Deig: 2 dl lunka vann, 25 gr gjær, 2 ts salt, 1 ss olivenolje, ca 400 gr hvetemel. Bland det tørre- ha i vannet- elt godt- det er hemmeligheten bak en god deig;) Dekk til og hev i ca 30 min.Fyll: 100-200 gr frisk spinat,200-300 gr kyllingkjøttdeig, purreløk (jeg brukte ca en tredjedel av purreløken) 2 ss olivenolje, 2 små ts med karri, 2 fedd hvitløk, 50 gram rosiner- salt og pepper. 1 egg til pensling, sesamfrø og flaksalt til pynt.
Varm oljen i stekepanna sammen med karripulveret, tilsett hakket hvitløk og kjøttdeig- når kjøttdeigen er ferdigstekt tilsettes purreløk,rosiner og spinat. Stek i ca fem minutter- til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper. Elt deigen på meldrysset bord- del den i åtte emner. Hvert emne kjevles rundt ut- til det har en diameter på ca 15 cm. Legg fyll på den ene halvdelen og fold den andre halvdelen over. Trykk kantene godt sammen- så ikke fyllet renner ut. Sett ovnen på 200 grader. La empanadaene etterheve mens ovnen blir varm. Pensle de med egg og strø på sesamfrø og salt før de settes inn i ovnen. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter, til de er gyldne i fargen. Enjoy!
Dette så deilig ut ! Grattis med finaleplass hos NIB :-)
SvarSlettstemmer på deg :-)
Klem, Nostalgia
Mmmm så deilig ut, skal prøves.... Her skal det også spares så greit med litt gode tips da...
SvarSlettOg gratulerer med finaleplass vennen, har alt vært inne og stemt på deg ;)
klem victoria
Mmmm. Høres godt ut, ja! Håper alt er bra med deg!
SvarSlettKlem fra Solrosa
Dette så godt ut :O)
SvarSlettSteker du kylling kjøttdeigen først i pannen?
Klem Fredrikke
Gratulere med plassen i NIBs barnerom-konkurranse. Barnerommet ditt ga meg barndomsminner med det samme jeg så bildet, så jeg stemte på deg. Lykke til :)
SvarSlettSå lurt med kjøpestopp! Tror vi trenger slike perioder sånn av og til for å øke bevistheten...
SvarSlettSå uttrolig godt ut... Tror du det kunne funket som glutenfritt også?
Håper dere koser dere på den nye plassen selv med mindre inntekt enn dere har vært vant til!
Klem,I
Dette så utrolig fristende ut! Her er det ingen som spiser spinat, men jeg finner sikkert en erstatning - noe annet grønt. Håper jeg får prøvd ut oppskriften din snart, takk skal du ha :)
SvarSlettKlem
De ser godt ut! Ja, da er en god del penger å spare i matveiGratulerer med finaleplass i NIB!
SvarSlettSå herlig ut, disse skal prøves neste uke. Jeg har nemlig blitt flink husmor og ar beg med ukemeny, og handling to ganger i uken. Iallefall skal jeg prøve på det ;) SÅ imorgen er det fisk ;)
SvarSlettGrattis med velfortjent finaleplass! Jeg heier på deg!!!!!!
Mmmmm.så godt ut!!
SvarSlettGratulerer som finalist!
You got my vote! :)
-synnøve-
MMm dette så godt ut... ja jeg prøver å være litt flink til å ikke komme i en situasjon der jeg må kaste så mye mat.. syns det er trist å gjøre det..
SvarSlettmen det krever god planlegging..
grattis med final plass inne hos NIB::
klemmer 0)
ååååååååååå mmmmmmmm!
SvarSlettDisse skal prøves:)
Takk for gode spare tips:)
Veronika
disse høres virkelig gode ut:))
SvarSlettSmart med kjøpestopp, jeg har opprydding i huset og er sjokka over hvor mye dill jeg har fylt skuffer og skap med, skjerpings på kjøpefronten her også:))
Ha en fin dag:)
De så kjempegode ut:) Så lurt å bytte ut ingridiensene med billigere ting og likevel få det like godt.
SvarSlettHa en super dag
Yvonne
Mmm, dette så godt ut! Tenker vi må prøve de i helgen:)
SvarSlettKjersti
Høres og ser veldig, veldig godt ut!!
SvarSlettKlem fra Igi