter på den måten. Det gir et flott helhetsinntrykk!
  Ønsker deg en nydelig langhelg, min venn.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 2. Har også mange planer, men ikke alle bilr fullført i år, men viktig å ha noen mål, så har man noe og strekke seg mot....
  Planene vi har, er ny platting rundt huset, fjerning av noen bed da det er for mange i holde vedlike ved siden av jobb, ny kledning som virkelig trengs, nytt tak, planting i de bedene som skal beholdes... Nye hagemøbler de er noen av våre MANGE planer... he he så ser man hvor langt man kommer.....
  ha en flott fridag
  klemmer victoria

  SvarSlett
 3. Spennende planer du har! Jeg har og en del planer- men ....bruker som regel lang tid på å få de utført! Jeg har laget ett bed med magnolia tre, roser og lavendel- håper på blomster på treet i år. Ellers er jeg vill etter lavendel og oliven trær- etter vi hadde en fantastisk ferie i Frankriket en sommer :-)
  Go helg til deg!

  SvarSlett
 4. Så nydelige disse bildene var! Helt skjønt med blomster på den gamle steintrappa. Det smiler jo virkelig i mot dere når det skal gå opp der. Vakkert!

  SvarSlett
 5. Jeg har plantet litt stemor i potter til terrassen, gi og med tidligere eiere har laget platting over nesten hele hagen.. Hvordan går du frem for å plante syrinene du har i garasjen? Jeg vil nemlig gjerne plante syriner på tomta vår... Har du noen gode råd? Klem til deg.

  SvarSlett
 6. hei.
  ja tenker hage jeg å,har plantet ut petunia,margeritter,pelargonia,så nå er det deilig ute,men grått i dag,kan godt ha sol i morra,
  herlige bilder av din trapp,
  såå koselig.
  ønsker deg en fin kveld,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 7. Jeg har også endel hageplaner... Stort sett å få hagen sånn noenlunde stylet til neste sommer og forhåpentligvis et salg!

  Nydelige blomster på din vakre trapp!

  Ha en fin kveld,
  klem,I

  SvarSlett
 8. Kjempefine bilder! Gleder meg til å ordne på terassen når jeg kommer hjem fra jobb i Bergen i slutten av mai. Da skal det bli litt uteliv innimellom slagene på jobb. :)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 9. Så fine blomster du har på trappa, det ser så koselig ut!

  Klem

  SvarSlett
 10. Gøy med masse planer :o)

  Syntes den gamle trappen din var så sjarmerende ;o)

  Ha en flott kveld :o)

  Klem J.

  SvarSlett
 11. Høres ut som om du har nok å holde på med fremover :-) Nydelige bilder. Her har påskeliljene nettopp begynt å blomstre også. Gleder meg til å plante ut jeg også, men her har det vært nokså kalt på nettene så det er et sjansespill. ingen av rosene tålte den harde vinteren, så her er litt å gjøre.

  Ønsker deg en fiiin fredag :-)
  klem, Nostalgia

  SvarSlett
 12. God morgen!

  Så fine bilder fra trappen din:))

  Ja nå kan vi endelig begynne i hagen i noen lunde fin temperatur. Merker at alt er mye senere i år ja. Påskeliljene pleier å være ferdige på 17 mai, men i år er ikke alle kommet ut enda. Kirsebærtreet pleier å bugne 1.mai, det har heller ikke sprunget helt ut.

  Ønsker dere noen fin dager i den koselige hagen, og en flott 17 mai :)) Stor klem

  SvarSlett
 13. Hei igjen og takk for det! Jeg lurte mest på hvordan du skal plante disse syrinene? Har du bare noen avleggere som du stikker i jorda?+ Jeg er mildt sagt ganske grønn på sånt altså :-) Hihi.

  SvarSlett
 14. Jeg er ikke alene om planer ser jeg!! Det er et sunhetstegn, sa alltid min mor!!!
  Jeg storkoser meg når døren til den store hagen åpner seg. Da er jeg i mitt lille paradis!! ;O)

  Se på mitt andre arbeid...BUNAD!!
  Har akkurat lagt den inn på min blogg. Jeg holder på med nr. to nå....snart ferdig!!!.
  Telemarks Belte stakk!!!
  Ta en titt om du har tid.
  Masse hilsner og klemmer fra meg. Ha en fin helg
  ;O)
  B

  SvarSlett
 15. TUSEN TAKK FOR NYYDELIG KOMMENTAR!!
  DU ER VELL GOD!
  ;O)
  KLEM

  SvarSlett
 16. hei hei..
  så koselig blomstrende trapp du har!
  ..har endel hageplaner i år jeg også...drømmer om flere roser rundt omkring! skal lage en liten hekk som skal skjerme litt...MEN først venter jeg på sol og varme :0)
  ønsker deg og dine en fortsatt fin helg
  og 17.mai.
  moaklem
  ps! så gøy at det orange inspirererte!

  SvarSlett
 17. Herlige planer du har. Jeg har lyst på et pæretre. Et pæretre med forskjellige slag på. Tre forskjellige. Det er jo bare genialt og morsomt.
  Ha en fin 17 mai i morgen. Her står ting på hodet!

  SvarSlett
 18. Ja, det går i hage fortida her også. Har fått opp noen kurver på veggen med lyslilla petunia i. I krukkene er det stemorsblomster som er små og søte. Ellers har mannen klippet plen for første gang. Det blir sommer i år også! Herlig :o) Planer om klatreroser under treet hørtes nydelig ut. Tenk så fint det kan bli :) Håper du får en god 17. mai!
  Klem, Ingerid

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.