tirsdag 18. januar 2011

Kjøpestopp-empanadas...

 Siden jeg har innført kjøpestopp på alt av dill og dall- så smitter det over på mat også. Vi kaster jo faktisk ganske mye mat her til lands, og jeg er sikker på at de fleste av oss har bokser og poser med ting som har gått ut på dato for år og dag siden. Det hadde i alle fall vi da vi flyttet. Nå når vi skal leve på en inntekt- og i tillegg kjøpe hus- så er jeg blitt mye mer økonomisk når jeg går i matbutikken også. Disse empanadasene skulle inneholdt kyllingfilet og vårløk- men det koster mye mindre med kyllingkjøttdeig og purreløk...og jeg tror smaken ble omtrent likegod også. Her er oppskriften for de som har lyst til å prøve (jeg har laget dem to dager på rad nå!)
Deig: 2 dl lunka vann, 25 gr gjær, 2 ts salt, 1 ss olivenolje, ca 400 gr hvetemel. Bland det tørre- ha i vannet- elt godt- det er hemmeligheten bak en god deig;) Dekk til og hev i ca 30 min.Fyll: 100-200 gr frisk spinat,200-300 gr kyllingkjøttdeig, purreløk (jeg brukte ca en tredjedel av purreløken) 2 ss olivenolje, 2 små ts med karri, 2 fedd hvitløk, 50 gram rosiner- salt og pepper. 1 egg til pensling, sesamfrø og flaksalt til pynt.
 Varm oljen i stekepanna sammen med karripulveret, tilsett hakket hvitløk og kjøttdeig- når kjøttdeigen er ferdigstekt tilsettes purreløk,rosiner og spinat. Stek i ca fem minutter- til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper. Elt deigen på meldrysset bord- del den i åtte emner. Hvert emne kjevles rundt ut- til det har en diameter på ca 15 cm. Legg fyll på den ene halvdelen og fold den andre halvdelen over. Trykk kantene godt sammen- så ikke fyllet renner ut. Sett ovnen på 200 grader. La empanadaene etterheve mens ovnen blir varm. Pensle de med egg og strø på sesamfrø og salt før de settes inn i ovnen. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter, til de er gyldne i fargen. Enjoy!

16 kommentarer:

 1. Dette så deilig ut ! Grattis med finaleplass hos NIB :-)

  stemmer på deg :-)
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 2. Mmmm så deilig ut, skal prøves.... Her skal det også spares så greit med litt gode tips da...
  Og gratulerer med finaleplass vennen, har alt vært inne og stemt på deg ;)
  klem victoria

  SvarSlett
 3. Mmmm. Høres godt ut, ja! Håper alt er bra med deg!

  Klem fra Solrosa

  SvarSlett
 4. Dette så godt ut :O)
  Steker du kylling kjøttdeigen først i pannen?
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 5. Gratulere med plassen i NIBs barnerom-konkurranse. Barnerommet ditt ga meg barndomsminner med det samme jeg så bildet, så jeg stemte på deg. Lykke til :)

  SvarSlett
 6. Så lurt med kjøpestopp! Tror vi trenger slike perioder sånn av og til for å øke bevistheten...

  Så uttrolig godt ut... Tror du det kunne funket som glutenfritt også?

  Håper dere koser dere på den nye plassen selv med mindre inntekt enn dere har vært vant til!

  Klem,I

  SvarSlett
 7. Dette så utrolig fristende ut! Her er det ingen som spiser spinat, men jeg finner sikkert en erstatning - noe annet grønt. Håper jeg får prøvd ut oppskriften din snart, takk skal du ha :)

  Klem

  SvarSlett
 8. De ser godt ut! Ja, da er en god del penger å spare i matveiGratulerer med finaleplass i NIB!

  SvarSlett
 9. Så herlig ut, disse skal prøves neste uke. Jeg har nemlig blitt flink husmor og ar beg med ukemeny, og handling to ganger i uken. Iallefall skal jeg prøve på det ;) SÅ imorgen er det fisk ;)

  Grattis med velfortjent finaleplass! Jeg heier på deg!!!!!!

  SvarSlett
 10. Mmmmm.så godt ut!!
  Gratulerer som finalist!
  You got my vote! :)
  -synnøve-

  SvarSlett
 11. MMm dette så godt ut... ja jeg prøver å være litt flink til å ikke komme i en situasjon der jeg må kaste så mye mat.. syns det er trist å gjøre det..

  men det krever god planlegging..

  grattis med final plass inne hos NIB::
  klemmer 0)

  SvarSlett
 12. ååååååååååå mmmmmmmm!
  Disse skal prøves:)
  Takk for gode spare tips:)

  Veronika

  SvarSlett
 13. disse høres virkelig gode ut:))

  Smart med kjøpestopp, jeg har opprydding i huset og er sjokka over hvor mye dill jeg har fylt skuffer og skap med, skjerpings på kjøpefronten her også:))

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 14. De så kjempegode ut:) Så lurt å bytte ut ingridiensene med billigere ting og likevel få det like godt.
  Ha en super dag
  Yvonne

  SvarSlett
 15. Mmm, dette så godt ut! Tenker vi må prøve de i helgen:)
  Kjersti

  SvarSlett
 16. Høres og ser veldig, veldig godt ut!!
  Klem fra Igi

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.