tirsdag 12. mai 2009

Babyteppe til den lille vennen vår...

Dette babyteppet ble jeg ferdig med for en stund siden.
Det er strikket på rundpinne nr. seks- frem og tilbake. Teppet er jo egentlig veldig lettstrikket, men det tar laang tid. Brukte ca fem nøster med Dale babyull. Teppet blir luftig, mykt og godt inntil en liten barnekropp.


Tilslutt heklet jeg en tungekant rundt i lilla garn og sydde på noen heklede blommor som prikken over i-en.


Slik hekler du den minste blomsten (jeg brukte heklepinne nr 3):

Hekle fem luftmasker sammen til en ring med en kjedemaske. Hekle tolv fastmasker om ringen. Skift evt. farge.
Hekle 4 luftmasker, 1 stav i 1. luftmaske, hopp over 1 fastmaske og ta en kjedemaske i neste fastmaske. Gjenta til du har fått seks blomsterblad totalt .


Slik hekler du den største blomsten:

Hekle 8 luftmasker,sett sammen til en ring med en kjedemaske. Hekle 6 luftmasker, og hekle en stav rundt ringen(ett blomsterblad), hekle tre luftmasker og 1 stav rundt ringen(blomsterblad nr 2). Lag tre blomsterblad til. Lag det siste bladet slik; hekle tre luftmasker, fest den siste masken i den 1. staven. Det skal være seks blomsterblad i alt rundt ringen.

Hekle 1 fastmaske, 1 halvstav, 3 staver, 1 halvstav, 1 fastmaske rundt alle blomsterbladbuene. Gjør dette på alle seks bladene.

Hekle fem luftmasker, og fest de med 1 kjedemaske midt mellom alle 6 bladene på den "første" blomsten.
Hekle 1 fastmaske, 1 halvstav, 5 staver,1 halvstav, 1 fastmaske rundt alle blomsterbladbuene.


Slik hekler du tungekanten:

Start med en fastmaske. # Hopp over ca. 3 masker i arbeidet, hekle 5 staver i neste maske, hopp over 3 masker, hekle 1 fastmaske. Fortsett fra # raden ut.Oppskrift babyteppe: Legg opp 120 masker på rundpinne nr 6. Strikk rett frem og tilbake så lenge du orker....
Jeg strikker ikke den første masken på pinnen, synes det blir en finere kant.


Tusen takk til snille Herr Bamse som stilte helt gratis opp som modell- det eneste han skulle ha for jobben var en bjørneklem;)

7 kommentarer:

 1. WoW!det ble veldig fint og så arti at du legger ut oppskrift også da. Synes bloggen din er veldig fin!

  SvarSlett
 2. Så hyggelig at du liker bloggen--kan ikke du opprette din egen blogg og legge ut bilder av alt det fine du lager....!!!Det hadde vært noe.

  SvarSlett
 3. Så nydelig teppe også så flink du er!! Nå ble jeg si jeg ble imponert!!: )

  Har aldri hørt om fargen "drivved", men den skal jeg sjekke ut.. Ellers tror jeg kanskje vi går for en lys grå farge nå, blir ikke fullt så skittent som hvitt!

  Du, den skålen er det en bekjent av meg som har laget, hun har også laget koppene og hjertet på konkurransebildet mitt.. Hun har en nettside som du kan bestille ting fra( send henne en mail med hva du ønsker): www.lillannsvendsrud.no

  Sukk, hun lager utrolig mye fint!!

  Ønsker deg en god dag,

  Klem Frk T

  SvarSlett
 4. Oii, der ble det mange skrivefeil gitt, beklager.. ; )

  SvarSlett
 5. Hei på deg! Så koselig at du fant veien til bloggen min. :) Takk for gode tips om potteroser. De står nok litt for varmt der de står nå midt i solsteika i kjøkkenvinduet... Får flytte de ut etterhvert. Gøy at dine har overvintret ute da! Det har jeg aldri prøvd før.

  Kjempefint teppe du har laget, og ikke minst en koselig blogg. :) Ha en herlig dag!

  SvarSlett
 6. (o´, ,`o)
  ´( (O) )`
  ( :)`.,´(:)
  (,,,)..(,,,)

  Svingte innom og ville legge igjen et aldri så lite spor....
  Veldig flott teppe.....
  Så mye garn...så lite tid...
  Klem fra meg!!!

  SvarSlett
 7. hei :)
  Skrev et laangt innlegg som ble borte fordi maskinen min bare slo seg av..Og akkurat nå er jeg ikke der hvor jeg husker alt igjen... hm...burr..

  Men jeg husket jeg sa at teppet ditt var nydelig og at jeg var kommet over småbarnstepper, den minste er nå Miriungen, og hun ble kjempeglad for at du skrev til henne og for en søt liten historie.. :-)
  Hun skal svare, vet jeg...

  Flott med oppskrift på de små blomstene, jeg har prøvd meg på dem litt på egenhånd og de ble...okay, men fint med noe mer håndfast (maskefast..?)

  Klem til deg fra Nanni

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.