tirsdag 23. juni 2009

HALLO UGLA!!

I dag kom det pakke i posten. Gjett om jeg ble glad da jeg åpnet den og fant lille Retrougle!! Storebror ble så begeistret, at han ropte høyt:" Hallooo uglaa". Deretter måtte Retrougle gode (klemme) både det ene og det andre, heldigvis fikk vi stoppet storebror før ugla måtte gode den varme ovnen..
Nå holder Retrougle på å bli kjent med huset hun skal bo i, og de som bor der."Se her Retrougle, mange flotte busker du kan besøke!! Hvis storebror blir for masete, kan du bare gjemme deg i et av disse stuebuskasene."
"Play it again, Sam"," foretrekker Mozart sier du? Det er helt i orden, han var jo like fargerik som det du er. Her skal du få lov til å spille så mye du vil, vi liker musikk i dette huset.""Her kommer jammen storebror og forteller at du må prøve bilen hans!! Oioi..her går det unna!! Du er glad i å lese sier du. Så spennende med en belest ugle, ja dere er jo kjent for å være kloke som..eh..ugler. Skal du låne Markens grøde, eller Vildanden? Ingen av delene sier du?""Hallo, dumme meg altså, selvfølgelig leser du interiørblader, Ibsen du liksom!! Beklager så mye Retrougle, jeg har masse blader du kan kose deg med.""Vi får vel ta en tur ut i vinterhagen og hilse på Ralfefarfar. Ser du at det vokser en rose inn i vinterhagen?""Du slette tid!! Det er ikke lov å bruke lysekrona som landingsstripe!! Ta heller en prat med Bjørnen og tigergutt. Begynner du å bli sulten sier du."
"Hva vil du ha da? Yoghurt, knekkebrød med leverpostei..ikke det nei. Levende mus på en seng av sprøstekt løk??!! Intet problem!! Velkommen til oss Retrougle!"
Tusen takk til snille Kristine med den flotte bloggen Urban Retro for at vi fikk lille Retrougle;O)

lørdag 20. juni 2009

Å kaste inn håndkleet...

Det er det jeg har gjort- bokstavelig talt- jeg har satt strek for strikkingen av kjøkkenhåndkleet!!
Å strikke et slikt kjøkkenhåndkle er ikke gjort på en, to, tre..ei eller fire. Når det er sagt så synes jeg det var veldig gøy å strikke dette, og jeg skal helt sikkert strikke flere. Første gang jeg så slike håndklær var hos Livs Lyst. Hun selger disse og skal straks åpne bloggshop!! Mitt kjøkkenhåndkle er strikket med tynt heklegarn i bomull på følgende måte: Jeg har brukt rundpinne nr 2, og strikket frem og tilbake i et slags sjakkmønster som består av fire rett, fire vrang over fire omganger. Så byttes det slik at man strikker rett over vrang og vrang over rett. Tilslutt heklet jeg en omgang med fastmasker rundt hele.



Her vises strukturen godt. Håndkleet passer i grunnen godt til disse blomsterpottene som jeg har urter i. Pottene er fra Broste.Trappekrakken gled rett inn på kjøkkenet. Den passer fint til kjøkkenveggen som er malt med fargen isvann. Så må jeg takke så mye for hyggelige hilsninger på forrige innlegg. Tusen takk!! Det varmer skikkelig!! Tilslutt et lite hjertesukk; er det bare meg som har problemer med telleren? Nå viser den heelt feil. Andre som har opplevd tilsvarende?

torsdag 18. juni 2009

Bryllupsdag....

Rette margerI dag har vi bryllupsdag. Tenk det er fire år siden nå. Det føles så lenge siden. To fine gutter har vi fått. Storebror som egentlig er ganske liten, og den lille vennen vår som vi er så glade i.
Vi sier ja til livet,
til alt hva Gud oss gav.
Da fløyter det i sivet,
da glitrer det på hav.
Vi gjør hverandre rike
på glede dag for dag.
Gud, hold vårt ja ved like
som livets hjerteslag

(salmevers vi brukte i kirka)
Storebror må ha visst noe, for han kom med flotte blomster i dag, og sa:
"Værsegod- tuuusen takk!"

søndag 7. juni 2009

Meme- den som roper i skogen...

.....får kongler i munnen....Jeg er tagget!!! Den som har bedrevet hærverket (hihi) er Lisbeth med den fine bloggen Lisbeth sin lille verden!! Sånn ser det ut når man memeer..riktig søtt og franskt..

Jeg har prøvd å svare etter beste evne...også sender jeg memet videre til disse flotte damene : Nannis verden,
et glimt av M
og hverdagsgodteri. Vil dere ha spørsmålene i sammenheng- gå inn til Lisbeth..


Hva er du opptatt av for tiden? Den lille vennen vår, at han skal ha det bra.
Hva har du på deg i dag? Dongeribukse og blå topp som er fra Gudrun Sjøden

Hva skal du spise til middag? Grønnsaksuppe med grillpølser i...
Hva vil du gjerne lære deg? Møbelsnekring

Hva hører du på akkurat nå? Susing fra datamaskinen..
Hvordan er ditt favorittvær? Orkan og snøstorm- gjerne samtidig..haha..nei det er vel sol og sommer..men ikke for varmt..
Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå? Bli ferdig med rommet til storebror...lite som skjer der..men har sydd ferdig gardinene- hurra!!


Hva syns du om den personen som tagget deg? Ja, hva skal man si? Hun er en sprudlende person som bobler over av gode ideer og prosjekter. Bloggen hennes er nydelig og informativ, samt spekket med skjønne bilder...kilde til inspirasjon for mange..m.a.o så blir ord fattige...ta en titt på bloggen hennes her.


Hvis du kunne fått et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden - hvor skulle det ha vært? Jeg er glad i Norge..så det måtte ha blitt en sveitservilla i en skjermet og lun del av lofoten (haha)...med en nostalgisk have, egen hvit sandstrand, ekte glassveranda, skjønt lysthus og lekestue..utsikt til himmel og hav...
Hva ville du gjerne hatt akkurat nå? En god og varm dusj og et nydelig dekket frokostbord...

Hva vil du gjerne bli kvitt? Alt som heter rot og ugress...
Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt? Til skottland og sett hvor de spilte inn Kar for sin kilt...


Hvilket språk vil du lære? Fransk...høres bare så nydelig ut...
Hva ser du etter i en venn? En som kjenner deg på godt og vondt, som ikke trekker seg unna når du sliter i ditt liv, men som er der uansett. Humor og ærlighet er også viktig.
Hvem vil du gjerne møte? Jane Austen

Hva slags musikk liker du? Liker det meste- bare det ikke blir for mye dunk-dunk og barbiepop..men setter mest pris på klassisk musikk, liker også Eva Cassidy kjempemye..og litt jazz topper det hele, en av mine favoritter her er Bill Evans- anbefales!!
Hva er favorittplagget i klesskapet ditt? Blå tunika med hvite blomster fra kappahl


Hva er drømmejobben? Tja, noe som var variert..gjerne med barn og unge...men ikke i skole sammenheng...pianolærer..blomsterdekoratør..statsminister..eller bestyrer av et fond som deler ut penger i øst og vest- det hadde vært noe!!
Har du noen favorittmodeller? Ikke som jeg vet om....

Hvis du hadde hatt 1000 kroner nå, hva ville du brukt det på? Kjøpt et gammelt rundt bord på loppemarked- bruktbutikk..sukk- har drømt om et slikt bord leeenge...
Beskriv stilen din? Mye blomster, mye ikea, litt slettvoll, litt brukt og bittelitt design-klassikere...Hvis det er snakk om klesstil- call 911...


Hva var det siste motebladet du leste? Er kamille et moteblad?- hvis ikke var det kk for lenge siden..hvis ikke det heller er et moteblad- så aldri.. interiørblad derimot...


Den siste cd-en du kjøpte? Her måtte jeg tenke lenge...har ikke ordentlig musikk anlegg--noen som vet om et som ser bra ut..uten fæle høytalere..etter å ha tenkt kom jeg på ;Torstein Sødal sin cd...kom før jul...
Hva hørte du på da du ble tagget? Null og niks..


Hva vil du akkurat nå? Strikke..strikke....strikke...


fredag 5. juni 2009

Løven,bjørnen og bamseteppet.

Løven og bjørnen passer hver dag på den lille vennen vår. Det er de flinke til, de sitter heelt stille i senga hans og passer på at han har det best mulig. Av og til kommer storebror og vil låne dem litt..og det er også helt i orden.
Løven og bjørnen er gode venner. Det betyr ikke at de er enige om alt, neida, men de klarer å være venner uansett...det er en god egenskap å ha for både løver, bjørner og mennesker.
Den lille vennen har fått en kjempefin gave: Bamseteppet!! Når man har en mamma som egentlig synes symaskinen er litt skummel, er det godt å ha en god venn som elsker å sy...

Denne gode vennen vår bor oppe i det høye nord, og hun har sydd dette nydelige teppet i patchwork. Teppet er fullt av skjønne detaljer.
En nydelig småblomstret bamse med et rødt hjerte i hendene. En skikkelig hjerteknuser!!
Løven og bamsen syntes det var helt greit at jeg lånte dem litt for å ta noen bilder. Jeg tror de koste seg i eamesgyngestolen.


Den var julegave til meg selv og storebror. jeg kjøpte den her. Når rommet til storebror engang blir ferdig kan den kanskje stå der...vi får se. Stolen er lett å flytte på. Et sauskinn fra ikea luner godt.
Vi har en gammel ovn i andre etasje, den skal jeg sverte...eller hva det nå heter..så blir den så fin og blank.


Storebror liker å være her oppe og leke. Siden vi har fått den lille vennen, virker storebror så ekstra stor, enda han bare er to år..men han prater som en foss og hopper og danser og er en ekte solstråle.



Så ønsker vi alle som er innom en riktig god dag!!
Gi noen du er glad i en stor bjørneløve-klem fra oss!!

onsdag 3. juni 2009

mokkakopper og bestemors pavlova

For endel år siden kom jeg over disse mokkakoppene i en bruktbutikk. Det er seks kuverter i fargene; blå, gul, grønn, rød, brun og sort. Fargene har litt sånn retropreg..så serviset må vel være fra sekstitallet eller senere. Det vet kanskje noen av dere? Merket er figgjo flint. Jeg betalte 500 kroner for herligheten..

Har skjønt at en mokkakopp er en liten kaffekopp til å servere finere kaffe i...Her i huset regner jeg alt som traktes på kaffetrakteren som finere kaffe. Ufinere kaffe er pulverkaffe....Siden koppene er så små...og asjettene står i stil, brukes de ikke så altfor ofte...Litt redd for at de skal knatres er jeg nok også...men av og til tar jeg dem frem. I pinsa hadde vi besøk av min svigerinne, hun reiste langt for å være noen dager sammen med oss. Det satte vi stor pris på, og hun var veldig populær hos storebror som strålte som en sol under hele besøket.

Litt hegg ble tatt inn fra hagen som pynt, sammen med liljekonvall og potteroser. Heggen ryr veldig..men det går bra i noen dager. Liljekonvall og roser er nydelige sammen.

Det hadde jeg i brudebuketten min. Jeg og mannen dro til skogs sammen og plukket liljekonvaller til buketten.

Så lagde jeg en av mine enkle favoritter: Bestemors pavlova. Det er marengsbunn med krem..og kan varieres i det uendelige..man kan ha eggekrem på i tillegg..hakkede nøtter, sjokolade, lage iskake, frisk frukt, frossen frukt eller hermetisk frukt.


Her er oppskriften:
4 eggehviter, 250 gr. sukker, 2 ts maisenna, 1 ts hvitvinseddik. Bruker 1 pakke kremfløte på toppen.

Sett ovnen på 160 grader. Bunnen skal stekes i nedre del av ovnen- ca 1. time.
Ha eggehvitene i en ren, tørr bolle av glass eller metall. NB: eventuelle fettrester vil forhindre eggehvitene fra å skumme. La hvitene få romtemperatur, pisk så langsomt til de danner et mykt skum, deretter på høyere hastighet til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsettes sukkeret i flere omganger til blandingen er tykk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. Vend inn siktet maisenna og vineddik med metallskje. Hell blandingen ut på stekebrett m. bakepapir på. Form som en kake ca 2,5 cm høy. Stek. Ta ut av ovnen mens den ennå er varm, snu den forsiktig og legg på et fat med bunnen opp. La den avkjøle. Pisk krem, ha på, og pynt med f.eks jordbær, kiwi og kjøtt av pasjonsfrukt. Velbekomme!!


Håper du har hatt tid til å kose deg med en kopp kaffe i dag!!