mandag 11. mars 2013

Bursdagskake...

 Begge guttene i huset her har bursdag i mars, fem dager i forskjell bare. I går hadde vi familieselskap, huset var langt fra shinet og middagen var ikke engang påbegynt da gjestene kom. Jeg hadde bestemt meg for å "slenge sammen" noen vegetariske våruller også- og dermed knakk tidsrammen- som var stram nok fra før- ettertrykkelig. Men kaken hadde jeg laget kvelden før- så den var heldigvis i boks. Den fant jeg i et matblad fra Spar- og den ble så god at jeg nok lager den flere ganger.
 Marmorerte brownies med blåbær. Ca 25 biter.
300 g mørk sjokolade
200 g smør
4 egg
2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
200 g kremost
1/2 dl sukker
1 egg
1 ss hvetemel
Ca 2 dl blåbær.
1. Smelt sjokolade og smør på svak varme -avkjøles litt.
2. Visp eggedosis av fire egg og 2 dl sukker, vend inn sjokosmøret. Sikt i mel og vaniljesukker.
3. Visp kremost,sukker (1/2 dl) et egg, og 1 ss hvetemel i egen bolle.
4. Hell sjokoladerøren i smurt form først, og ha kremostrøren over. Bruk en kniv eller gaffel til å dra gjennom de to lagene noen ganger (marmorering). Dryss over blåbær og trykk dem litt ned i røren.
5. Stek ved 175 grader i ca 30 min.
Jeg brukte ikke blåbær, og jeg hadde røren i en rund form- dermed ble det lengre steketid. Jeg hadde også i litt bakepulver. Jeg laget i tillegg ostekrem til toppen: ca 100 g kremost + passe mengde melis + sitronsaft + konditorfarge ( av den sorten som man bare trenger en liten dråpe av for fin farge).
Neste gang skal jeg følge oppskriften til punkt og prikke og se hvordan det blir.

8 kommentarer:

  1. Ååå, for en flott kake, den var skikkelig "deg", hehe...herlig blå glasur på toppen :)

    SvarSlett
  2. Vakkert! Vakkert og sikker veldig godt!

    Klem!

    SvarSlett
  3. Åååå så nydelig og vakker kake,eit syn og kan tenke meg den smaka himmelsk og:)
    Den glassuren,fantastisk!!!
    Fine ny veke til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  4. Rett & slett nydelig. nam nam;) Du, tusen takk for fine ord hos meg. Jeg skal snart sette meg ned for en skikkelig titt hos deg;)
    Det har jeg så lyst til, men det er den tida;) Kan tenke meg det er mange som vil ha det lekre hjemmet ditt i et magasin;)

    Å vise frem hjemmet mitt er gøy synes jeg, men liker ikke å vise frem meg selv;)

    Fint vi er forskjellig på ulike ting da;)

    Kommer snart igjen;)

    Nå er det lakse-middag som står for tur;)

    Det er jo så maaange lekre hjem der ute, og så inspirerende;)

    Ha en fin dag videre;)

    -malla-

    SvarSlett
  5. HIPP HIPP HURRA FOR A I DAG 12 Mars.. Tenk 1 år i morgen :) Varme hilsner fra din Fadder A. Snart kommer jeg å hilser på :) <3
    Må bare føye på at hjemmet deres blir vakrere og vakrere. Det er såååå smakfullt !!
    Klemmer fra Meg B

    SvarSlett
  6. Vi har 2 bursdagsfeiringer i mars vi også, og denne kaken så virkelig deilig ut! Må nok prøve den ja, og siden jeg eeelsker sjokolade blir det litt feiring for meg selv også selv om det er lenge til min dag, hihi!

    Ha en videre strålende uke!

    Klem :)

    SvarSlett
  7. Den kaka ser berre utruleg god ut!

    SvarSlett
  8. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

    myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.com/add-your-food-blog

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    myTaste.no

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.