Pai med sitronfyll er det lenge siden jeg har laget. Men det smaker jo helt nydelig! Denne oppskriften fant jeg i hobbyboken "Vårgleder". Paien forsvant som dugg for solen her i huset;)
Sitronmarengspai:
3 dl hvetemel
100 g margarin (bremykt)
1 egg
Bland deigen godt sammen, pakk deigen i plast og la den ligge i kaldt i 30 minutter. Trykk deigen ut i en paiform (ca 24 cm) og prikk med gaffel. Forstek ved 225 grader i ca 10 minutter.
3 dl vann
4 ss maisenna
2 ss margarin
3 eggeplommer
1 1/2 dl sukker
Saft av 1 1/2 sitron
Skall av 1 sitron
Bland vann,maisenna og margarin i en kjele. Kok opp under omrøring. Tilsett eggeplommer, sukker og sitronsaft. Kok sakte opp. Ta kjelen av platen og ha opp i sitronskallet. Avkjøl.
3 eggehviter
1 1/2 dl sukker
1 ts sitronsaft
Fyll den avkjølte sitronkremen i paiskallet. Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker i flere omganger og sitronsaften. Jeg hadde også i litt maisenna og litt edikk- for å få marengsen skikkelig fin. Ha marengsen over paien og stek ved 150 grader i ca 15-20 minutter. Marengsen skal være gyllen i fargen- og paien skal serveres kald.
Åååå, herlighet - du fristet meg nå!!
SvarSlettAldri smakt denne kaken,
men nå noterer jeg oppskriften :o)
Takk for tips!
Nydelige bilder,
as always :o)
Klem J.
Den så god ut. Må nok prøve meg på den.
SvarSlettKlem Tove
Herlige bilder - og her ble jeg sulten gitt!!:-)
SvarSlettHa en fortsatt fin dag snuppa,
klem Hege.
Tennene løper i vann. Dette må prøves senere. Legger den på husken. Nydlige bilder!!!
SvarSlettNam, nam..dette så godt ut!
SvarSlettKlem :o)
oi! den kaka så kjempegod ut, den må prøves:) Jeg har aldri laget sitronpai selv før, men smakte på en i italia en gang, og den smakte himmelsk. takk for tipset og oppskriften!
SvarSlettKlem fra Thea
Hmm... Endå eg nett er ferdig med middagen her, kjenner eg at plutselig vart litt sulten igjenn eg... ;-) Takker for oppskrift, den der hørtes berre fantastisk frisk og god ut! Må prøves en gang trur eg....
SvarSlettHa ei fin kveld.
Klems
mmmm...så vakre bilder av gode saker!
SvarSlettSå flink du er...sitronpai er herlig ♥
Har ikke prøvd denne oppskriften, takk for at du deler den! Klem fra meg
Ååååå det der så knall godt ut. Fikk lyst på litt av den selv om jeg er stapp mett!
SvarSlettOrdentlig innbydende bilder også!
Takker og bukker for herlig oppskrift - skal prøves ut det er helt sikkert!
Ha en herlig kveld,
klem,I
Mmmm, dette så både friskt og lekkert ut !
SvarSlettØnsker deg en fiiin kveld !
Klem, Nostalgia
Ser kjempe godt ut!
SvarSlettStoresøster har bursdag, Paien skal få sin debut i Igihuset den dagen!
Klem Igi
Det så godt ut :) Skjønner godt den forsvant som dugg for solen!
SvarSlettDeilig med litt hjemmelaget!
Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe
Nam, nam dette så virkelig fristende og ikke minst godt ut!!!
SvarSlettI dag kom det pakke i posten til meg, og jeg vil bare si tusen takk :-D
Er kjempe fornøyd med gaven.
Den strikkede håndduken var superfin, veldig koselig å få noe hjemmelaget!
Ha en fortsatt fin kveld
Å dette så godt ut!
SvarSlettmmmm...og bildene vakre - as always ♥
takk for oppskriften!
moaklem
Herlighet.. det så godt ut, søtt og friskt! Litt mer fra nyheimen nå i kveld, men de store bloggeflatene kan ikke fremvises ennå, med mindre jeg følger opp min nye uflinke stil... ;o)
SvarSlettYum! Denne oppskrifta lagrar eg for seinare bruk! :)
SvarSlettHa ein god torsdag!
Juhu, nå fikk jeg vann i munnen. Kaken din så skikkelig god ut. Nam...
SvarSlettDette ser godt ut :)
SvarSlettHei hei :)
SvarSlettSå hyggelig at du har vært inne på bloggen min, og at du vil være med på give-away'en min!! :)
Håper du får en strålende god helg!!
LiljeHvit :)
Så godt dette ser ut. Lekre bilder også da.
SvarSlettKlem
ÅÅ den ser bare fantastisk god ut!!! Virkelig, den har jeg lyst til å prøve meg på.. og det er ikke ofte jeg sier som absolutt er en kløne på kjøkkenet:))
SvarSlettVakre bilder du har tatt, som å se en bakebok:))
God helg til deg:))
Hei vennen! Eg har noko til deg på bloggen min viss du vil ha... :-)
SvarSlettHa ei strålande helg.
Klems
Ang. pelargonier, så er jeg ikke noen kjenner der altså, og absolutt nybegynner uten peiling. Det er første gang jeg overvintrer dem, og hadde tenkt å bytte jord når jeg setter de ut etter at nattefrosten er over. Og det er jo ikke før i mai.
SvarSlettSå mine "råd" i så måte er ikke mye til råd. Jeg prøver meg fram og ser hva som fungerer :)
Hilsen Margrethe
Den såg GOD ut!!
SvarSlettGod helg :-)
hei vennen.
SvarSlettmen å herlige bilder du viser oss,åå så fristende denne kaken så ut,
ekstra god på dine vakre bilder.jeg blir betatt.
ser å ser..
ønsker deg en flott helg,tenk alt lørdag.
klem fra sylvia
..flott at syrinen er hardfør! Jeg har sett litt på priser og typer... mange å velge i! Så her blir det valgets kval. Det blir nok en lilla... Prisene varierer også veldig!
SvarSlettKlem og god helg.
Åååå så herlige bilder fra deg, min venn! Vakre fager, flott servise og den paien såg bare himmelsk ut!! Tusen takk for oppskrift - den MÅ bare prøves!
SvarSlettDu har et utrolig koselig hjem!
Ønsker deg en flott helg.
Klem fra Solveig
Så veldig godt ut.Skal prøve den oppskriften.
SvarSlettHa en riktig fin helg.
Klem
Hei igjen. Jeg deler de ikke på noen spesiell måte, de vokser litt utover så deler de der jeg synes det ser naturlig ut på en måte. Du kan ta mange avleggere av hver plante i løpet av sommeren:))
SvarSlettNydelige bilder fra kjøkkenet, og herlighet for en fristende kake:))
SvarSlettTror jammen jeg skal prøve den en gang..Tusen takk for oppskrift!!
Ha en fortsatt fin helg!
Klem Anita
jeg måtte bare prøve oppskriften din, og kaka smakte himmelsk! Takk for tipset, håper du synes det er greit at jeg brukte oppskriften i mitt blogginnlegg nettopp også. Jeg skrev jeg fant den hos deg:) Ønsker deg en flott vårdag, og igjen takk for tipset!
SvarSlettKlem fra Thea
Ang roser er det lurt å vente med beskjæringen til du ser de begynner å skyte små skudd. Du skal kutte de ved skuddene, for å få fin vekst.
SvarSlettOg før den tid er det heller ikke så lett å se om de lever, men dersom greinene er grønne og ikke svarte eller brune og tørre, så har det nok gått bra med dem.
Noe kan ha fryst ned litt oppe på veden, men være fine nederst. Og de fleste sorter skal kuttes godt tilbake på våren uansett, så litt tilbakefrysing gjør ikke så mye.
Ha en fin start på uken :) Hilsen Margrethe
Oioi, dette så godt ut! Nammmm:o) Må notere meg oppskriften... Selv har jeg bare bakt knekkebrød i det siste. Litt tørrere kan man si ;o) Alltid hyggelig med kommentar fra deg på min blogg! Den boka du spurt om heter Dvergeland og det står at den er fortalt av Heinemann og Baumgarten. Det er visst flere i serien, men jeg har bare denne ene etter mamma. Søt bok om en musefamilie :) I dag har vi nytt vårsola her i trønderland. Deilig!! Håper dere har hatt ei like god helg som oss :)
SvarSlettKlem, Ingerid
Denne må prøves. Fikk skikkelig vann i munn nå, så jeg kopierer den jeg.
SvarSlettSå fin blogg du har. Ikke vært innom her før. Derfor er det så fint med link hos andre. Her må det følges.
Klem fra Mona C♥
Denne paien fikk jeg servert på nattevakt en gang av en god kollega, husker den nattevakten kan du si :)
SvarSlettNydelige bilder du tar!
Tenna løper i vann!!
SvarSlettDet ser alldeles lekkert ut!!
Ha en nydelig våruke! Klem!
Har bakt denne i dag nam nam denne må dere prøve
SvarSlettKan denne lages dagen før den skal serveres?
SvarSlettFlott oppskrift, har prøvd den to ganger nå, men byttet paideigen ut med kjøpt kransekakemasse, som jeg halvstekte først. Men skal prøve paideig neste gang. Kaken gjør stor lykke her!
SvarSlett