onsdag 20. mars 2013

Bursdagskake nr 2, og slektsgransking

Mandag fylte storebror A seks år- jeg kan ikke fatte og begripe at han er blitt så stor...og selv om jeg er blitt grepet av influensa- så ble det kake. Barneselskapet var heldigvis gjennomført før helga, og der var det Toro som var kokken. Jeg hadde til og med kjøpt inn fancy muffinsformer og sånne papirsugerør- men det glemte jeg helt å bruke, i tillegg hadde jeg lovet at jeg skulle fikse en fantastisk dinosaurkake...fagre løfter sier jeg bare. Men gulrotkake med blåbær på ble absolutt ikke feil, og her er oppskriften: Visp eggedosis av 3 dl brunt sukker og fire store egg- visp lenge. Skrell og rasp gulerøtter- du skal ha nok til fem dl (kan godt ha litt mer også). Sikt 3dl hvetemel, 2 ts bakepulver, 1 ss kanel, 1 ts vaniljesukker og 1 ts salt i eggedosisen, bland inn revet gulrot og 5 ss olje (nøytral smak- f.esk solsikkeolje). Stek i rund smurt form nederst i  ovnen på 180 grader ca 45- 55 min. Glasur: 250 gr. smøreost (philadelfia), 1 ts vaniljesukker, 3 ss smeltet smør, 300 gr melis. Jeg visper glasuren i kjøkkenmaskinen, den blir luftig og fin da synes jeg. I tillegg hadde jeg i en liten dråpe farge. Når det gjelder slektsgransking så fikk jeg nettopp vite fra min søster at vi er tremenning med denne bakeglade damen. Og ellers så er jeg (nokså langt ute) i slekt med denne karen- hvis noen husker han da...er jo en stund siden de sendte Falcon Crest nå;) Er du interessert i slektsgransking?

6 kommentarer:

 1. Den kaka såg deilig ut!
  Og slektsgransking er ganske spennande ja!
  Pappa og onkelen min er heeeilt oppi det om dagen, og eg kan bla meg minst 20 (!) generasjonar tilbake frå ungane mine! :)

  god bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. 20 generasjoner- det var jo veldig imponerende da!! Tror vi kan gå ganske langt tilbake på min manns side. Kaka er farlig god- den forsvinner alltid som dugg for solen;)

   Slett
 2. Den kaka så nydelig ut! Og kjenner meg godt igjen med Toro-bursdag og pynt/stæsj som dukker fram når partyet er over:-) Selv er vi tilhengere av kino-bursdager til våre gutter på 10 og 13. Veldig praktisk når de er 15 gutter i klassen. Så tøft at du er related til både Lorenso og Manuela! Førstnevnte hadde jeg et crush til på nittitallet og sistnevnte lager de mest fasinerende blogginnlegg!

  Ha en fortsatt fin uke! Hilsen, Maratonjenta:-)

  SvarSlett
 3. Så gøy at du hadde et crush på han da;) Vi fikk vel strengt tatt ikke lov å se på verken dynastiet eller falcon crest. Kinobursdag høres ut som en god ide;)

  SvarSlett
 4. Elsker kaker ! Og slektsgransking :) er flinkest på det siste - men må ha pause innimellom - har funnet ganske langt tilbake- utrolig spennende :) ønsker deg og dine en fin påske! I :)

  SvarSlett
 5. Så gøy da! Falon Crest husker jeg godt:-)
  Mamma hadde en tante som var veeeldig ivrig,hun har fått disse slektsbøkene så kanskje jeg engang blir litt mer ivrig, spennende er det jo.
  God påske
  Inger

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen noen ord- setter stor pris på det. Skal prøve å svare på eventuelle spørsmål i kommentarskjemaet.