onsdag 16. september 2009

Sjarmerende blått. Del 1

Denne sjarmerende bollen med en enkel blå blomst, er kjøpt på fretex. Den er velbrukt, men like hel. Jeg har lyst til å sende en liten utfordring til mine medbloggersker. Utfordringen er som følger, har du noe sjarmerende blått som du kan lage et (eller flere) innlegg om? Det har nemlig jeg tenkt å gjøre! Gammelt, eller nytt, spiller ingen rolle- så lenge det er sjarmerende blått;)

Blått er kjent for å være en beroligende farge, i riktig gamle dager var det også en veldig kostbar farge, og ble derfor ofte kalt for kongeblå. Jeg er svak for pasteller- så den litt duse blåfargen på denne bollen er midt i blinken for meg. Det er spennende med ting som har levd et liv, man kan tenke seg en hel historie rundt den. Hvem var hun som tok den i bruk for første gang? Av og til skulle jeg ønske at det bare var å lukke øynene et øyeblikk, så ville man få se et lite glimt av verden slik den fortonte seg for hun som løftet denne bollen ut av skapet, knuste ett egg mot kanten av bollen og tilsatte litt sukker...kanskje var det søndagens dessert hun skulle forberede?

23 kommentarer:

 1. Det var en artig utfordring! Tar den gjerne, da jeg elsker sjarmerende blått :) Men kameraet mitt har streiket, så må se litt i bildearkivet, eller om et lurt hode klarer å fikse kameraet *håpe*.

  Bollen du fant er jo kjempesjarmerende! Det er kjekt å finne ting med "sjel".


  Ønkser deg en fin torsdag i morgen! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 2. ..en artig utfordring..
  skal "tygge" litt på den.. for her hjemme er jeg lite blå av meg ;o)
  Helst på sommerhuset at jeg frotser i blåfarger.
  Flotte bilder!
  Klem J.

  SvarSlett
 3. Nydelig og historisk bolle du har kjøpt!
  En bolle med sjel!!!
  Er ikke så blå av meg i mitt "fargeløse" hjem, men jeg skal se om jeg kan finne frem noe blått og flott:)
  Og så lurer jeg på hvordan du klarer å få med så mange bilder på et innlegg, jeg får bare totalt med 5 stk bilder hver gang...
  Nattaklem fra Anita

  SvarSlett
 4. Skjønn bolle, og morsomt innlegg!
  Jeg vil gjerne ta utfordringen, men jeg har jo problemer med å fotografere.
  Jeg liker det IKKE. Og det man ikke liker, blir man ikke flink til!
  Jeg finner stadig motiv, jeg har nok et kunstnerisk blikk, men vil heller beskrive i ord enn bilder...sukk.....jeg føler meg litt utenfor i interiørbloggeland, selv om det er interiørinteressen som har brakt meg hit!!!
  Jeg er egentlig ikke noen racer på noe som har med elektronikk å gjøre, med mindre jeg er på jobb, for da tar den hjernehalvdelen jeg ikke har kontakt med styringen, hihi!!
  Nok om meg og mine svakheter.
  Jeg var veldig opptatt av blått og hvitt før i tiden, nå er det mer creme, brunt og lunt. Med svarte detaljer. That`s me. :)
  Jeg skal PRØVE å ta utfordringen, jeg har en del innlegg "på vent", men sånn er det vel...jeg kan jo ikke "mase ørene av dere" (bokstavelig hørt) med hverdagsbetraktningene mine heller, hihi!
  Ha en fiiin dag i morgen, jeg er søvnløs...igjen..
  Stor klem,M

  SvarSlett
 5. Fin bolle du har fått kjøpt med deg!
  Jeg skal tygge litt på utfordringen din, morsomt med sånt!

  Ang. svartsurbær, er dette bær som vokser på en type hekk som mange har.. også mange som ikke vet at man faktisk kan spise bærene, men de smaker ikke spesielt godt "naturell" heller!

  SvarSlett
 6. God morgen!

  Et kosleig innlegg og skjønn bolle! Kjøpte en på Fretex nylig som er blå og brun, herlige de gamle skålene med slitt patina:)

  Ønsker deg en fin dag, stor klem

  SvarSlett
 7. Jeg er skikkelig blå :) elsker ulike blå farger, så tar nok utfordringen, men først litt søvn etter nattevakten.

  Sjarmerende bolle du har!

  SvarSlett
 8. Jeg blir gjerne med på denne utfordringen:o) Må bare finne frem noen av mine "blå bilder" først:o) Får se i løpet av helgen...
  Sjarmerende skål. Har ofte stått og lurt på det samme som deg; hvem var de egentlig, de som brukte disse gamle tingene. Hvordan var deres hverdag og hva kretset deres tanker omkring? Ja, tenk om vi hadde fått et lite glimt?
  Koselig innlegg fra deg, som vanlig:o)
  Ha en flott dag!
  klem fra Solveig

  SvarSlett
 9. Å så spennende ! Jeg elsker alt blått så dette var et godt forslag. har mye blått, men om det er sjarmerende vet jeg ikke. Skal prøve. Som vanlig koselig å komme til bloggen din ! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 10. Morsom utfordring! Og så herlig den bollen er, skikkelig gammel og god :) Jeg elsker jo blått! Må tenke litt på hva jeg skal velge ut, hehe.

  SvarSlett
 11. Morsomt innlegg! Liker bollen din veldig godt og bildene med sukkertøyhalsbånd i kombinasjon:-)
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 12. Ikke så dum den utfodringen , må bare tenke litt
  Har veldig mye blått vist jeg bare for samlet merg
  Ha en fin dag
  Klem

  SvarSlett
 13. Blått, sa du ? Hm... Da sliter jeg nok litt. Eller... Blått er jo kjempefint , men akkurat her hos meg så tror jeg det er forsvinnende lite i akkurat den fargen.
  Men det er jo kjekt med en sånn utfordring ! Den som leter finner !
  Fin bolle - og en fin kveld ønskes deg !

  SvarSlett
 14. Takk for at du tok deg tid til å svare, så det er så enkelt:) Det hadde jeg nok ikke klart å komme på selv... hehe! Tusen takk!!!
  Ha en fortsatt fin dag!
  Klem Anita

  SvarSlett
 15. hei,hei...
  Ah!!!! for noen bilder mmmmm... dette var vakkert - vakkert..den skjønneste bolle fra fretex med det søteste sukkertøykjede ...kan jo ikke bli skjønnere..du har øye for gode fotos!! I love it!!!
  Utfordringen er kjempemorsom..kanskje jeg må se etter noe sjarmerende-blått da! Hm!!
  ...må bare si det en gang til V A K K E R T...
  moaklem***

  SvarSlett
 16. Morsom utfordring! For noen dager siden la jeg ut et innlegg om et veldig blått og gammelt servise. Slenger meg på utfordringen med det :O)


  *ønsker deg en fin kveld*

  SvarSlett
 17. Hei! :-)
  Så fin bolle, kjempe sjarmerende-du ser at den er godt brukt.. Og man kan egentlig se for seg hvem og hva denne bollen er brukt til. Litt morsomt å sitte å fantasere om sånt. Er jo lov til å drømme litt om sånt;)
  Morsom utfordring, jeg skal tenke litt på den jeg å.. se om jeg finner noe jeg kan ha et innlegg om noe blått! ;)

  Og svar på det du skrev på siden min;

  Ja, New York var jo bare helt fantastisk. Jeg forelsket meg! Jeg var helt satt ut da jeg var der, kunne liksom ikke forstå at jeg var der. Var litt av en opplevelse. Aha mannen din er det ja, min samboer er halvt canadisk.
  Så foreldrene bodde i New york? åh for en fantastisk by..Skulle gjerne ha bodd der par år. Har tenkt tanken.. men litt vanskelig ang jobb osv...får nå bare se hva som skjer. Ta en ting av gangen.

  Planer for helgen?
  klem klem

  SvarSlett
 18. NÅ har jeg tatt utfordringen din på "sjarmerende blått":-)
  Moro dette!
  ha en kjempefin helg, klem Hege.
  PS! Ikveld kom jeg ihvertfall inn på bloggen din, juhuuu!!

  SvarSlett
 19. Hej! Vad roligt med en blå utmaning. Jag älskar blått. Ska fundera lite på det.
  Kramis Birgitta

  SvarSlett
 20. Nydelig bolle! Er veldig svak for gammelt porselen/kjeramikk - fargene blir så sarte og fine...
  Hei!
  Nå er øredobbene dine på vei, får håpe du blir fornøyd :) gleder meg MASSE til nytt skjerf - særlig nå som gradestokken varsler høsttemperaturer...
  Ha en strålende fredag og en flott helg!
  Hilde Iren :)

  SvarSlett
 21. Så herlig innlegg fra deg!
  Så utrolig sjarmerende vakker gammel skål:)
  Skjønner du falt for denne.
  Blått er jo en veldig fin farge,liker den i alle toner egentlig.. Behagelig farge:)
  Skal se om jeg får laget et slikt innlegg jeg og.

  Ønsker deg ei super helg!

  SvarSlett
 22. Så veldig koselig innlegg!! Jeg tenker ofte akkurat det samme når jeg ser på disse gamle tingene rundt meg..at de er små skatter som inneholder masse historie og kanskje noen hemmeligheter ;-) og nettopp det er jo mye av sjarmen med disse loppis- og bruktfunnene våre!
  Sykurset gikk veldig bra. Det er utrolig kjekt, og jeg lærer masse! Denne tirsdagen lærte vi å ta mål og tilpasse mønster til våre mål, så nå er det skredderyrket neste, haha..neida! men utrolig morsomt å lære litt ;)
  Det begynner å bli en ganske fin stoff-samling ja, du har rett i det! Startet med at alt fikk plass i en gammel koffert, men stoffsamlingen har vokst ut av den for lenge siden! Håper jeg får til å gjøre lappeteppet ferdig nå i helga, blir jo litt utålmodig etterhvert ;-)
  Håper du får en flott helg!! klemmer

  SvarSlett
 23. Så artig utfordring da !Den skal jeg ta en dag, selv om ikke blått er det som det er mest av hjemme hos meg :-)

  Herlig innlegg, og som alltid stemningsfulle bilder. Den skålen var bare herlig !

  Ønsker deg en deilig fredagskveld !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.