tirsdag 14. januar 2014

Boring blogs....

 Det blåser en svak vind i interiørbloggeland. Vinden visker at alle blogger er så like, så kjedelige, den visker at mangfoldet er borte og at bloggeland er et kaldt og øde sted..uten frodighet og spennende blomster...
 Jeg har blogget i snart fem år. Og jeg har fulgt spent med på denne lille debatten. Jeg vet ikke hvor spennende dette er for folk som ikke blogger, men det er det for meg. Da jeg først oppdaget at det fantes noe som het interiørblogger, var det helt fantastisk. Det var så inspirerende. Her var det noen som la ut bilder av hvordan de hadde det hjemme, til og med så fikk man se bilder fra soverommene deres, selv om man sjelden så bilder av dem selv, det var en viss angst tilstede for at noen skulle oppdage at man hadde en interiørblogg. Jeg fant ut at det fantes en skrekkelig morsom dame i Bergen som fortalte historier om agurkmannen og andre videreverdigheter- samtidig som hun holdt oss oppdatert på al som handlet om Green Gate. Et helt ukjent merke for meg- da. I bloggeland lengtet man etter loppis-sesongen..og man gikk aldri forbi en bruktbutikk..man gikk alltid inn døra. Alle heklet bestemorruter for harde livet, og lykken var en kanin fra maileg..Kanskje hadde man også en kul poster på veggen der det stod "keep calm and carry on"-  og ja, den hang som regel i glass og ramme- dette var lenge før noen hadde hørt om Washi teip.
Mye har forandret seg siden dengang da..og det  kjennes faktisk litt vemodig ut. Noen har skrevet at bloggene er blitt som glansede magasiner- med reklame i fleng.. og magasinene har begynt med gjør det selv tips. Mange har flyttet fra bloggeland og inn på instagram..og noen har fortsatt bloggen..men det er på insta det skjer. Hver enkelt får finne ut hvorfor man blogger, når tilbakemeldingene på det som legges ut blir stadig færre..ser det ut til at det blir lengre mellom innleggene også. For meg har bloggen vært et sted for å puste ut..få påfyll..og dokumentere det lille- eller store som skjer her hjemme. Jeg tror 2014 kan bli et spennende år i bloggeland- keep calm- and blog on?

37 kommentarer:

 1. Der er jeg enig med deg. Kjekt med blogging,og å følge med i andres blogger. Er på Instagram selv også. Det kan de hagle inn langt over 100 likes,men litt roligere her i bloggland. Det er mere tungvint å kommentere,men jeg kommer fortsatt til å blogge ja. Ruthsdatter har blitt meg liksom.
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok absolutt mye enklere på instagram. .men også mer overfladisk. .så skjønner godt at du holder på bloggen, den blir jo som en slags dagbok.

   Slett
 2. Din blogg er ikkje kjedeleg i allefall!
  Eg har ingen interiørblogg, men Reflekterar i tide og utide om mangt og mykje.
  Men er alltid innom din blogg fordi den er levande.
  Godt bloggår 2014 :-)

  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Man kan vel bli litt lei av seg selv innimellom. .og jeg setter stor pris på refleksjonene dine..interiør blir fort overfladisk; )

   Slett
 3. Ja det var tider det:)but we are blogging on:)fin kveld til deg.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var tider, og jeg hadde nok mer tid til blogging før også. .men så lenge vi finner glede i det så får vi blogge videre;)

   Slett
 4. Hehe ja, men det var da litt likt før også med green gate og Maileg. Men personlig syns jeg det var morsommere da, for da følte jeg at jeg var en av de få som hadde en stram skandinavisk stil, med en touch av farge. Likevel er det ingen som har enerett på det ene eller andre og folk må få kjøpe det de vil, men økt kjøpepress og mye likt synes jeg det er. Veldig spennende debatt, og jeg har tro på 2014 jeg…og det som er sikkert med dette er at du er iallefall særegen og ikke mainstream. Jeg elsker det! Og du, den Gubilampa di…står høyt på ønskelista her…hehe så kanskje en dag jeg hermer…ironisk nok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var nok litt likt før..men allikevel på en annen måte..og interiørblogger har nok bidratt til økt kjøpepress...vi mennesker liker å herme...så det er nok det som har skjedd i ditt tilfelle..ikke så mange som tør å herme etter meg;) Vurderer å ta et år med shoppestopp og se om det faktisk er mulig å ha en interiørblogg da...

   Slett
 5. Fint innlegg.

  Følger debatten i sidesynet, den er egentlig ikke så relevant for meg som begynte med blogg for at de som hadde et forhold til huset mitt gjennom mange generasjoner skulle kunne følge med uansett hvor i landet de bor. Det er fremdeles viktig for meg, samtidig som det ikke skal underslås at det er veldig hyggelig med alle de andre som stikker innom også. Det er hyggelig med kommentarer (spesielt når man kanskje sliter litt med prosjektene sine og trenger oppmuntring) men jeg har ikke satt meg besøksmål for å si det sånn. Kanskje er det også derfor jeg trives så godt med min "uavhengige" blogg.

  Jeg velger ganske enkelt bort de bloggene som ikke gir meg noe (hva som inspirerer varierer jo for øvrig fra person til person), og holder meg til de som gir meg inspirasjon i form av bilder og prosjekter, eller med morsomme, tankevekkende eller interessante tekster.

  Din blogg gir meg fremdeles inspirasjon med sitt særpreg (det ordet ja), så at "ceep calm and blog on" er mottoet for 2014 er flott. Jeg kommer i alle fall til å fortsette med min "hus(ke)bok" på bloggen, noen ganger med hyppige innlegg, andre gang sjeldnere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror din måte å blogge på er den sunne. .ikke gjøre det til et jag..men noe lystbetont. .og dokumentasjon av huset og historien. .elsker gamle hus..så din blogg er midt i blinken.

   Slett
 6. Hei!
  Veldig spennende debatt for tiden og man savner faktisk det gamle blogglandia litt. Men jeg har også tro på 2014, og at når temaet først er tatt opp og folk får tenkt seg litt om hvorfor vi gjør dette- så skjer det spennende endringer.
  Du har en super flott blogg og jeg får masse inspirasjon!
  Så må man bare vise denne inspirasjonen videre på sin egen måte.
  Klem Silje

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en spennende debatt absolutt. .og veldig mange aspekter som man kan vinkle debatten ut fra..inspirasjon er viktig..og det bør absolutt ikke bare være inspirasjon til å kjøpe mer og mer...men til å bruke det man har på nye måter..hvis noe ikke er genuint men påtatt..så tror jeg det blir vanskelig å opprettholde over tid..så kanskje er det det som skjer nå?

   Slett
 7. Kjempefint innlegg, og du har vakre bilder å vise fram. Din blogg har særpreg, og det er flott! :)
  Jeg tror at denne debatten kan føre til at vi bloggere går mer inn i oss selv, og blir mer tro mot oss selv og det vi liker. Vår egen stil. Den kan ligne på en annens, men da er det i hvert fall ektefølt.
  Jeg håper blogghyppigheten tar seg opp inne i bloggeland. Jeg synes fremdeles at det er mer spennende å besøke blogger enn å se på instagram. Artig det også, bevares, men det er jo i stor grad bilder, og lite tekst. Jeg liker komboen :)
  Åsså synes jeg vi skal bli flinkere til å etterlate spor inne hos hverandre. Det er ikke til å komme ifra at det blir enda artigere å blogge da. Man får en kommunikasjon som blir mer personlig enn det man får til på Insta. Synes jeg da ;)
  Digger den grønne sofaen din, forresten! :)
  Ha en fin dag!

  Klem, Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også det er bedre å lese blogger, men må si at jeg har lest lite blogger det siste året..men mer sveipet over. Men jeg synes faktisk det er mye lettere å holde kontakt med folk på insta, selv om det ikke blir den dypeste kommunikasjonen..men det handler vel om at folk er mye mer der inne, man bør absolutt bli bedre til å kommentere på blogger, men jeg vil at det skal være fordi man har lyst, og ingen forventning..ser jeg noe jeg liker..og som gleder meg..så ønsker jeg å bli bedre på å si det...og det burde man jo gjøre i rl også;)

   Slett
 8. Absolutt, keep calm and blogg on - blogg med de grunnene du hadde da du startet, uten tanke på lesere eller svar ;) Bloggen din (og hjemmet) er nydelig og inspirerende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre fra dere anonyme lesere;) Og jeg tror du har helt rett- man må gjøre ting for sin egen del- så får jeg se hvordan 2014 blir som bloggeår.

   Slett
 9. Det er sunt at denne debatten kom synes jeg!
  Og jeg synes det er utrolig fascinerende at "alle" bloggerne oppdaget dette med at kommentarer uteblir, blogger blir likere og bloggelysten har roet seg, samtidig. Det har så helt klart skjedd et eller annet, men jeg tipper at dette blir året der mange vil prøve å finne tilbake til det som gjorde at de begynte å blogge :) En må kanskje i noen tilfeller helt dit igjen..

  Din blogg var en av de første jeg oppdaget og begynte å følge med på og den er en av få blogger jeg fortsatt besøker fast. Elsker stemningen i bildene og fargene du bruker.
  Husker jeg synes du var en "mystisk" blogger (ikke negativt ment altså), "Hvem er dette her mon tro?".. Hihi, men så, nå når instagram er tema, der er du jo med bilde å allting! Kjekt å se ansiktet bak bloggen også :)

  Keep calm and blog on!
  PS: Kanskje det blir årets plakat som alle har? ;)

  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja- debatt er sunt- og jeg føler at det har vært for lite av det i interiørbloggene- både i forhold til sponsing, kjøpepress- miljø- og mange andre ting. Jeg ser at dette fenomet skjer overalt- husker for en tid tilbake at endel hvite/vintage blogger brøt ut av Nib fordi de ikke lenger følte seg hjemme der dannet sin egen side- som siden forsvant og nå er blitt bloggen til hun ene som startet den..så var jeg inne på fabriken- svenske interiørblogger..og der hadde hun som drev den også tatt pause..så noe er det som skjer- det blir spennende å se hva.
   Stemmer nok at jeg var/er en litt mystisk blogg- da jeg startet å blogge hadde jeg ikke lyst at noen skulle vite om den- og jeg følte meg nok litt friere da også- det var min lille hemmelige verden liksom;) Nå er det mange som vet om den- men nå prøver jeg å øve meg på å ingorere at jeg vet det- så får vi se hva 2014 vil bringe;)

   Slett
 10. Fint skrevet og fikk et lite tilbakeblikk tilbake til da jeg selv begynte å blogge..
  Jeg har latt bloggen ligge en god stund, og er nå i: skal jeg fortsette/begynne igjen modus?
  Er på instagram, og ser at det enkle og tilgjenglige gjør det lettere å legge ut bilder der, og finner mye fin inspirasjon.
  Allikevel er jeg overlykkelig over å følge bloggere som forsatt er aktive.

  Du har en veldig fin og inspirerende blogg, følger deg på instagram og.

  God onsdag til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er absolutt praktisk med instagram..og jeg har funnet masse fin strikkeinspirasjon- er veldig bra til sånt- og også enkelt å holde kontakt med folk- men samtidig så blir det fort litt overfladisk og enkelt- jeg finner mer ro inne på en blogg. Jeg har funnet igjen mange bloggere som har lagt opp inne på insta- og det synes jeg er veldig kjekt- så får hver enkelt vurdere om de har lyst til å blogge eller ei- det blir spennende å se hva du gjør;)

   Slett
 11. Så fint sagt :D Elsker bloggen din så eg er veldig glad du vert her eit bel til :D

  klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Bratte Bakka;) Føler vi er på linje i endel tema;) Jeg skal absolutt bruke dette året til å kjenne på om lysten til å fortsette er genuin- hvis jeg finner ut at den ikke er det- så blir det nok takk og farvel for min del;)

   Slett
 12. Liker bloggen din veldig godt! Du har din egen særegne stil og det syns jeg er flott! Men jeg savner svar fra deg når jeg kommenterer hos deg (og andre bloggere). Det hadde vært kjekt med en kommentar inne hos meg i ny og ne! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Kommentering har dalt hos meg- og jeg er blitt veldig dårlig på å kommentere selv. Noen ganger så er rett og slett ikke tiden der- med små barn, jobb, og hus- og mann;) Så vil jeg ikke føle at kommentering skal være noe press heller- og jeg forventer aldri kommentar tilbake når jeg skriver noe hos andre- det er jeg veldig bevisst på- selv om det jo er hyggelig å få en kommentar tilbake. Jeg tenker at hvis jeg ser noe som jeg synes er inspirerende, vakkert, godt skrevet- noe som taler til meg- da er det jo fint om jeg gir en respons på det- og det gjelder jo i hverdagen også- at man kan bli flinkere til å gi gode tilbakemeldinger når man opplever noe positivt. Mangelen på kommentarer tror jeg også handler om at det er blitt større avstand mellom bloggeren og leseren av bloggen. Før så hadde kanskje hovedvedvekten av leserene blogg selv- når en blogg "vokser" blir dere stadig flere som leser som ikke har blogg- og de kommenterer ikke- og det samme gjelder ofte for dem som leser en blogg og som kjenner vedkommende (f.eks en nabo) men som på et tidspunkt sier noe som røper at de vet om bloggen og leser dem. Vi fikk f.eks et julekort fra noen som skrev at huset vårt så veldig fint ut- og da skjønte jeg at vedkommende måte vite om bloggen min;) Også tror jeg at når blogger begynner å ligne mer og mer på interiørblader- at man også leser dem slik- man tenker ikke så mye på at det sitter en person og lager "sakene" man leser- og som sikkert hadde blitt litt glad for en kommentar. Ser ofte at veldig store blogger har færre kommentarer enn blogger som er mye mindre. Ellers så prøver jeg å svare på kommentarer jeg får her inne, får så fantes jo ikke den muligheten. Nå når den er her- så ser jeg at det er mange som bruker den, og det fins kanskje en eller annen instilling man kan bruke slik at man kan se at man har fått svar? Jeg er ikke så teknisk av meg-men jeg tror det er mulig. Og tilslutt- på endel blogger på man skrive inne noen tegn for å bevise at man ikke er en robot- etter at man har skrevet kommentaren- og da blir det straks litt mer omstendelig å skulle kommentere tilbake- du har det slik på din blogg f.eks.
   Det ble mye om kommentarer- men summa summarum så får vi alle begynne med oss selv og bli flinkere til å legge igjen et lite spor på de bloggene vi besøker.

   Slett
 13. Du har en flott og inspirerende blogg, ulik mange andre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du synes det- tusen takk. Og kjekt å høre fra dere anonyme;)

   Slett
 14. Så fint skrevet! Føler at blogglandet begynner å våkne til liv igjen! :D Bloggen din er en klar favoritt med de flotte bildene!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Får håpe at det blir en ny vår i bloggeland- og kanskje med et litt annet fokus enn tidligere;)
   Veldig hyggelig at du liker bloggen min;)

   Slett
 15. Du har en fin blogg,god smak..hva nå det må bety;)Insta,hm da tenker jeg se på meg da,se,se,se,gi meg like,like,like..masete som bare en treåring kan være :)Snart er det en saga blott,akkurat som ungdommen rømmer Face,bare at gamlisene bruker litt lengre tid.Nei,det er klart folk vil ha masse positive tilbakemeldinger.Folk har blitt skarpere i tilbakemeldingene,krassere svar,hvis noen stiller ???Leser litt mellom linjene at det er ikke alltid ting er slik du ser det,det er mye trist og ønsker om å bli sett og bejublet..Jeg bare observerer jeg,men gledes over din blogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Smaken er som baken sier de;) Det er vel litt rart hvis alle skulle like det samme. Jeg ser mange ting som jeg liker hos andre- men som jeg ikke kunne hatt her hjemme. Det viktigste er jo at de som bor i et hjem setter sitt særpreg på det- om andre liker det eller ikke- er i grunn likegyldig. Men jeg tror man merker om folk har omtanke for hjemmet sitt- eller er likegyldige til hva de omgir seg med;) Insta kan sikkert være litt masete- merker at jeg må ta noen pauser derfra innimellom. De fleste liker vel å bli sett og få oppmerksomhet- og endel går ganske langt for å få det- og man kan helt sikkert bli avhengig av positive tilbakemeldinger...men man blir på en måte mere sårbare også- hvis alt skal være fasaderelatert. Min blogg ble startet i mitt livs mørkeste natt igrunn- som en ventil nærmest. Og jeg vet om mange bloggere som har opplevd tøffe ting, og der bloggen har vært et fristed. Vet ikke om det er ønsket om å bli sett og bejublet som har vært hovedmotivasjonen da bestandig- kanskje har det blitt slik for noen underveis. Det er igrunnen veldig trist hvis man bruker en blogg for å opprettholde en perfekt fasade med verdens vakreste barn- og den beste mannen på jord- samt det reneste,peneste og mest trendige hjemmet. Har jo vært endel debatt rundt det- og også rundt mammablogger...Vi lever i et samfunn som har blitt mer og mer overfladisk- og interiørbloggene passer forsåvidt godt inn i dette bildet. Jeg tror kanskje at det vil bli mer fokus på det enkle, det sanne, det ekte- det som går litt i dybden...det blir spennende å se;)

   Slett
 16. Din blogg var en av de første jeg fant da jeg begynte o blogge...nå er det IG som blir min portal til inspirasjon! Faktiskt en av grunnene til at jeg sluttet o blogge, jeg strakk ikke til (følte jeg selv). Når jeg "annonsdrte" mitt slutt fikk jeg mange heiarop o neeeei, men jeg hade selv drept gleden i bloggen gjennom o prøve o få bloggen min til o bli "som alle andre" store og populære blogger. Så slutt ble det....
  Håper inderlig at alle bloggere derute ikke føler det jeg gjorde til sluttt.
  Jeg stolte ikke på magefølelsen dessverre... 😟
  Koser meg masse på IG m alle flotte bilder, Klem Anna

  SvarSlett
  Svar
  1. Blogging skal helst være lystbetont, så jeg skjønner godt at du mistet gleden over den når alt ikke lenger var slik det var i begynnelsen. Jeg har også kjent på den følelsen av å ikke strekke til...eller at jeg ikkke har noe nytt å melde.. men jeg vil ikke at bloggen skal handle om prestasjoner..det er så mye annet i livet som handler om nettopp det..så får det heller bli slik at det tilslutt bare er jeg som er inne og leser mine gamle innlegg..men det er en glede for meg..for de minner meg om det som har vært og livet mitt slik det var før..og kanskje finner jeg ut at jeg er ferdig med å blogge og stenger bloggen..det kan også skje. Jeg skal bruke magefølelsen og kjenne etter hva som er riktig for meg i 2014!! Vi får holde kontakten på insta;)

   Slett
 17. Vi er helt på linje, kjære bloggkollega. Takk for kommentaren inne på mitt lignende debatt innlegg. Klem fra Åpent hus

  SvarSlett
  Svar
  1. Syntes innlegget ditt var veldig godt skrevet. Så tenker jeg at enhver får blogge om det en vil..om det måtte være om akkurat det samme som hundre andre gjør..men litt refleksjon tror jeg alle har godt av..og ofte skjer påvirkning nesten litt ubevisst...men plutselig en dag har alle de som begynte med den hvite litt slitte stilen- begynt å bevege seg mot det mer industrielle og stramme...så at man blir påvirket på et eller annet vis er helt sikkert;) Så kommer dette med kjøpepress og stadig utbytting av nips og naps..

   Slett
 18. Kjære Ralfefarfar! Takk for alle dine fine refleksjoner. Jeg har vært en ivrig leser av mange interiørblogger de siste årene (men blogger ikke selv om interiør), og jeg ser den dreiningen du viser til, mer "proffhet" og overflate. Jeg tror at det vi mennesker lengter aller mest etter, nå som før, er relasjoner - ekte relasjoner til andre mennesker. En blogg kan faktisk være en slik type relasjon dersom den skrives ut fra et sant og reflektert sted, og da mener jeg ikke at man trenger å vise frem skittentøyet sitt for å være genuin! Jeg som bloggleser blir alltid inspirert av det vakre og det jeg ser at noen har gjort seg flid med å skape. For meg handler det om at det er lov å vise frem og forsterke de lyse lette sidene av livet, uten at det skal bety at livet er en rosa seilas. Jeg opplever at mange interiørbloggere har brukt bloggen sin nettopp slik du har gjort, som et sted de kunne fokusere på noe lett og fint når livet er/var tøft. For meg viser det noe av det fineste ved det å være menneske, vi mennesker har fri vilje. Vi kan ta valg. Vi kan fokusere på det som gir oss glede og energi. Jeg håper at blogglandia kan finne tilbake til noe av dette, ta det med inn i 2014 og utvikle det videre. Dere som blogger om interiør har truffet en nerve hos mange mennesker og dere kan tilføre så mye bra, dersom det gjøres med integritet og kjærlighet til leseren. Så still deg disse spørsmålene: Hvorfor blogger jeg? Hva vil jeg gi til leseren min? Hva skal leseren min sitte igjen med av tanker og følelser etter at de har lest bloggen min? Kjenn etter og vær ærlig! Jeg gleder meg til tidenes beste interiørblogg år 2014 :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ida Sofie. Det med relasjoner stemmer nok veldig tror jeg- og det kan sikkert en blogg være- akkurat som en bok igrunn..men her er forfatteren som regel mye mer tilgjengelig..Og da er det klart at om man tror man har en ekte og genuin venn- og plutselig oppdager at denne vennen i grunn bare vil tjene penger på deg- da gjør det noe med relasjonen tenker jeg..proffheten og overfladiskheten gjør at det blir en ubalanse i relasjonen. Jeg tror nesten det er bedre hvis en blogg blir startet som en proff blogg- kan god være personlig- men tydelig på at det er en kommersiell aktør som står bak- da har man definert noen rammer fra begynnelsen av. Når det begynner som noe personlig og etterhvert blir kommersiellt- så oppleves det annerledes- føler jeg da.
   Vi får se om interessen for interiør kommer til å stige eller synke- men jeg tror det blir et litt annet fokus i interiørverden også etterhvert.

   Slett
 19. Har nettopp oppdaget bloggen din og ELSKER den!!!!!! Jeg har og er en ivrig leser av interiørblogger, men har ingen selv. Synes din blogg skiller seg utcfra andre blogger på en positiv måte:-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.