onsdag 19. januar 2011

Storebror sitt gamle rom...

Dette rommet la jeg virkelig mye arbeid i. Veggene ble skrapet og  malt med fargen risør, og finerplater og belegg ble fjernet fra gulvet, som ble malt grått (desverre tok jeg ikke vare på fargekode her..) Barnesengen er fra Oliverfurniture- den har desverre gått ut av produksjon. Den kan dras ut- slik at man har plass til en overnattingsgjest. Tallerkenhylla og slagbenk er også derfra. Jeg har veldig sansen for møblene deres- og drømmer nok om en slagbenk til kjøkkenet eller gangen fra dem...(når kjøpestoppen er opphevet). Sengeteppet har jeg heklet selv- garnet heter Falk. Lekemøblene er fra ikea- og kurvstolen er et bruktkjøp fra Sverige. Nattbordet har engang tilhørt storebror sin oldemor, bildet med elgene kommer også derfra. Det samme gjør skrivebordet og stolen- og bildet av gutten og hunden over senga (kan du ikke snakke). Storebror fikk aldri møte sin oldemor- og da synes jeg det er ekstra hyggelig at han har ting som har tilhørt henne. Hun var flink med håndarbeid- sydde for folk og hadde en hage full av de vakreste stauder. Nå er det ikke mye igjen av hagen hennes, og håndarbeidsgleden gikk ikke videre til min mor. Porselensfatet med gutten som ber aftenbønn hadde min mann da han var gutt. Englebildet fant jeg på Fretex noen måneder etter at lillebror var død- jeg følte det var til storebror. Jeg har skjønt at det er ganske vanskelig å finne slike gamle englebilder. Motivet med gutt og hund går igjen- tre av bildene har dette. Vi har ikke hund- men kanskje får vi det engang? Jeg tror det er godt for barn å vokse opp med dyr. Kaninlampa er importert fra Danmark, akkurat da jeg var på jakt etter den- var den fryktelig vanskelig å få tak i her til lands- men nå er det mange butikker som har den. Synes disse lampene er veldig fine på barnerom, den gir et behagelig lys- og fungerer fint som en nattlampe. Lampa i taket er jeg veldig glad i - den fant jeg på et lokalt loppemarked - og jeg måtte betale hele fem kroner for den!! Ellers så har storebror både piano og gitar(eller ukulele)- det er leker som appellerer til alle barn. Jeg er ikke så veldig glad i plastleker, min erfaring er at mye av det blir fort ødelagt. Ellers så sydde jeg to par gardiner til dette rommet, flere puter og en liten kanin ble det også. I år håper jeg på å bli bedre til å sy- målet er å kunne sy i glidelåser- og kanskje et lappeteppe.Nå begynner husjakten for vår del- vi har fått innvilget lån;) Ønsker dere alle en fortsatt fin dag!

13 kommentarer:

 1. nyyyydeliig barnerom... gratulerer!!!

  SvarSlett
 2. Kjempeflott barnerom!! Gratulerer med velfortjent finaleplass:)
  Klem Jeanette

  SvarSlett
 3. Gratulerer!
  Veldig fine bilder.
  Takk for svar på empanadasene :O)
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 4. Så gøy:)
  Gratulerer, det er velfortjent!

  SvarSlett
 5. Gratulerer så langt. Husker jeg spurte deg om fargen på rommet en gang. Jeg synes den er så innmari fin. Skikkelig koselig rom.
  Klem Yvonne

  SvarSlett
 6. Det er et kjempefint rom. Har stemt på deg :)

  SvarSlett
 7. Grattis med finaleplass!!
  Flott gutterom ;)
  Lykke til ;)
  klem fra Maja

  SvarSlett
 8. Gratulerer så mye...vel fortjent... det er et nydelig barnerom..

  O=))

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye :)
  Skal selvfølgelig inn å stemme etterpå :)
  Ja det rommet la du ned mye arbeid i, og det er jo bare så flott :)
  Håper du vinner !

  Ha en nydelig kveld:)
  Klem Tina ♥

  SvarSlett
 10. Det er SÅ fint!

  Lykke til med husjakta :-)

  SvarSlett
 11. Gratulerer med finaleplass, har alt vært å stemt på deg, min favoritt.....
  Så utrolig gøy og spennende da, har dere funnet ut hvor dere vil lande på østlandet da?
  Og nei ikke fra stavanger, men så gøy at du trodde det, noen grunn for det? Bor faktisk i østfold....
  klem victoria

  SvarSlett
 12. Gratulerer med velfortjent finaleplass, og innvilgelse av lån også! Spennende med husjakt!
  Lykke til!
  Nå skal jeg inn å stemme på deg ;)
  klem Laila

  SvarSlett
 13. Nydelig soverom ♥ gratulerer såååå mye med finaleplassen – vel fortjent… Gratulerer også med lånet, og masse lykke til i husjakten – så spennende… Masse lykke til med både soverom og husjakt :) Ha en flott uke videre, klem fra Mette

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.