torsdag 31. januar 2013

Før og etter: Soverom

 Et år skiller de to første bildene fra de andre bildene i dette innlegget. Det har tatt laaang tid å pusse opp soverommet, men nå er vi stort sett i havn- det gjenstår noen småting- men det meste er på plass. Takplatene er revet og nytt paneltak lagt og malt i chi i glansgrad 80. Den slitte parketten på gulvet er fjernet, skruer skrudd fast i sponplatene under for å fjerne knirk- og nytt furugulv har kommet til. Tidligere hadde soverommet en vegg med grå tapet- og de andre veggene hadde umalt veggfornyer- noe som verken var vakkert -eller ordentlig lagt, etter en stor skrapejobb har det kommet tapet (liljekonvall fra Sandberg) på to av veggene mens de andre veggene har fått veggfornyer (noe jeg forøvrig aldri skal bruke igjen- noe herk å legge...)malt i en veldig lys grønnfarge. Kontaktene er byttet og det samme er lysbryteren til taklampa- får vise de en annen gang. Garderobeskapet har vi flyttet ned- jeg skulle egentlig ha noen andre skap- men da disse Hemnes-skapene var på tilbud hos ikea- så slo vi til, de skal få nye håndtak etterhvert. Jeg følte ikke at de nattbordene vi hadde før passet, derfor ble det nye nattbord også. De er fra Kartell, og jeg var veldig spent på om de kom til å passe- men jeg synes de ble fine sammen med sengen og tapeten. Inni er det et stort rom og plass til mange interiørblader;) Det kommer nok bilder over sengen etterhvert- men foreløpig har jeg litt spikerskrekk....

tirsdag 22. januar 2013

En ufo har landet.....


....en liten kjole som jeg begynte på i september i fjor har endelig forlatt de uferdige objektenes rike...Den skal etterhvert ut på en liten reise til en annen kant av landet, jeg må bare finne veien til postkontoret først;)Kjolen er strikket i to ulike garnkvaliteter. Soverommet har fått lister både oppe og nede, og klesskap har også kommet på plass...nå venter jeg bare på noen nattbord -så skal dere få se litt mer derfra etterhvert.

fredag 18. januar 2013

God helg!

 Endelig fredag. Nydelige ranukler fikk vi da vi hadde kjempekoselig besøk av storebrors tilkommende brud med foreldre sist helg. Måtte ta med et lite glimt av soverommet også-tapeten er kommet opp på de veggene der den skal være, og -hvis lykken står oss bi- kommer det kanskje opp gulv og taklister i helga....den som lever får se. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer på innlegget under. Det har blitt fryktelig lite tid til blogging i det siste- for hverdagen krever sitt og vel så det kjennes det ut som-men sånn er det kanskje flere som har det?

onsdag 9. januar 2013

Soverom underveis....

 Ting tar tid- men nå er snart soverommet ferdig- det har vært en lang reise..men når ting får modnes frem så blir det også bra tilslutt- tror jeg da. Det kjennes slitsomt ut når man føler at man står og stanger hodet i veggen og ingenting blir gjort- men plutselig så løsner det;)

fredag 4. januar 2013

Ommøblering.....

....på lekerommet. Her har dagseng og bokhylle byttet plass, og en stor rydde og vaskejobb er også gjennomført. Nyttårsforsett for 2013 får bli "orden i alle rom"...det gjelder å satse friskt- ikke sant? Ønsker dere en riktig fin januarhelg;)

onsdag 2. januar 2013

2012 i bilder fra bloggen. Del 2

I juli fortsetter arbeidet på kjøkkenet, veggene får plater og tapet, vi får nytt tak, varmekabler og fliser på gulvet, mesteparten av innredningen kommer opp- og vi får  vann i vasken- det er fantastisk å slippe å bære oppvasken ned for å vaske opp i badekaret. I stuen skjer det også litt- vi fjerner mesteparten av en lav bokhylle- noe som gir plass til en ny sofa-kivik fra ikea. De hvite trekkene er vel ikke like hvite fortsatt- de får jeg vaske til våren engang;) En lekehytte til storebror A er også såvidt underveis....
August: Vakre blomster fra dåpen til lille A, fotografert inne på soverommet vårt. Den flinke mannen har lagt nytt gulv her- og jeg har brukt en spikerpistol for første gang i mitt liv- for vi har også lagt nytt tak på soverommet. En ny lampe kommer også opp her inne. Soverommet er fortsatt ikke ferdig- men i løpet av januar har jeg store visjoner om at det skal være ferdig..kanskje.. I august blir også lekehytta så og si ferdig og tatt i bruk.



September. Strikking står på programmet i september, noe som resulterer i ny bukse og genser til storebror A.
Oktober: Kjøkkenet er så og si ferdig, litt forandring fra bildene jeg tok i januar. I november maler jeg kjøkkenbordet og tallerkenhyllen sort. 
November: Jeg maler med kalkmaling på toalettet oppe. Vasken her er orange- jeg kjøper en rosa jieldelampe for å toppe vasken. Nå leter jeg etter noen fine fliser å ha over vasken.
Desember: Første jul for lille A, den feirer han med høy feber og en skikkelig forkjølelse. Heldigvis er han tilbake til sitt gamle jeg nå. Et år- kort og langt på samme tid. Så ønsker jeg alle lesere av bloggen min et riktig godt nytt år.

tirsdag 1. januar 2013

2012 i bilder fra bloggen. Del 1

Januar: Slik ser rommet til storebror ut på en ryddig dag. På naborommet (lekerommet) maler vi gulv, vegger, tak,vinduskarmer og nye gulvlister kommer etterhvert på. Fargen på veggen heter Risør.
Februar: Lekerommet får permanent besøk av en elefant, og ellers så begynner ting å falle på plass her inne.
Mars. Denne måneden er fokuset på helt andre ting enn interiør. Lille A kommer til verden og etter  et psykisk slitsomt svangerskap er gleden stor over at han er helt frisk og fin. Storebror A fyller fem år i mars og vi steller i stand selskap for den flotte gutten vår.
 April: Et fargerikt bilde fra kjøkkenet kommer til finalen i månedens utfordring inne hos NIB.
Jeg viser før og etter bilder av spisestuen- i anledning av at vi endelig har fått opp lamper både over spisestuebordet og over sofabordet.
 Mai: Jeg oppdager at det merkelige treet utenfor stuevinduene er et japansk kirsebærtre. Jeg får også lage litt 17.mai inspirasjon inne hos NIB.
Juni: Slik ser kjøkkenet vårt ut i juni. Et langvarig og dyrt prosjekt er i gang. Det blir noen måneder uten kjøkken. Da ser det litt koseligere ut på altanen utenfor kjøkkenvinduene...men juni var ikke den store sommermåneden- men en svært god måned for brunsneglene....