tirsdag 30. juni 2009

Blomster i min hage

Etter å ha sett alle de flotte bildene fra nydelige hager rundt omkring i blogglandia, tok jeg meg en tur ut i går. Hva er det som blomstrer i min hage for tiden?

Jo, blant annet denne søte rosen. Jeg kjøpte tre busker og plantet i fjor. Tror ikke den blir så veldig høy. Mener at det er en historisk rose, men husker ikke navnet.

Disse peonene ble plantet i fjor. De heter Shirley Temple. De er svakt lyserosa og har en slags pyramideform på blomsten. Nydelige er de, og jeg er veldig godt fornøyd. Elsker peoner!!

Disse rosene vet jeg heller ikke hva heter. De lukter veldig godt og har en fin rosafarge som nesten blir hvit etterhvert som de blomstrer.

Dette er en klatrerose, mer vet jeg ikke. En gren av den har vokst inn i vinterhagen og ser ut til å storkose seg i solsteken.

Dette tror jeg er Skogstorkenebb. Nydelige blomster i alle fall!!

Så har jeg jo selvfølgelig de obligatoriske pelargoniene;) Den øverste vet jeg ikke hva heter. Den under tror jeg er dronning Ingrid som har overvintret i kjelleren! Den er veldig robust. Stod ute under den første høststormen, men berget allikevel.

Nydelig denne også.

Måtte selvfølgelig plukke meg meg litt inn og dandere i ulike konstellasjoner.


Denne vasen er egentlig til telys, men syntes fargene stod så godt til hverandre.

Flotte roser, liker fargen veldig godt!!

Denne vasen designet av Blomster-Finn, fikk vi av min søster og svoger til jul. Den er veldig flott til markblomster også.
Nyt sommer!! Tusen takk for alle hyggelige kommentarer, de gjør virkelig dagene mine lysere!!

søndag 28. juni 2009

Tutti frutti i spisestua

Som tidligere nevnt, har jeg i det siste gått beserk med konditorfarge! Først ute var en trappekrakk fra ikea. Men det stoppet ikke der. I spisestuen har jeg hatt hengende tre klassiske ikeabilder, med tre klassiske ribbarammer på. Slik så rammene ut før jeg satte igang:Ramme Ribba i eik, 40*50 cm kr 98 på ikea. Bildene inni er byttet ut med mine egne bilder. Dere kjenner dem kanskje igjen fra et tidligere innlegg? Etter å ha hatt disse rammene i over fire år, var det greit med en fornying. Et strøk med grunning og to med tutti frutti.
Hvit

Rosa

Mintgrønn

Tilslutt har jeg pusset med sandpapir på utvalgte steder for å få en ekte shabby finish!!
Fredag var mannen min på ikea med en detaljert handleliste fra meg. Deriblant barnemøblene til storebror. De er i ferd med å bli tuttifrutti de også. Det eneste problemet er at jeg er tom for konditorfarge...så siste strøk blir i morgen.

torsdag 25. juni 2009

Happiness....

I vårt hus har vi to slike figurer fra Willow tree. Det er ikke så lenge siden jeg oppdaget disse figurene som ble lansert i 2000. Kunstneren bak heter Susan Lordi. Hun skjærer ut hvert stykke for hånd, og denne orginalen blir så sendt til fabrikken i Kina for bearbeiding og produksjon. Alle figurer er malt for hånd.

Disse to figurene heter Happiness og angel of prayer. Jeg har kjøpt dem som gave til min mann. Jeg synes disse figurene utfyller hverandre. De setter begge fokus på viktige livsverdier. Både det å kunne være utadvendt og fri, og innadvendt og rolig. Vi trenger begge deler, men jeg tror at de fleste av oss sliter med å finne en god balanse.

Susan Lordi ønsker at hver figur skal være mest mulig åpen, derfor har de ikke ansiktstrekk. Det stimulerer fantasien og får tankene til å fly...


I mine øyne utstråler disse figurene en mening som gjør dem til mer enn bare en interiørdetalj. Det er noe ved dem som virkelig treffer en streng i meg og skaper en vibrasjon som igjen blir til en tone, som igjen blir en bit av en vakker melodi.

tirsdag 23. juni 2009

HALLO UGLA!!

I dag kom det pakke i posten. Gjett om jeg ble glad da jeg åpnet den og fant lille Retrougle!! Storebror ble så begeistret, at han ropte høyt:" Hallooo uglaa". Deretter måtte Retrougle gode (klemme) både det ene og det andre, heldigvis fikk vi stoppet storebror før ugla måtte gode den varme ovnen..
Nå holder Retrougle på å bli kjent med huset hun skal bo i, og de som bor der."Se her Retrougle, mange flotte busker du kan besøke!! Hvis storebror blir for masete, kan du bare gjemme deg i et av disse stuebuskasene."
"Play it again, Sam"," foretrekker Mozart sier du? Det er helt i orden, han var jo like fargerik som det du er. Her skal du få lov til å spille så mye du vil, vi liker musikk i dette huset.""Her kommer jammen storebror og forteller at du må prøve bilen hans!! Oioi..her går det unna!! Du er glad i å lese sier du. Så spennende med en belest ugle, ja dere er jo kjent for å være kloke som..eh..ugler. Skal du låne Markens grøde, eller Vildanden? Ingen av delene sier du?""Hallo, dumme meg altså, selvfølgelig leser du interiørblader, Ibsen du liksom!! Beklager så mye Retrougle, jeg har masse blader du kan kose deg med.""Vi får vel ta en tur ut i vinterhagen og hilse på Ralfefarfar. Ser du at det vokser en rose inn i vinterhagen?""Du slette tid!! Det er ikke lov å bruke lysekrona som landingsstripe!! Ta heller en prat med Bjørnen og tigergutt. Begynner du å bli sulten sier du."
"Hva vil du ha da? Yoghurt, knekkebrød med leverpostei..ikke det nei. Levende mus på en seng av sprøstekt løk??!! Intet problem!! Velkommen til oss Retrougle!"
Tusen takk til snille Kristine med den flotte bloggen Urban Retro for at vi fikk lille Retrougle;O)

lørdag 20. juni 2009

Å kaste inn håndkleet...

Det er det jeg har gjort- bokstavelig talt- jeg har satt strek for strikkingen av kjøkkenhåndkleet!!
Å strikke et slikt kjøkkenhåndkle er ikke gjort på en, to, tre..ei eller fire. Når det er sagt så synes jeg det var veldig gøy å strikke dette, og jeg skal helt sikkert strikke flere. Første gang jeg så slike håndklær var hos Livs Lyst. Hun selger disse og skal straks åpne bloggshop!! Mitt kjøkkenhåndkle er strikket med tynt heklegarn i bomull på følgende måte: Jeg har brukt rundpinne nr 2, og strikket frem og tilbake i et slags sjakkmønster som består av fire rett, fire vrang over fire omganger. Så byttes det slik at man strikker rett over vrang og vrang over rett. Tilslutt heklet jeg en omgang med fastmasker rundt hele.Her vises strukturen godt. Håndkleet passer i grunnen godt til disse blomsterpottene som jeg har urter i. Pottene er fra Broste.Trappekrakken gled rett inn på kjøkkenet. Den passer fint til kjøkkenveggen som er malt med fargen isvann. Så må jeg takke så mye for hyggelige hilsninger på forrige innlegg. Tusen takk!! Det varmer skikkelig!! Tilslutt et lite hjertesukk; er det bare meg som har problemer med telleren? Nå viser den heelt feil. Andre som har opplevd tilsvarende?

torsdag 18. juni 2009

Bryllupsdag....

Rette margerI dag har vi bryllupsdag. Tenk det er fire år siden nå. Det føles så lenge siden. To fine gutter har vi fått. Storebror som egentlig er ganske liten, og den lille vennen vår som vi er så glade i.
Vi sier ja til livet,
til alt hva Gud oss gav.
Da fløyter det i sivet,
da glitrer det på hav.
Vi gjør hverandre rike
på glede dag for dag.
Gud, hold vårt ja ved like
som livets hjerteslag

(salmevers vi brukte i kirka)
Storebror må ha visst noe, for han kom med flotte blomster i dag, og sa:
"Værsegod- tuuusen takk!"

onsdag 17. juni 2009

Hokus pokus: Ny krakk & smykke

En slik trappekrakk fra ikea er det nok mange som har. Her inne i blogglandia har jeg sett at denne er en klassiker når det gjelder før/etter makeover. Min krakk har jeg hatt i to år, og den begynte å bli ganske stygg. Hadde lenge tenkt på at jeg skulle male den. Det er så lett å si at man skal tenke på å gjøre noe, men så blir det bare med tanken.

Det er trygt å male ting hvite, for det passer jo til alt. Dermed hadde jeg bestemt meg for å male krakken hvit, og bli ferdig med det. Det var før jeg leste inne på denne bloggen. Her stod det at man kunne blande konditorfarge inn i malingen for å få en dus farge.

Neste gang jeg var på butikken, gikk jeg til innkjøp av grønn og gul konditorfarge. Blandet i vei og fikk en svak blåfarge som resultat.

Krakken ble malt med et strøk hvit grunning, og to strøk med egghvit maling iblandet konditorfarge. Noen skjønne glansbilder jeg hadde liggende ble pålimt med decopagelim. Tilslutt pusset jeg med fint sandpapir på utvalgte steder for å få en litt shabby effekt. Alt i alt så synes jeg krakken ble nostalgisk & fin!


Margrethe med den superkreative bloggen fin i formen, har etterspurt resultater av det hun har lagt ut på bloggen sin. Her finner man utrolig mye fint, og det står en enkel forklaring på hvordan man kan lage tingene selv. Hun har blant annet vist fram et nydelig heklet smykke.
Fin i Formen: Heklet smykke med perler I går tok jeg utfordringen og laget min egen versjon. Det ble ganske annerledes, men ideen er jo den samme. Jeg har ikke smykkelås, så det blir litt bohemaktig.
Det ble en ganske lang snor, på bildet over har jeg lagt det dobbelt.

Jeg bruker jo egentlig ikke noe særlig smykker for tiden, så hvis noen har lyst på dette, er det bare å gi beskjed om det i kommentarfeltet under innlegget.