mandag 20. juli 2009

Marimekko makeover på gjesterommet

Ting tar tid, det skal være sikkert og visst. Underveis kan det også skje at de ender opp på et helt annet sted enn der de først skulle. Dette Unikkostoffet fra Marimekko har jeg hatt liggende i over to år. Da jeg kjøpte det, så jeg klart for meg hvordan det skulle bli til fancy kjøkkengardiner, og kanskje en stilig duk.

Etter å ha gått til innkjøp av dette stoffet, lånte jeg symaskinen til søsteren min lenge og vel. Siden jeg ikke hadde sydd noe før, bestemte jeg meg for å sy prøvegardiner i et rimeligere stoff, bare for å være på den sikre siden. Kjedelig å ødelegge et såpass dyrt stoff;) Jeg fant et fint stoff på tilbud og sydde to par prøvegardiner -inkludert en kappe. Det ble også nok stoff til to duker og to puter til stua. Etter å ha sydd såpass mye var tanken på å sy mer ikke så veldig fristende. I tillegg ville min søster gjerne ha tilbake symaskinen sin;)


Slik gikk nå dagene, og prøvegardinene fikk henge i fred (og det gjør de fortsatt). For et år siden omtrent, fant jeg ut at tiden var moden for min egen symaskin. I samme slengen som jeg kjøpte den bestilte jeg stoff til de før omtalte gardinene til rommet til storebror, i tillegg oppdaget jeg et veldig fint lyseblått toilestoff. Det kan jo være noe på kjøkkenet tenkte jeg... Dermed ble dette også bestilt. Altså for over et år siden. Jeg hadde forandret smak underveis, nå ville jeg ha nostalgien inn på kjøkkenet. Så får tiden vise når kjøkkenet får nye gardiner...


Tiden gikk, og plutselig hadde jeg oppdaget en ny verden; interiørblogger. Nå skjønte jeg at alt var mulig, det var bare å sette kontakten i den litt skumle symaskinen og sette i gang. Etter å ha sett hjemmekontoret til My home ble jeg inspirert til å kombinere unikkostoffet med sort og hvitt. Gjesterommet pekte seg ut som ett naturlig offer.


Her var det bare å sette igang!! På dette rommet har vi hatt to brunbeisede Hemnes senger -som egentlig er en køyeseng. Disse malte jeg hvite. Litt av en jobb med et strøk grunning og tre strøk egghvit. Jeg synes den nye malingen dekker mindre, slik at det blir nødvendig med flere strøk. Men på den annen side, er det jo lettvint med vannbasert maling- luktsvak er den også.


Mitt forhold til konditorfarge har jeg skrevet om før. Ribbarammen var i eik -og ble grunnet og malt med en svak blåfarge. Bildet i rammen har jeg tatt selv og fått fremkalt på Fujidirekte. For en forstørring på 30 # 45 koster det 29 kr- pluss porto.

Over sengene har jeg funnet frem det jeg har av sorte rammer. I den ene rammen har jeg satt inn en bit med Unikkostoff. Et sort speil som egentlig hang på toalettet der vi bodde før henger i midten. Ved siden av henger en samling med fine kattebilder i sort-hvitt. Helt i Ralfefarfaras ånd! Sengeteppet jeg kjøpte på Sparkjøp kommer virkelig til sin rett nå. På bloggen til Moderne retro fant jeg fine tips for hvordan man kunne re opp sengen. Det kan du lese om her.

Nye nattbord fra ikea. Hadde tenkt å male de hvite, men det var før jeg fant ut at jeg skulle satse på sort og hvitt;) Liker disse bordene veldig godt, de har noe nostalgisk over seg.

Putene i senga er mitt siste syprosjekt. Gardinene ble jeg ferdige med for en stund siden. Jeg er litt stolt av meg selv siden jeg faktisk har sydd putetrekk. For å lukke dem har jeg sydd smale bånd som kan knytes sammen. Litt pirkarbeid, men artig å se det ferdige resultatet.

Den gamle etasjeovnen som står her inne trenger en liten oppfriskning, det samme gjør rundovnen som står i naborommet. Ellers så er desverre alle gamle ovner fjernet. Det er trist, for de er veldig dekorative selv om de ikke er i bruk. Har kjøpt inn grafittikrem og stålbørste;)


Tilslutt et bilde av et nytt bekjentskap; nemlig Constance spray. Denne rosen var et impulskjøp. Siden jeg ikke har peiling på roser spurte jeg snille Margrethe med denne nydelige bloggen om hjelp. Hun kunne fortelle at den var kåret til årets vakreste rose i "hagen for alle". Jeg håper den vil trives her hos meg, for den er virkelig nydelig. Nå er det bare denne rosen igjen på den, de andre har blomstret av. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen, det varmer virkelig!!

27 kommentarer:

 1. Her var det mye å feste øynene på .Jeg kan huske første gang Marimekko var det helt store .
  langt tilbake itiden og de hadde eget stort utsalg i Bergen.
  Nå må gamle damer gå å legge seg, men kortisonen holder meg våken.

  SvarSlett
 2. Det var veldig stilig med kombinasjonen hvitt og svart, og med det innslaget av gult;o) Hele rommet var veldig lekkert.
  Ha en fin mandag;o)
  Klem
  Linda

  SvarSlett
 3. Det ble et super fint gjesterom. Blir aldri lei av unikko mønsteret- utrolig fresht i gult. Er svak for sort og hvitt sammen og synes det var et godt valg av deg :)
  Ha en strålende dag

  :)IfraLahell

  SvarSlett
 4. DEtte var et lekker gjesterom - syntes det frisket utrolig opp med gult. Du hadde mange fine deltajer her syntes jeg - og i tillegg ser det ut som du har en fantastisk fin etasje ovn?

  Vel gjennomført kan man trygt si!

  SvarSlett
 5. Hei! Så fint du har det! Jeg har ikke Polkadot fra WW, men jeg samler serien Nature fra dem. Polkadot-koppene er veldig små og veldig dyre! Men jeg har veldig lyst på kakefatet fra Plkadot, det er helt nydelig, men også veldig smått!! Ha en fin dag! Klem ak

  SvarSlett
 6. hei og god morgen -
  wow - for et gjesterom! så fresht, delikat og kult på engang!!!!...du er så dyktig å sette sammen farger! ..unikkomønsteret er bare så herlig - til å bli glad av, rett og slett!
  ha en lovely dag -
  moaklem

  SvarSlett
 7. Så lekkert.
  Selv elsker jeg svart/hvitt kombinert med annet - enten nøytralt treverk eller friske farger. Og gult er kjempefint til svart. Har lyst på det selv, men her i huset er det en vanskelig farge (får ikke til å kombinere med resten). Hos deg ble det virkelig bra. Synes du har vært flink.

  SvarSlett
 8. Hei snupp!
  Så stilig, og samtidig koselig og personlig.
  God idè å ta bilder og forstørre selv...
  Det må være hyggelig å være gjest hos deg.
  Ha en fin dag!
  Klem,M

  SvarSlett
 9. Så utrolig fint det ble og det er jo deilig med farger! I det forrige huset vårt hadde jeg marimekko på kjøkkenet i rødt oransje og svart. Og det var kjempe fint syntes jeg. Og med hvitt og svart rom som du har valgt er kan man leke seg med farger. Og den etasjeovnen missuner jeg deg:D ha en fin mandag. Klem fra Linda

  SvarSlett
 10. Hei :)
  så koselig gjesterom, med personlig touch! Det finner du ikke overalt, og i alle fall ikke på hotellrom! hehe...så her tror jeg gjestene dine vil stortrives!
  Jeg er og veldig fornøyd med småvasene mine, de er så søte...små vaser er min lille "greie" tror jeg...finner alt en og kjøpe på loppemarkeder/bruktbutikker! Så jeg er vel en offisiell samler, hehe...

  Takk for tips til veggen min, jeg skal kikke på fargen bomull..jeg tror jeg går bort fra grønn nemlig. Samtidig så har jeg lyst på litt "farge"...så derfor er jeg litt på noe gråaktig? kanskje en veldig, veldig lys grå, nesten som en kald hvit farge? er virkelig usikker. Så er nok veldig lurt på en sånn prøveplate som du sier, er jo helt umulig å finne ut om det passer med den lille ruta som finnes på fargekart...men, er jeg tålmodig nok til å teste ut med flere forskjellige prøveplater? hmm...det er bare så vidt altså, hehe! Du får bare følge med på bloggen min for fortsettelsen...hehe! "To be continued" som det heter seg...
  Ønsker deg en fin mandag :-)
  klem

  SvarSlett
 11. Så flott det ble! Virkelig friskt og fint! Og for en fantastisk ovn!
  Skjønt gjesterom!

  Ha en fin mandag du også!

  klem, cecilie!

  SvarSlett
 12. Heia!
  Tusen takk for helsinga frå deg,koslegt da!!
  Men du store,så flink du er til å sette sammen farger da,kjempe friskt og fint!!
  Nydlegt rom du har laga til!!
  Å den ovnene var berre knall flott...sukk!
  Ja idag regnar det på Møre og:(( men det skulle ut på ettermiddag kvelden:))
  Ha ein fortsatt fin dag,håper sola kjem snart igjen!
  Sommerklem frå meg!

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 14. Herlig freshe farger. Og blomsterbildet du har tatt selv, var utrolig fint!!
  Sender forresten awarden tilbake til deg også.;)Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 15. for et nydelig og fargesterkt stoff...love it!!! du er så kreativ og flink med innredning...knallfint gjesterom!!!
  veldig mye fint å se på på bloggen din:)))

  og ja...jeg kommer garantert til å hamstre godis imorra!!! jeg er verdens største godtegris;)))

  klem tara

  SvarSlett
 16. wow!
  så lekkert.
  og digger de fine collagene dine!!

  SvarSlett
 17. Hei hei!
  Så fine bilder du viser... Hvordan klarer du å lage bilder m fex tre sammen?
  Det gjesterommet var bærre lekkert altså..så fine farger sammen. Du har all grunn til å være stolt ja:)Klem til deg;)

  SvarSlett
 18. Du, dette ble bare såååå lekkert! Herlig med det friske Unikko-stoffet til det hvite og sorte! Flink har du vært og resultatet er intet minde enn imponerende. Jeg liker stilen din og fargevalgene dine.

  Constance Spry har jeg også i hagen min (siden ifjor) og blomstringen er alldeles nydelig. Mine to roser er fortsatt små, men jeg gleder meg til de blir store og (forhåpentligvis) fulle av de nydelige rosene.

  SvarSlett
 19. Så fint du har gjort det da!

  SvarSlett
 20. så utrolig gjennomført og lekkert:) jerg må også få tid til å ta meg en liten makover på soverommet. Har enda ikke hengt noe over senga, fysj skam... men har planene klare da hihi vist det hjelper;) Så må jeg til innkjøp av sengekappe og flotte puter til å ha i senga. Jeg trenger også persienner for vist jeg skal ha blondegardiner så insisterer min kjære på persienner slik at han kan få det mørkt hihi men planene de er der altså og jeg ble mer inspirert til å sette i gang etter å ha sitt ditt gjennomførte og vakre soverom:) Klem monica

  SvarSlett
 21. Her var det jammen mange fine bilder av spreke og lekre detaljer. Så pen tutti-frutti-rammene dine ble! Blander du konditorfarge i hvitmalingen, altså? Så lurt! Det blir jo skikkelig pene pastellfarger.

  Nordisk Landliv

  SvarSlett
 22. Heisan, nydelig gjesterom!! Tenk å komme på besøk til deg :o) Veldig fint å blande det gule med sort og hvitt. Det ble virkelig bra! Kjempesmart med stoff i ramme også - mange ideer her!

  Nyt sommerdagene

  Cosi-klem

  SvarSlett
 23. Hei!! Ja, jeg var overrasket over hvor mye fint det var i Home-kolleksjonen, når den ble lansert var det ikke mye å rope hurra for, synes jeg! Det ligger noen bilder av kjøkkenet i sidefeltet på bloggen min under: Photos from my home, men de er av ganske dårlig kvalitet så jeg. Jeg får meg snart nytt kamera så da skal jeg ta noen fine bilder å vise! Klem AK

  SvarSlett
 24. Så utrolig lekkert soverom du har, det falt virkelig i smak hos denne frøkna også: ) Også tar du så flotte bilder.. Speilreflekskamera?? Hmm..

  Så flink du har vært med å sy gardiner og puter, stilig stoff: )

  Ha en fin kveld A-L, håper du nyter sommerdagene.. Klem fra meg

  SvarSlett
 25. Tusen takk for helsing hos meg :-) Alltid lika kjekt!

  For et nydelig innlegg!! Utrulig mange flotte bilder! Fryd for øyet :-)
  Flink du er å sy!!

  Nå får eg stå opp å komma meg på jobb!

  Ha en nyyyydelig dag!!
  Øs pøs her i dag -HB de lysne litt te helgå.....!

  SvarSlett
 26. Det ble jo utrolig fint!! SÅ flink du er! Forresten - hvordan lager du de bildecollagene med flere blider sammen?

  Sol

  SvarSlett
 27. WOW for et flott gjesterom! Heldige gjestene dine da!

  Du jeg lurer på om du kan gi meg en liten brifing på hvordan du rører ripssyltetøy?

  Klem fra en fersk ripsplukker

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.