onsdag 30. september 2009

Strikket skjerf og hell i uhell...

Dette skjerfet har vært mitt håndarbeidsprosjekt de siste ukene. Det er strikket i et slags hullmønster over 38 masker, skjerfet er litt over 150 cm langt. Det er strikket i alpakkagarn fra drops. Jeg har ikke strikket noe tidligere med dette garnet, men jeg må bare si at det var veldig fint å strikke med det. Alpakka er både mykere og varmere enn vanlig saueull. Jeg måtte bare ta noen bilder av skjerfet før det dro av sted til sin nye eier. Noen av dere husker kanskje at jeg kjøpte meg noen virkelig fine øredobber i sommer hos Mono-me. Desverre så klarte jeg å miste en mens jeg var ute, og en annen forsvant etter at storebror skulle låne den. Selv om denne i teorien må befinne seg her i huset , så har jeg ikke funnet den..(og storebror får ikke låne noe av mamma sin pynt mer heller..)
Da jeg fortalte dette til Hilde Iren, var hun så snill at hun ville lage nye - hvis hun fremdeles hadde deler. Det viste seg at hun ikke hadde det....men jeg fikk en nydelig pakke i posten med to par nye øredobber;) Det finnes fremdels snille mennesker!! Jeg har brukt utrolig lite smykker siden jeg fikk barn, men disse smykkene bruker jeg stort sett hver eneste dag..ja jeg føler nesten at det er noe som mangler hvis jeg ikke har de på meg;) Så får jeg håpe at skjerfet faller i smak hos sin nye eier. Jeg har allerede begynt på et nytt - til meg selv! Så tilslutt ble det altså hell i uhell, men det stopper ikke der. I dag var jeg opptatt med lillebror inne på badet, og der ser jeg storebror kommer gående med et hvitt fat fra egersund. Fatet har jeg brukt som lysfat på et stuebord. Storebror løfter fatet og hiver det i gulvet, og med det er fatet historie...og mor var- tja- i alle fall ikke overlykkelig- for å si det forsiktig..men så er det dette med hell i uhell. Rett etterpå oppdager mor at hun har vunnet livsgledekonkurransen til Tankespinn og fargeklatter! Nydelige kopper er blitt hennes, kopper som skal holdes laangt unna storebror;)
Tusen takk Laila- Karin, du reddet virkelig dagen min!!

fredag 18. september 2009

Sjarmerende blått. Del 2

Så er jeg kommet til del to i den spennende sagaen om sjarmerende blått. Til mine store glede er det mange av dere som har tatt utfordringen;) Så langt har Bestemor Drillo, Hjerterommet, Tankespinn og fargeklatter, Verandasol, Myhome, Margrethes hus og hage, og La ville de Mille, laget innlegg med sjarmerende blått som tema. Klikk på navnene for å komme til de fine innleggene deres!

Denne blå muggen med en enkel hvit dekor har tilhørt min mormor. Den skulle egentlig kastes, men så fikk jeg overta den. Jeg synes blåfargen på den er helt vidunderlig. Skikkelig lyse-lyseblå. Glasuren er full av krakeleringer, en skikkelig shabby mugge. Laget for hverdagene tenker jeg, og det er jo hverdagene det er flest av. Livet har lært meg at hverdagen er undervurdert...

Rosene er fra hagen. De stammer fra noen rosebusker som ble plantet i fjor, nå blomstrer de for andre gang. Jeg aner ikke hvilken sort det er, men jeg mener det er historiske roser- de lukter i alle fall nydelig!
God helg til dere som titter innom;)

onsdag 16. september 2009

Sjarmerende blått. Del 1

Denne sjarmerende bollen med en enkel blå blomst, er kjøpt på fretex. Den er velbrukt, men like hel. Jeg har lyst til å sende en liten utfordring til mine medbloggersker. Utfordringen er som følger, har du noe sjarmerende blått som du kan lage et (eller flere) innlegg om? Det har nemlig jeg tenkt å gjøre! Gammelt, eller nytt, spiller ingen rolle- så lenge det er sjarmerende blått;)

Blått er kjent for å være en beroligende farge, i riktig gamle dager var det også en veldig kostbar farge, og ble derfor ofte kalt for kongeblå. Jeg er svak for pasteller- så den litt duse blåfargen på denne bollen er midt i blinken for meg. Det er spennende med ting som har levd et liv, man kan tenke seg en hel historie rundt den. Hvem var hun som tok den i bruk for første gang? Av og til skulle jeg ønske at det bare var å lukke øynene et øyeblikk, så ville man få se et lite glimt av verden slik den fortonte seg for hun som løftet denne bollen ut av skapet, knuste ett egg mot kanten av bollen og tilsatte litt sukker...kanskje var det søndagens dessert hun skulle forberede?

fredag 11. september 2009

Septemberkrans

September er en vakker måned, det er fortsatt grønt, og den som leter kan alltids finne noe som enda blomstrer. Jeg har plantet litt nytt i krukkene på trappen. Lilla og hvit lyng har fått erstatte skrantende stemorsblomster. Den mest hardføre pelargoniaen har også flyttet hit, til en litt mer skjermet tilværelse.
Et lite forsøk på en septemberkrans ble det også, laget i all hast mens regnet falt og storebror maste om ripsbærplukking....

onsdag 9. september 2009

Yttergang

Nå har høsten festet sitt grep, her hos oss har det blåst friskt i noen dager nå. Jeg har innsett at pelargoniaen må berges. To pelargonier med små røde blomster har fått plass i yttergangen. Her henger også eames sin klassiske "hang it all"- den ble egentlig laget for at barn skulle bli inspirert til å rydde opp etter seg. Det var jo godt tenkt;)

Gangen er ganske liten, men jeg har fått plass til en hemnes skohylle. Det er jo veldig greit å ha en sitteplass når man skal ta på sko og klær på storebror. Veggkurvene er fine til å oppbevare skjerf, luer og andre småting i.



Dette bildet henger også i yttergangen. Det har egentlig tilhørt min bestemor. Jeg har ett til med et annet motiv på også, men det har ikke fått veggplass enda. Jeg ser det er mange som lager flotte bildevegger, og det har jeg også lyst til å prøve meg på med tid og stunder.

Bilen til storebror må være med den også;)

Skohornet er fra Menu, og det er genialt. Nå vet jeg alltid hvor det er, og jeg kan til og med forandre på fargen inni- her er det grønt, men det fulgte også med oransje og sort innlegg.

søndag 6. september 2009

Siste sjanse til å bli med i konkurransen min;)

Gevinst 1
Som dere kanskje har skjønt er jeg nå tilbake i blogglandia. Jeg skulle jo ha hatt trekning i konkurransen min 20. august, men det ble det ikke noe av. Siden jeg har fått tiden til å gå på sykehuset med strikking blir det noen ekstrapremier også;) Trekning blir i morgen kveld, så har du ikke meldt deg på er det bare å skrive at du ønsker et lodd i kommentarfeltet til dette innlegget;)
Gevinst 1
Hovedgevinsten er altså en strikket kjøkkenhånduk og vaskeklut/oppvaskfille. En nydelig såpe hører også med- sammen med et fint sett (lue og sokker) til baby som blir strikket i syrinlilla merinoull i den størrelsen vinneren velger (1-3 måneder,6-9 måneder, 12 måneder).
Gevinst 2
Gevinst to består av en strikket hånduk (som jeg ikke er helt ferdig med...) og to oppvaskfiller.
Gevinst 3
Gevinst 3 består av to kjøkkenkluter og en kopphånduk i lys turkis...
Gevinst 4
Gevinst 4 består av en morsom kjøkkenhåndduk og en hjemmestrikkede vaskeklut.
Da gleder jeg meg til trekning i morgen, storebror kommer hjem i dag - så det blir nok han som får det ærefulle oppdraget med å trekke vinnerne;)
Ønsker alle en fin søndag!

lørdag 5. september 2009

Kjære Mali-mo...

...det var så vondt å lese om skjønne, lille Wilma. Ingenting kan erstatte det dere har mistet.
Ord kan ikke beskrive hvordan dere har det nå, allikevel vil jeg gjerne gi videre noen ord fra en norsk salmedikter som også opplevde å miste et barn;

"Nå åpner savnet sine øde vidder.
En ukjent strekning ligger foran deg.
Frykt ikke ensomheten på din vandring,
du skal få styrke på din smertes vei.
Her i din nød, hvor alt er fylt av fravær,
er Gud deg nær og rekker deg sin fred.

Du snur ditt ansikt og må se tilbake.
Ti tusen ganger skjer det om igjen.
Du går allikevel i livets retning
når du lar sorgen bli din følgesvenn.
Din fot blir ledet over gåters avgrunn,
og i din uro får du eie fred.


Litt efter litt, igjennom savnets smerte,
må du bli løst fra mange sterke bånd.
Men gjennom sorgen når du nye dager
der nye hender venter på din hånd.
Og fra vår fremtid kommer Kristus til deg
og fyller alt med nærvær og med fred.