onsdag 30. september 2009

Strikket skjerf og hell i uhell...

Dette skjerfet har vært mitt håndarbeidsprosjekt de siste ukene. Det er strikket i et slags hullmønster over 38 masker, skjerfet er litt over 150 cm langt. Det er strikket i alpakkagarn fra drops. Jeg har ikke strikket noe tidligere med dette garnet, men jeg må bare si at det var veldig fint å strikke med det. Alpakka er både mykere og varmere enn vanlig saueull. Jeg måtte bare ta noen bilder av skjerfet før det dro av sted til sin nye eier. Noen av dere husker kanskje at jeg kjøpte meg noen virkelig fine øredobber i sommer hos Mono-me. Desverre så klarte jeg å miste en mens jeg var ute, og en annen forsvant etter at storebror skulle låne den. Selv om denne i teorien må befinne seg her i huset , så har jeg ikke funnet den..(og storebror får ikke låne noe av mamma sin pynt mer heller..)
Da jeg fortalte dette til Hilde Iren, var hun så snill at hun ville lage nye - hvis hun fremdeles hadde deler. Det viste seg at hun ikke hadde det....men jeg fikk en nydelig pakke i posten med to par nye øredobber;) Det finnes fremdels snille mennesker!! Jeg har brukt utrolig lite smykker siden jeg fikk barn, men disse smykkene bruker jeg stort sett hver eneste dag..ja jeg føler nesten at det er noe som mangler hvis jeg ikke har de på meg;) Så får jeg håpe at skjerfet faller i smak hos sin nye eier. Jeg har allerede begynt på et nytt - til meg selv! Så tilslutt ble det altså hell i uhell, men det stopper ikke der. I dag var jeg opptatt med lillebror inne på badet, og der ser jeg storebror kommer gående med et hvitt fat fra egersund. Fatet har jeg brukt som lysfat på et stuebord. Storebror løfter fatet og hiver det i gulvet, og med det er fatet historie...og mor var- tja- i alle fall ikke overlykkelig- for å si det forsiktig..men så er det dette med hell i uhell. Rett etterpå oppdager mor at hun har vunnet livsgledekonkurransen til Tankespinn og fargeklatter! Nydelige kopper er blitt hennes, kopper som skal holdes laangt unna storebror;)
Tusen takk Laila- Karin, du reddet virkelig dagen min!!

lørdag 26. september 2009

Flower power!

Jeg kan vel ikke legge skjul på at jeg elsker blomster...Da jeg var lita elsket jeg å holde på ute i hagen. Inne på rommet hadde jeg en samling med minikaktuser. Jeg var glad i å tegne også- og en av mine favoritter var "blomsterpiken". Hjemme hos meg er det flere av orkideene mine som blomstrer. Dette er en av mine favorittblomster. Jeg synes de er enkle å stelle, også kommer de som regel alltid med nye blomster- hvis man bare er tålmodig....Den hvite orkideen over har jeg latt henge fritt, det virker som om den liker det, for det har kommet rikelig med blomster på den. Jeg tror jeg har hatt den i ca tre år nå.
Denne rosalilla orkideen er kjøpt på ikea for noen år siden. Den har kommet med masse blomster nå, virkelig en fryd for øyet er den. Det kan være lenge å vente før en orkide blomstrer på nytt, men det er det jammen verdt, blomstene varer jo kjempelenge. Ofte kommer det nye blomster til underveis.
Orkideen under har virkelig blomstret lenge, den er omtrent like gammel som storebror. jeg kjøpte den like før han ble født. Da blomstret den sammenhengende i nesten ett år!
Potteskjuleren er fra miljøgården. Jeg liker den nostalgiske stilen over den, og den bølgende formen på den. I det hele tatt så synes jeg miljøgården har veldig mye fint, jeg har flere potteskjulere derfra og andre småting også.

Denne gule orkideen fikk vi i gave. Det har tatt over ett år før den nå blomstrer igjen. Det lønner seg å være tolmodig! Jeg klipper alltid av den avblomstrede stengelen på orkideen. Noen sier at man skal klippe ved andre, eller tredje øye, men det har jeg aldri fått til.
Dette er også en ikeaorkide. Det som er spesielt med den er at den har ganske store blomster med masse prikker på. En skikkelig blogglandiaorkide med andre ord;) Enda har jeg flere orkideer som står med masse knopper, så her er det mye å glede seg over på blomsterfronten;)
Er du glad i blomster?

onsdag 23. september 2009

Sjarmerende blått. Del 4: The end...

Denne rosen er til alle dere herlige bloggedamer som har tatt utfordringen min om å finne frem noe sjarmerende blått! Det har virkelig vært overveldende å se innlegg etter innlegg dukke opp!!

Siden forrige innlegg var bittelitte granne usunt med både kjeks og likør, får jeg veie det opp med litt av markens grøde. Plommer og epler som er plukket hos en god venn. Desverre har jeg ikke slike herligheter selv. Så har jeg altså funnet frem enda litt mer sjarmerende blått. Denne bollen synes jeg virkelig er flott, den er kjøpt på en bruktbutikk i sommer. Liker så godt den "tvinnede" kanten - og synes også at blomstermønstret på den er nydelig. Den er ganske stor, perfekt til vaffelrøre, eller det litt sunnere alternativet, som fruktbolle.

Duken på bildet under fikk vi i bryllupsgave. Den kommer helt fra Hellas. Det må det vel være sjarmerende å tenke på, nå når høsten virkelig tar tak her i nord. Siden sist har enda flere sjarmerende bloggedamer tatt min blå utfordring; Hverdagsgodteri, Frøken Fjols, Hjem og Lykke, Under regnbuen, Nostalgias verden, Miras hjørne, Drømmer på landet, Solbergets mange prosjekter, og kanskje er det enda flere som har tatt den?

Jammen har jeg ikke et stettfat som er sjarmerende blått også- det får sette sluttstrek for denne gang!

søndag 20. september 2009

Sjarmerende blått. Del tre, og en kjeksoppskrift;)

Eventyret om det sjarmerende blå fortsetter. Denne gangen har jeg funnet frem den blå mokkakoppen min. Men det som kanskje er mest sjarmerende er den herlige kjeksboksen. Den er kjøpt på en antikvitetsforretning i Trondheim, jeg bare måtte ha den;)

Disse sjokolade og peanøttkjeksene er bare kjempegode, oppskriften kommer tilslutt i innlegget. Det er jo nydelig med et lite glass hjemmelaget kirsebærlikør til kaffen. Det blå likørglasset ble kjøpt på Åhlens for noen år tilbake. Jeg har slike i lilla og grønt også. De gule blomstene er det storebror som har plukket til meg, han vet hva som smelter et mammahjerte;)

Denne nydelige duken har også litt sjarmerende blått i seg. Den er kjøpt på nettbruktbutikken landtorget. Et nydelig håndarbeid, og fargene er så sarte og fine. Det lyseblå telysfatet er et annet bruktkjøp, det er egentlig del av et mokkaservise der koppen må ha forsvunnet underveis, slik at asjetten og tefatet ble igjen alene. Asjetten bruker jeg som lysfat til kubbelys.

Siden sist er det enda flere som har tatt min utfordring om å lage et eller flere innlegg om noe sjarmerende blått. Stor takk til Moas tid og rom, Hverdagsgodteri, Flatheim og Martes atelie for at dere har tatt utfordringen. Det varmer virkelig mitt hjerte;) I det hele tatt så er det mange flotte og hjertevarme damer her inne!
For de av dere som har lyst til å lage kjeksene kommer oppskriften her:

2 dl mykt smør, 3 dl sukker,
2 egg, 1/2 dl vann
5 dl hvetemel, 1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

1 ts salt

200 g hakket mørk sjokolade

2 dl hakkede peanøtter


Rør smør og sukker mykt. Tilsett egg sammen med vann og hvetemel som er blandet med bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland inn hakket sjokolade og peanøtter. Sett kjeksene med teskje på bakeplater kledd med bakepapir. Stek midt i ovn ved 200 grader i 10-15 min. OBS: følg med, de blir fort brent!! Kjeksene skal være lys brune. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

fredag 18. september 2009

Sjarmerende blått. Del 2

Så er jeg kommet til del to i den spennende sagaen om sjarmerende blått. Til mine store glede er det mange av dere som har tatt utfordringen;) Så langt har Bestemor Drillo, Hjerterommet, Tankespinn og fargeklatter, Verandasol, Myhome, Margrethes hus og hage, og La ville de Mille, laget innlegg med sjarmerende blått som tema. Klikk på navnene for å komme til de fine innleggene deres!

Denne blå muggen med en enkel hvit dekor har tilhørt min mormor. Den skulle egentlig kastes, men så fikk jeg overta den. Jeg synes blåfargen på den er helt vidunderlig. Skikkelig lyse-lyseblå. Glasuren er full av krakeleringer, en skikkelig shabby mugge. Laget for hverdagene tenker jeg, og det er jo hverdagene det er flest av. Livet har lært meg at hverdagen er undervurdert...

Rosene er fra hagen. De stammer fra noen rosebusker som ble plantet i fjor, nå blomstrer de for andre gang. Jeg aner ikke hvilken sort det er, men jeg mener det er historiske roser- de lukter i alle fall nydelig!
God helg til dere som titter innom;)

onsdag 16. september 2009

Sjarmerende blått. Del 1

Denne sjarmerende bollen med en enkel blå blomst, er kjøpt på fretex. Den er velbrukt, men like hel. Jeg har lyst til å sende en liten utfordring til mine medbloggersker. Utfordringen er som følger, har du noe sjarmerende blått som du kan lage et (eller flere) innlegg om? Det har nemlig jeg tenkt å gjøre! Gammelt, eller nytt, spiller ingen rolle- så lenge det er sjarmerende blått;)

Blått er kjent for å være en beroligende farge, i riktig gamle dager var det også en veldig kostbar farge, og ble derfor ofte kalt for kongeblå. Jeg er svak for pasteller- så den litt duse blåfargen på denne bollen er midt i blinken for meg. Det er spennende med ting som har levd et liv, man kan tenke seg en hel historie rundt den. Hvem var hun som tok den i bruk for første gang? Av og til skulle jeg ønske at det bare var å lukke øynene et øyeblikk, så ville man få se et lite glimt av verden slik den fortonte seg for hun som løftet denne bollen ut av skapet, knuste ett egg mot kanten av bollen og tilsatte litt sukker...kanskje var det søndagens dessert hun skulle forberede?