lørdag 4. juli 2009

Tallerkenhylle

Denne tallerkenhyllen er min svenneprøve i møbelsnekring. Siden jeg aldri har tatt i en hammer før, synes jeg resultatet er overveldende. Det er mange sene kveldstimer som er blitt tilbragt ved høvlebenken før jeg var fornøyd. Jeg malte hylla omtrent tyve ganger inntil jeg fant den heelt riktige nyansen av benhvit. Men nå kan jeg altså hvile på mine laurbær. Hm,hm- har kanskje glemt å nevne at jeg er lystløgner??! Tallerkenhyller er i alle fall et "must" i blogglandia. Helst skal den være innkjøpt på et hemmelig loppemarked i en bortgjemt liten bygd. Den kan også komme fra Fretex, eller være reddet ut av en container. Etter diverse mirakelkurer fremstår den som ny, kanskje med et snev av shabby chich - eller den males lilla og flytter inn i et ekte retrohjem!
Disse hyllene kan brukes til det aller meste og i de fleste rom. De er en sikker vinner på barnerommet. Her innehar de ofte nostalgiske barnebøker og de smykker seg gjerne med en lekker lysslynge. Noen bruker dem til å oppbevare sko i, det stiller naturligvis noen krav til skoene, gummistøvlene bør fortsatt holde seg på matta.

Min tallerkenhylle er ny. Den er fra Oliver furniture. De har utrolig mye fint!

Hylla henger nå over denne skjenken på kjøkkenet. Jeg ser det er mange som maler slike møbler, men foreløpig får den stå slik den er. Denne skjenken er en del av et spisestuemøblement. Bordet som hører til står også på kjøkkenet, mens stolene står i spisestuen. Vi fikk disse møblene gratis.
Dette serviset har tilhørt min mors tante. Jeg er usikker på hvor gammelt det egentlig er. Det består av middags- og suppetallerkener, suppeterrin, en liten mugge, eggeglass og serveringsboller/fat. De små koppene er fra Ikea, de skal opp på rommet til storebror når det etterhvert blir ferdig.

21 kommentarer:

 1. Skulle gjerne hatt den sjenken dein, Flott var den.
  Kan huske at min farmor hadde slikt servise med rose , så det har nok noen år på seg
  Ha en herlig helg
  KLEM

  SvarSlett
 2. Ja en tallerken hylle er et must, hi-hi, og den var fin uansett hvor den kommer fra. (Min er forresten en premie (!) fra bladet Hytteliv).

  Herlig servise du har arvet. de rødhvite fatene er også kjempefine, samler på akkurat disse selv. ha en fin lørdag i varmen :-)
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 3. Hei hei!Takk for hyggelig hilsen! Tallerkenhylle må man ha..her er den plassert på barnerommet:) Kjøpte den for en billig peng på finn.no:)Og er faktisk en av de tingene/møblet jeg er mest fornøyd med:) Ja den nettsiden jeg skrev om vet du..de sender til meg som "gave" så da ble det ikke så dyrt!Så nå gleder jeg meg til pakke i posten:)Hurra! En fortsatt fin helg til deg:)Klem klem:)

  SvarSlett
 4. Så artig og koselig innlegg! Tallerkenhylle er sjarmerende! Har ikke hatt plass til en på kjøkkenet mitt hjemme enda, men har en på hytta :-) Så koselig servise du har! Likte spes godt det røde/hvite:-)Ja, en kan tenke seg om føre en maler alle møblene hvite. Kanskje en blir lei etter en stund..... Synes sjenken din var fin slik det står.
  Ha en flott sommerkveld!

  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 5. Jo takk takk! Jeg var tøff når den var langt unna. Men ble ganske så redd når det nærmet seg!!Så skjønner godt at man vil helst ligge under dyna da. Det er fasinerende men også veeeldig skremmende!man skal ha respekt for sånt vær!
  Ja, nå har jeg endret litt på profilen,sånn at man skjønner!hvorfor vi/jeg kaller oss det vi kaller oss:) skjønner at det kanskje har vært litt forvirrende!hehe

  ha en fin dag!
  skal lage shopbloggen til mamma om ikke lenge!

  SvarSlett
 6. Flott tallerkenhylle!!! ... og nyyydelig porselen!

  Er innom for å ønske deg en strålende sommer!!! Nyt finværet:)

  Klem Anette:)

  SvarSlett
 7. Halloen...nå ble jeg nesten stum her!

  Tallerkenhyllen var fin...og de fatene du har Wow ...de var flotte. Både de med brune roser på...og de røde, såå sjarmerende. Skjenken var så fin også! Ønsker deg en flott sommerkveld, stor klem

  SvarSlett
 8. Haha, der lurte du meg :) Trodde den var hjemmesnekret jeg, og at du var sååå flink :) Men du er en flink lystløgner, den skal du ha ;P Så fikk jeg meg en god latter på lørdagskvelden! Fin var den uansett, og de flotte tallerkenene gjorde slett ikke skam på den! Kjempefint alt sammen.

  Dyr på rosene er kjedelig. Men det har jeg igrunn bare avfunnet meg med at hører med... I alle fall om man ikke liker å sprøyte med gift. Litt grønnsåpevann tar noe, men min erfaring er så som så.

  Jeg vet ikke riktig hvor mange roser jeg har. Har ikke talt dem... Men det er ikke sååå mange :) Jeg har planer om å mangedoble antallet med tid og stunder.
  Vi flyttet hit i vinter, og det sto bare to roser her fra før. Den ene skal jeg grave opp og "gjemme" for jeg liker den ikke, og resten er plantet i år, så det er en ung rosehage, om man kan kalle den det enda. Håper på en skikkelig engelsk cottagehage, men det tar år å bygge opp en slik :) Imens får man glede seg over det som blomstrer, og så vet en jo at det vokser seg større for hver sesong.

  Ha en fortsatt fin helg! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 9. Hei og takk for hyggelig hilsen. De hadde nok mange skålhåndtak på den nettbutikken, men dessverre ikke de rette. Men ideen om å bruke dem til noe annet er jo god.
  Tallerkenhyller er brukbare til så mangt. Den hvite var flott med det nydelige serviset i!

  SvarSlett
 10. å HERLIGHET så fine bilder og ting!
  nydelig å se på.
  og den tallerkenhyllen var jammen fin over den skjenken (du må for alt i verden ikke male den! så pen!)

  SvarSlett
 11. Flott blogg du har, nydelig tallerkenhylle, akkurat min smak :-)

  SvarSlett
 12. Flotte bilder av hylla! Jeg er på utkikk etter slike hyller jeg også, har en i stua som jeg betalte flesk for, og det er helt unødvendig! så nå ser jeg etter noen fra loppis som jeg kan male selv!Jeg drømmer om en på kjøkkenet jeg skal fylle med nydelige tallerkner fra Rice, greengate og Housedoctor!!Her trengtes det regn, gresset her er helt svidd! Haen fin søndag!Klem AK

  SvarSlett
 13. Heeei du!: )

  Jeg mildt sagt elsket det røde- og hvite porselenet ditt, utrolig fint!! Også passet det så godt i den nyinnkjøpte tallerkenhyllen din: ) Jeg er vel en av få her i blogglandia som ikke har skaffet meg en slik.. Behovet har ikke meldt seg helt enda, men man skal aldri si aldri; ) Fine er de ihvertfall!

  Kos deg videre denne regnfulle søndagen,

  Klem A-L

  SvarSlett
 14. Utrolig nydelig sjenk altså! Virkelig fryd for øyet.

  - BlandetLoft

  SvarSlett
 15. Nanni har ikke tallerkenhylle, tjihiiii! Men pelargonier... jepp. Lurer på hvordan det går med dem i mitt fravær, 18-årig sønn steller hjemme...
  Har vært et par turer på Leknes, men ikke innom senteret... er jeg der, skal jeg se etter butikken. Skal ellers til Henningsvær i morra og der er det mye lekkert for et sultent interiørøye... blant annet en utrolig kul butikk der de støper lys, selger digg kaffe og kaker og nydelige lysekroner og...jeg lurer på om mannen er like lykkelig som jeg over å være der... Han få kjøpe en avis, tenker jeg. jepp!
  Sitter midt på natta og skriver og sola skinner ute, slutter aldri å forundres over hvor vakkert det er enda jeg har sett det sååå mange ganger..
  Har egentlig bloggefri..., men måtte en tur innom.
  So long!
  :o)

  SvarSlett
 16. jeg lot meg jo lure så klart;) ble stum av beundring og greier:oo)
  ble ganske letta egentlig, når jeg skjønte den var ferdigkjøpt...og helt ny også da gitt!!! akkurat som jeg skulle gjort det selv:)))) fin var den!!!

  nå har jeg tvingt meg selv til å slappe av med en kopp te, før fyrverkeriet kommer hjem klokka 4:)

  klem tara...

  SvarSlett
 17. Hei igjen, AL!; )

  Nei, har aldri sett Riviera Maison i nettbutikker før og jeg har faktisk lett litt.. Vet de har noen produkter på Zanz sine nettsider, men det er vel ikke en nettbutikk tror jeg.. MEN hvis du virkelig har lyst på ett, er det ikke noe problem for meg å kjøpe for deg og sende?! Men det er rimelig tungt, så innbiller meg at portoen kan bli litt dyr.. Men bare å si fra hvertfall!: )

  Håper du får en fin kveld,

  Klem

  SvarSlett
 18. Jepp, Scott Thoe ~ eeeelsker blåfragene hans... Var på Galleri 2 i går.
  Koser meg og har vært på skattejakt i fjøsen i dag, tatt litt bilder av gamle kopper inne også, innlegg kommer :o)
  Tudeluuuuu!

  SvarSlett
 19. Hei du! De er veldig glad for at vi skal få oss en slik hytte, for da slipper de ta inn på hotell når de kommer!! HAHA!!Greengate er bare helt nydelig, har samlet de beste mønstre og viser at miss-match er nydelig! Ha en fin dag!! Klem AK

  SvarSlett
 20. Koselige bilder!
  Ja enig i at de minste ungene kan få oss til å miste tålmodigheten...men som du sier vokser de alt for fort. Min eldste er nå 10, og snart tenåring...sukk

  SvarSlett
 21. FOR ALL DEL - IKKE MAL DEN SKJENKEN!!!! Det ville i alle fall ikke jeg gjort! Jeg ser også at det er mange som maler fine møbler hvite. De om det... Jeg synes ikke det er så koselig når alt er helt hvitt. Hvis møblene er noenlunde fine, er det like greit å la de være. Je ghar noen teakmøbler jeg heller skal behandle med teakolje. Tipper de blir fine, men det må vente til vi får litt inne-vær.

  Håper ellers alt er bra i Ralfefarfaras papradis!

  Sol

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.